5 lucruri pe care trebuie să le știi despre prizele modulare

28 decembrie, 2023

Ești în plin proces de reamenajare sau te vei muta în curând într-o locuință nouă?

prize PNG

În cazul în care te afli în una dintre cele două situații, este foarte bine să știi câteva lucruri de bază despre prizele modulare deoarece instalația electrică joacă un rol extrem de important în fiecare casă.

De multe ori, instalația electrică nu se află în atenția noastră atunci când reamenajăm locuința sau ne mutăm într-o casă nouă, însă a venit timpul să o readucem pe lista de priorități deoarece aceasta ne garantează siguranță în ceea ce privește utilizarea prizelor, a întrerupătoarelor, a cablurilor electrice

Ce sunt prizele modulare?

Dar până să trecem la avantajele pe care ți le poate aduce folosirea unor prize modulare, hai să vedem ce sunt acestea.

Prizele modulare, așa cum sugerează și denumirea acestora, reprezintă niște dispozitive electrice care pot îngloba mai multe tipuri de prize într-o singură duză și care pot fi utilizate pentru o serie de nevoi în ceea ce privește curentul electric, cum ar fi conexiunea la internet și la semnalulTV, dar și USB-uri utile pentru alimentarea diverselor gadgeturi.

Care sunt diferențele între prizele modulare și cele clasice?

În cazul în care te întrebi care sunt diferențele între prizele clasice și prizele modulare, îți răspundem imediat. Așa cum menționam și în rândurile de mai sus, prizele modulare pot deservi nevoi variate, de la prelungitoare și ștechere și până la USB-uri și cuplarea directa a firului de internet cu priza modulara. Prizele clasice suportă doar cuplarea unui ștecher sau a unui prelungitor.

În ce situații se folosește priza modulara?

E bine să știi că prizele clasice sunt recomandate în cazul în care ai în casă o instalație electrică veche, pe când în cazul unei instalații electrice moderne poți folosi cu încredere prize modulare și poți cupla mai multe dispozitive sau aparate electrocasnice.

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre prizele modulare

Acum, că am clarificat diferențele între prizele modulare și prizele clasice și am explicat și ce este priza modulară, a venit vremea să vedem care ar fi avantajele utilizării prizelor modulare.

1.     Varietate

Principalul beneficiu pe care îl aduc prizele modulare este acela că găsești disponibile foarte multe modele, în funcție de nevoile pe care le ai pentru fiecare încăpere. Astfel, poți alege ținând cont de nevoia de consum și de numărul de aparate pe care le vei cupla la priza modulară.

2.     Design-ul

Un alt avantaj al prizelor modulare este faptul că ele au un design modern și compact, care se adaptează de minune unei case contemporane și decorate într-un stil modern. De asemenea, ai avantajul de a-l găsi disponibile în mai multe culori dintre care poți alege.

3.     Siguranța

Siguranța este primul lucru pe care ni-l dorim cu toții, atunci când vine vorba despre dispozitivele electrice și electronice,

fiind extrem de sigure. De exemplu, le poți monta chiar și în baie unde nivelul de umiditate este ridicat și nu trebuie să îți faci griji deoarece acestea nu sunt afectate de aburi sau de umezeală.

4.     Ușor de montat

Prizele modulare sunt și foarte ușor de montat în cazul în care instalația electrică a fost deja adaptată pentru a le integra. În orice caz dacă tu nu te pricepi și ți se pare complicat. te sfătuim să apelezi cu încredere la ajutorul unui specialist și să nu riști siguranța ta și a celor din jur.

5.     Economie de spațiu și de cabluri

Un alt aspect de care te poți bucura este acela că prizele modulare te ajută să restrângi

de întrerupătoare pe care le găsim întinse, de regulă, prin casă deoarece prizele modulare îți oferă posibilitatea să ai mai multe aparate electrocasnice conectate într-un singur loc și astfel să faci economie de spațiu și să te bucuri de o estetică pe cinste.

Sperăm că te-am ajutat să înțelegi mai bine ce avantaje îți aduce utilizarea unor prize modulare.



Recente pe Ok! Magazine

Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg
okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg