5 metode prin care poți avea un păr sănătos și strălucitor

31 mai, 2023

Podoaba capilară reprezintă, de cele mai multe ori, un aspect care le preocupă pe femei, indiferent de vârstă.

par sanatos si ingrijit jpg

Cu toate ne dorim un păr sănătos, hidratat, strălucitor, pe care să îl putem aranja și coafa și care să ne facă să ne simțim frumoase și îngrijite.

De aceea, iată 5 metode utile și simple, prin intermediul cărora poți avea un păr de admirat.

1. Usucă-l cu un dispozitiv profesionist

Este indicat să nu-ți lași părul umed și să folosești uscatoare de par, mai ales pe cele cu funcția de ionizare. Acestea te ajută să nu ți se mai electrizeze părul și să rămână neted, strălucitor și hidratat. De asemenea, dacă vei alege un uscător profesionist, va fi setată automat temperatura optimă pentru părul tău, în funcție de timpul de uscare, astfel încât să previi deteriorarea. Nu numai că părul va fi mai puțin predispus deteriorării, dar un uscător profesionist poate fi o ustensilă utilă și atunci când vine vorba despre aranjarea părului.

2. Folosește produse calitative în rutina de spălare

Creează-ți o rutină de spălare cu șampon, balsam și mască și asigură-te că o respecți. Folosește produse calitative, adecvate tipului tău de păr. Spală-ți părul ori de câte ori este nevoie, mai ales dacă acesta se îngrașă repede, deoarece sebumul poate determina apariția mătreții și a senzației de mâncărime. Fie că este nevoie să te speli la două zile pe păr, fie la mai mult timp, asigură-te că acesta este curat și îngrijit. De asemenea, folosește măști de regenerare și de hrănire a firului de păr și tratează problemele cu care te confrunți (de exemplu, mătreața).

Tot în ceea ce privește rutina de îngrijire, dacă îți dorești un păr mătăsos, atunci obligatoriu ar trebui să folosești un balsam pe care să-l aplici la rădăcină și să-l lași să acționeze timp de câteva minute, apoi să-l clătești cu apă călduță sau rece. Nu este indicat ca părul să fie clătit cu apă fierbinte, deoarece aceasta îl poate îngrășa și deteriora. De asemenea, o mască aplicată la vârfuri este mai mult decât indicată unui păr deteriorat, care se încâlcește repede.

3. Folosește protecție termică

Mai ales dacă folosești în mod recurent placa sau ondulatorul, este obligatoriu să aplici, înainte de utilizare, o protecție termică. Aceasta se recomandă și dacă folosești uscătorul de păr, mai ales dacă nu este un uscător performant, care să protejeze părul împotriva deteriorării.

4. Tunde-ți părul regulat

O altă regulă de aur, atunci când vine vorba de îngrijirea corespunzătoare a podoabei capilare, este tunsul regulat. Asigură-te că, măcar o dată la jumătate de an, îți tunzi vârfurile și îi aplici un tratament de regenerare la coafor. Atunci când te asiguri că vârfurile sunt tunse și nu mai sunt despicate, îi oferi părului tău șansa de a se reface și de a crește frumos și sănătos.

5. Alimentează-te corespunzător

Alimentația este alt aspect important, atunci când vine vorba de sănătatea părului. De fapt, sănătatea organismului este interconectată cu cea a podoabei capilare. Asigură-te că te hidratezi corespunzător, consumă alimente bogate în Omega 6, precum somonul, migdalele, tonul. Totodată, acidul folic și vitaminele B6 si B12 au și ele, la rândul lor, un rol important în ceea ce privește sănătatea părului, de aceea poți consuma regulat banane, spanac, roșii, fasole.

Așadar, ca să ai un păr mătăsos, sănătos și îngrijit, trebuie să-ți acorzi atenție (organismului tău, punând accent pe ceea ce consumi), iar apoi să-l îngrijești și pe el, la rândul său, corespunzător, cu produse de calitate, bogate în nutrienți, să-l tunzi regulat, să-i aplici tratamente frecvent și să-l usuci cu un dispozitiv corespunzător, care să împiedice deteriorarea. De asemenea, cu cât folosești mai puțin placa și ondulatorul, cu atât părul tău va fi mai sănătos și mai îngrijit.

Sursa foto: pexels.com



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg