5 motive pentru care să te muți la Iași

14 iunie, 2022
iasi jpg

Există o mulțime de motive pentru care oamenii aleg să plece din orașul natal și să se stabilească într-unul dintre marile orașe ale țării. Printre acestea se numără Iașiul, un oraș nu cu mult mai mic decât capitala, un centru cultural recunoscut și un loc care atrage din ce în ce mai multă lume.

Fie că vrei să te muți pentru studii, fie ești în căutarea unui job mai bun, noi ți-am pregătit o listă de cinci motive pentru care să spui „Iași, here I come!”

Este un oraș studențesc

Unul dintre principalele motive pentru care Iașiul este un oraș atât de atractiv este faptul că găzduiește nu mai puțin de cinci universități (printre cele mai prestigioase din țară), care atrag anual mii de studenți. Iașul este un oraș plin de viață, în care tinerii iubitori de urban și evoluție își pot găsi ușor locul. Cu toții știm că viața de student nu se rezumă la învățat și la un job part-time.

Tinerii vor descoperi un loc în care hobby-urile, ideile și pasiunile pot fi puse în valoare, plus o mulțime de evenimente, festivaluri, workshopuri și alte asemenea activități care au loc cu regularitate și la care este o plăcere să participi.

Găsești locuri de muncă în toate domeniile

Un avantaj la fel de important este piața muncii în continuă dezvoltare. Atât pentru proaspeții absolvenți, cât și pentru cei care aleg să schimbe locul de muncă și sunt dispuși să se relocheze, există o mulțime de multinaționale care au sedii nu numai în București, ci și în acest oraș în continuă dezvoltare.

Salariile sunt comparabile cu cele din capitală, așa că nu vei duce grija banilor. Îți poți găsi ușor chirie iasi și poți acoperi costurile simplu, atunci când ești nou-venit, prin programe de tipul Prima Chirie. De asemenea, există multiple oportunități de afaceri, așa că nu ai de ce să te limitezi la munca pentru o companie. Poți deveni chiar tu antreprenor!

Cultura își spune cuvântul

Iașiul poate fi cu ușurință ridicat la rangul de hub cultural al României. Ai atâtea locuri superbe de vizitat, că probabil o să-ți trebuiască săptămâni întregi să bifezi totul de pe listă. Poate ai auzit de Platoul de Aur. Acesta este nucleul orașului, locul în care găsești superbul Palat al Culturii. Alte atracții demne de menționat, deși nu singurele, sunt Grădina Botanică, Palas Mall, Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, dar și Teatrul Național Vasile Alecsandri.

Avantajul tău ca locuitor al orașului, nu doar simplu turist, este că poți oricând să faci o vizită la muzeul preferat ori să ieși la o plimbare în parc, pe lac sau să te bucuri de frumusețea celor șapte coline.

Viața de noapte nu-i de neglijat

Dacă tot vorbeam mai sus de viața de student, atunci ar trebui să menționăm că Iașiul este și un oraș foarte animat, în care muzica răsună în weekend, iar viața de noapte este la fel de intensă și atractivă precum în București sau Cluj. Orașul nu duce lipsă de pub-uri și cluburi pentru toate gusturile și buzunarele.

Este un oraș liniștit

Deși este un oraș mare, aproape la fel de mare ca Bucureștiul, ritmul de trai cu care se laudă Iașiul este nici prea molcom, cum este în orașele mici, provinciale, dar nici prea agitat, precum cel din capitală. Accentul se pune pe relaxare, pe frumos și pe socializare. După spusele multor oameni care au colindat Iașiul, localnicii de aici sunt mai calzi și mai primitori decât în alte zone ale țării.

Dacă preferi liniștea, numeroasele spații verzi îți vor deveni a doua casă și te vei putea bucura oricând de natură, de mirosul plăcut al teilor înfloriți, de relaxare și pace.

Când vine vorba de oameni care aleg să migreze către marile orașe pe perioada studiilor sau pentru un loc de muncă mai atractiv, Iașiul ia avânt și face concurență Bucureștiului sau Clujului. Acum că ai aflat motivele pentru care Iașiul este oricând o idee bună, poate te vei număra și tu printre aceștia.



Recente pe Ok! Magazine

chiuveta  jpg
07 10 gentelman jack (1) jpg
lumanari aniversare femeie jpg
Colecția Oltre jpg
Charlotte Holmes, captură Youtube png
Iuliana Tudor foto PR jpg
1  prima poza jfif
V2 (1) png
Cafea cu lapte jpg
okmagazine ro (3) jpg
Cu OK! în Qatar jpg
Sfanta Cuvioasa Parascheva PNG
Bucharest Fashion Week jpg
KV InStore 1000x600px jpg
Top 3 moduri prin care po i atrage aten ia atunci când ie i în public jpg
Disney   1024 x 768 px jpg
untold 2024 FOTO FESTIVALUL UNTOLD jpg
masca metal detox  jpg