5 pași pentru o siluetă de vis

29 aprilie, 2024

Pentru a avea o siluetă de vis și a te simți în formă maximă, trebuie să respecți câțiva pași. Aceștia te vor ajuta să obții rezultatele mult dorite și te vor determina să-ți creezi o rutină sănătoasă.

cum să ai o siluetă de vis jpeg

Dorința de a avea o siluetă bine definită și sănătoasă este una pe care multe dintre noi o avem. Cu toate acestea, uneori ne putem simți copleșite de multitudinea de informații disponibile despre cum să obținem acea siluetă de vis. Din fericire, cu o abordare structurată și consecventă, obiectivele de fitness pot deveni mai accesibile. Iată cinci pași simpli pentru a te ghida către obținerea unei siluete de vis:

Stabilește obiective realiste

Primul și cel mai important pas pentru a obține silueta dorită este să ai așteptări, dar și să-ți setezi obiective realiste. De exemplu, poate fi nerealist să îți propui să scapi de 10 kilograme într-o săptămână. În schimb, te poți concentra pe obiective mici, realizabile. Să pierzi în jur de un kilogram pe săptămână este un obiectiv rezonabil. Sau îți poți propune să reduci procentul de grăsime cu aproximativ 1-2%. În stabilirea acestor obiective contează foarte mult stilul de viață și voința cu care vrei să ajungi la rezultatele dorite.

Adoptă o dietă echilibrată

Un alt pas important în obținerea siluetei de vis este alimentația. În cazul în care nu ai deja un program bine stabilit de mese, ar trebui să începi să-l structurezi. Concentrează-te pe consumul de alimente întregi și nutritive, cum ar fi fructele, legumele, proteinele slabe și grăsimile sănătoase. Redu consumul de alimente procesate, bogate în zahăr și grăsimi saturate.

Este important să menții un echilibru caloric adecvat. Poți face acest lucru dacă vei consuma suficiente calorii care să-ți susțină activitatea fizică și metabolismul. Nu face excese de niciun fel și, foarte important, nu te înfometa. Mai ai la îndemână și varianta în care te poți ajuta de suplimente alimentare, precum Slaboficat Slim. Acesta te ajută să-ți menții greutatea și protejează ficatul.

Stabilește un program de activități fizice

Activitatea fizică vine să completeze alimentația sănătoasă și să te ajute la tonifierea mușchilor și arderea grăsimilor. Pentru început, poți alege să faci exerciții simple, de pilates. Apoi, poți începe să combini exercițiile cardio cu antrenamente de forță. Este important să nu forțezi din primele luni și să alegi exerciții care îți plac și pe care le poți integra în rutina  zilnică.

Pentru rezultate vizibile încă din primele săptămâni, ar fi indicat să faci cel puțin 150 de minute de activitate moderată sau 75 de minute de activitate intensă pe săptămână. Acestea sunt recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Însă, dacă ai avut o viață sedentară, poți începe cu 15-20 de minute pe zi de exerciții fizice ușoare.

Odihnește-te

Dacă nu știai până acum, află că somnul și odihna sunt foarte importante dacă vrei să ai o siluetă de vis sau să te menții în formă. Asigură-te că dormi între 7 și 9 ore pe noapte, astfel încât să-i permiți corpului să se refacă și să se recupereze după o zi de activitate. Pentru a potența odihna, poți alege să faci și exerciții de yoga sau să meditezi. Acestea te ajută și să gestionezi situațiile stresante. În plus, exerciții de respirație reduc nivelurile de cortizol, hormonul stresului, care poate contribui la creșterea în greutate în exces și acumularea de grăsime abdominală.

Fii consecventă

Pentru a obține silueta de vis trebuie să ai multă răbdare și să fii perseverentă. Nimic nu apare sau se întâmplă peste noapte. Așadar, creează-ți un program zilnic pe care să-l respecți. În principiu, silueta și menținerea greutății sunt un stil de viață și nu neapărat o dietă temporară. 

În concluzie, obținerea unei siluete de vis nu este un proces simplu, dar este realizabil dacă ai un plan bine pus la punct și ambiție să-l respecți.

Sursă foto: picjumbo.comRecente pe Ok! Magazine

cuplu la întâlnire jpg
Femeie blonda in fata oglinzii JPG
okmagazine ro jpg
Insula de 1 milion Kanal D JPG
Holy Molly x Zodier jpg
Connect R Arene 9 iun 2024 4678 jpg
zgarieturile fine nu vor mai fi o bataie de cap solu ii rapide i eficiente de detailing auto jpg
banner Publisol jpg
NEVERSEA Ziua Donatoruluo png
FotoJet Elisabeta și Jeanette jpg
Razvan Simion și Daniel Pavel nunți colaj jpg
Pepe și Yasmine nunta, Instagram (6) (1) jpg
Zrzut ekranu 2024 06 03 100706 png
Cum poti deveni un creator de continut de succes Top 3 sfaturi utile jpg
Vrei sà devi un jucÃtor mai bun Iatà de ce ai nevoie jpg
neversea foto facebook
mihaela bilic facebook jpg
Justin Bieber si Kim Kardashian, pe lista neagra a Ferrari   FOTO Instagram jpg