5 sfaturi eficiente pentru îngrijirea părului decolorat

9 octombrie, 2024

Decolorarea părului este o modalitate fantastică de a-ți transforma aspectul, însă vine la pachet cu o serie de provocări.

masca metal detox  jpg

Procesul chimic intens lasă firele mai vulnerabile, predispuse la uscăciune și deteriorare, dacă nu primesc îngrijirea de care au nevoie pentru a-și recăpăta puterea și vitalitatea. Cu abordarea adecvată și produsele potrivite, poți menține sănătatea și frumusețea podoabei capilare, chiar și după un decapaj. Descoperă în cele ce urmează cinci sfaturi utile, pe care le poți integra în ritualul de îngrijire al părului decolorat.

Hidratează părul în fiecare zi

Primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare după decolorarea părului este nevoia intensă de hidratare. În urma acestui proces complex, structura firelor se modifică, așadar, acestea vor avea nevoie de un aport suplimentar de hidratare pentru a-și recăpăta elasticitatea și strălucirea.

Pentru început, include în rutina săptămânală un produs special formulat pentru îngrijirea părului decolorat în urma unor tehnici speciale, precum balayage, ombre sau șuvițe. Spre exemplu, masca Metal Detox îndeplinește două roluri concomitent. Pe lângă faptul că  hidratează intens fibra capilară, datorită texturii sale bogate, care se absoarbe cu ușurință în interiorul firelor, masca oferă protecție sporită împotriva acumulării de metale în păr.

Pentru a te bucura din plin de efectele sale benefice, distribuie uniform o cantitate suficientă de produs cu un pieptene cu dinți rari, pe părul uscat cu prosopul și permite-i să acționeze un timp mai îndelungat. La final, clătește masca cu apă călduță din abundență.

Adoptă o rutină de îngrijire personalizată

Odată cu decolorarea părului, trebuie să ai în vedere faptul că rutina de îngrijire are nevoie de anumite îmbunătățiri. Dacă ai bucle, orientează-te către un sampon pentru par cret profesional, îmbogățit cu o serie de ingrediente active precum uleiurile naturale, de argan ori de cocos, glicerina, un puternic umectant care reține umiditatea în interiorul fibrei capilare, sau cheratina, una dintre cele mai importante proteine naturale.

Pentru coafare, optează pentru produse cu o textură ușoară, care nu îngreunează părul. Un serum sau un ulei aplicat pe vârfuri poate domoli firele rebele și adaugă strălucire fără a încărca. Experimentează cu diverse texturi și consistențe, până când găsești exact formula potrivită nevoilor tale specifice.

Modul în care manipulezi părul este foarte important, deoarece poate preveni deteriorarea sa. Prin urmare, evită periajul agresiv, mai ales când firele sunt umede și mai vulnerabile. În schimb, folosește un pieptene cu dinți rari și începe întotdeauna de la vârfuri și avansează ușor spre rădăcini, cu mișcări delicate și cu multă răbdare.

Protejează-ți părul de agresiuni termice

Îți place să-ți aranjezi des părul cu diverse aparate de coafat pe bază de căldură? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci te sfătuim să iei în considerare o pauză de la acest obicei. Chiar dacă îți ușurează munca, iar podoaba capilară arată nemaipomenit în doar câteva minute, gândește-te la faptul că temperatura ridicată provocată de aceste dispozitive pot afecta intens structura fibrei capilare.

Dacă nu poți elimina complet acest obicei din rutina de îngrijire, aplică pe toată suprafața firelor și pe vârfuri un produs cu protecție termică. Acesta va crea o barieră între podoaba capilară și temperatura ridicată, lucru ce va preveni deteriorarea suplimentară și pierderea umidității.

În schimb, poți încerca mai multe tipuri de coafuri care nu necesită căldură. Împletiturile lejere ori cocurile în stil franțuzesc arată nemaipomenit pe orice tip de păr decolorat și se pot realiza foarte ușor.

Alege produse pentru menținerea culorii

Părul decolorat are tendința de a căpăta nuanțe nedorite de galben sau portocaliu, dar există soluții eficiente pe care le poți pune în aplicare. Include în rutina ta un șampon violet sau gri, în funcție de rezultatul pe care dorești să-l obții. Acest tip de produse conțin pigmenți care neutralizează tonurile calde nedorite și mențin culoarea rece și strălucitoare pe care ți-o dorești.

Nu trebuie să-l utilizezi de fiecare dată când te speli, pentru că aceste șampoane au tendința de a usca fibra capilară. În schimb, folosește-l o dată pe săptămână și lasă-l să acționeze conform indicațiilor oferite de producător pe ambalajul produsului. În general, dacă depășești cu mult timpul respectiv, este posibil să observi că părul capătă o nuanță de albastru-violet, pe care nu ți-o dorești neapărat.

Repară și restructurează în profunzime fibra capilară

Chiar și atunci când primește cea mai atentă îngrijire zilnică, părul decolorat necesită periodic tratamente intensive de reparare pentru a-și menține sănătatea și aspectul. Măcar o dată pe lună, acordă-i podoabei capilare acest moment binemeritat de răsfăț, fie la salon, fie acasă.

Un tratament eficient și accesibil este masca cu ulei de cocos. În general, acest ingredient este disponibil în stare solidă, de aceea trebuie, mai întâi, să-l încălzești. După ce ajunge la consistența de ulei, îl poți aplica pe întreaga lungime, concentrându-te pe vârfuri. Apoi, înfășoară părul într-un prosop și lasă produsul să acționeze pentru o perioadă mai lungă, chiar peste noapte, dacă poți dormi în acest fel. Acest ritual hrănește în profunzime firele decolorate, le îmbunătățește elasticitatea și reduce riscul de rupere.

Părul decolorat are nevoie de o îngrijire atentă și o rutină axată pe hidratare, repararea structurii firelor și menținea unei culori intense și vibrante. Urmează sfaturile noastre și vei vedea cum aspectul podoabei capilare se va îmbunătăți considerabil.

Sursă foto: Freepik.com.



Recente pe Ok! Magazine

Pentru ce să optezi încălzire centrală prin calorifere sau prin sistem pentru pardoseală jpg
okmagazine ro (3) jpg
Nicu Bocancea Poarta catre viitor Belgia 10 jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
Colectie hair trends 2025 jpg
7  SAUNA FEST 2024 1200x628px jpg
IQOS ADVERT 2 PNG
Vrei să atragi mai mulți clienți în magazinul tău online jpg
Somnul, esențial în dezvoltarea bebelușului Iată cum poți să i asiguri copilului tău un program sănătos de odihnă jpg
bookzone 3323224 png
FotoJet Zmeura jpg
Cum verifici dacă o casă de pariuri este legală jpg
Iqos x Diploma 11 jpg
Cum să îți transformi concediul într o experiență „instagramabilă” jpg
titlu Surpinde o cu un cadou rafinat și delicat! Top 4 motive să alegi o brățără cu cristale jpg
pexels hansmiddendorp 8576025 16x9 png
ingrijirea gradinii anotimp drujba electrica jpg
Crearea unui dormitor ideal pentru somn odihnitor  TOP 4 sfaturi utile + Aer condiționat jpg