5 sfaturi utile pentru îngrijirea tenului gras vara

22 august, 2024

Chiar dacă sezonul estival se apropie de final, soarele strălucește la fel de puternic, temperaturile ridicate sunt prezente zilnic, iar căldura excesivă și umiditatea crescută nu fac decât să stimuleze producția excesivă de sebum a pielii.

Lancome@okmagazine ro png

Astfel, tenul gras capătă un aspect lucios, porii dilatați devin mai ușor de observat și crește riscul de apariție a acneei. Deși este greu să găsești o combinație ideală de produse și obiceiuri benefice pentru a reduce cantitatea de sebum produsă de glandele sebacee, nu trebuie să renunți. Iată mai jos câteva sfaturi ușor de pus în practică și de introdus în rutina de îngrijire a tenului gras vara.

Hidratează tenul în fiecare zi

Faptul că tenul gras nu are nevoie de hidratare este o concepție greșită și periculoasă dacă este luată în considerare. Dacă tenul nu primește aportul de nutrienți necesari dintr-o cremă hidratantă, acesta se deshidratează, iar pielea încearcă să compenseze deficitul prin stimularea glandelor sebacee.

Așadar, o crema de zi aplicată regulat pe un ten curat te poate ajuta să menții un echilibru în privința producției de sebum. Cea mai buna crema hidratanta pentru fata în cazul tău are o textură extrem de lejeră, anti-strălucire, care se absoarbe repede în epidermă și lasă un finisaj mat. De asemenea, orientează-te mereu către produse care au un conțin bogat de ingrediente active precum acidul hialuronic, niacinamida ori glicerina.

Curăță tenul în fiecare dimineață și seară

Indiferent că te-ai machiat la începutul zilei sau ai folosit doar o cremă cu SPF, este foarte important să nu treci peste etapa de curățare a tenului. Chiar dacă nu îți dai seama, particule mici de murdărie, impurități și sebum se adună la suprafața pielii și trebuie îndepărtate.

Așadar, folosește un produs de curățare cu o formulă blândă, atât dimineața, cât și seara. Curăță tenul timp de câteva minute, apoi clătește cu apă călduță. Pentru a limita producția de sebum, poți să folosești șervețele cosmetice pentru a șterge apa de pe față.

Folosește serumuri ușoare și concentrate

Chiar dacă o cremă hidratantă aduce o serie de beneficii tenului, nu trebuie să te bazezi doar pe aceasta. Atunci când vine vorba despre hidratare, mai ales în zilele toride, cel mai bine este să incluzi în ritualul de îngrijire serumuri special formulate pentru pielea grasă. Printre ingredientele recomandate unei bune îngrijiri, se regăsesc:

●      ceaiul verde - un antioxidant puternic, care hidratează și calmează pielea;

●      pantenolul - acționează ca o barieră împotriva pierderii umidității,

●      acidul salicilic - desfundă porii, previne apariția punctelor negre, are efect exfoliant și curăță tenul în profunzime;

●      peptidele - îmbunătățesc aspectul general al tenului;

●      retinolul - se recomandă introducerea treptată a acestei forme a vitaminei A în rutina de îngrijire a tenului, pentru a vedea dacă este suportat de piele. În schimb, este recunoscut pentru efectele sale nemaipomenite în reducerea liniilor fine, a ridurilor și hiperpigmentării.

Aplică săptămânal o mască de față

Atunci când simți că tenul tău are nevoie de o îngrijire suplimentară și un moment de răsfăț, folosește o mască de față specifică nevoilor sale. Spre exemplu, un produs pe bază de extract de orez catifelează și hidratează delicat pielea ternă. La rândul ei, o mască cu colagen oferă hidratare și luminozitate, în timp ce una de tip șervețel cu ceramide reface bariera cutanată a pielii.

Le poți utiliza de câteva ori pe săptămână, de fiecare dată când simți că tenul tău are nevoie de îngrijire suplimentară. Înainte de aplicare, curăță fața cu un produs cu acțiune blândă.

Folosește un produs cu protecție solară

Nelipsită în orice anotimp, crema cu SPF asigură un strat de protecție suplimentar împotriva efectelor nocive ale razelor UV. Chiar dacă ochiul nostru nu le percepe, ele pătrund adânc în straturile pielii și pot cauza probleme, precum arsuri, pete pigmentare sau cancer. Prin urmare, este mult mai ușor să previi, în loc să tratezi efectele. Produsele cu SPF sunt disponibile în game variante, texturi și formule ușoare, non-comedogenice, utile pentru a preveni excesul de sebum.

Chiar dacă nu este o sarcină extrem de ușor de îndeplinit, îngrijirea eficientă a tenului gras în timpul verii este posibilă. Odată ce găsești combinația ideală de produse și obiceiuri benefice pielii, vei reuși să menții producția de sebum sub control.

Sursă foto: Freepik.com



Recente pe Ok! Magazine

afis Timisoara Fashion Week jpeg
Top 3 investitii inteligente pentru afacerea ta in 2024 jpg
1 Perfection (VILLA BASTIDES) 0388 E (1) png
Singurele sucuri nutritive de care ai nevoie bune si pentru cei mici   iata care sunt! jpg
Relokat no brand photo jpg
avanpremiera filmului Ca fetele cu Maia Morgenstern si Adriana Trandafir (7) jpg
Ficatul gras  Factori de risc si metode de preventie jpg
Legatura dintre magneziu si tensiunea arteriala jpg
Anna Netrebko jpeg
4 jpg
Cornel Palade in Transilvanian Ninja 2 jpg
okmagazine ro Cum să ne bucurăm rapid de o dantură completă, frumoasă   nală  png
+ organizare majorat jpg
trusa prim ajutor munte 2272666261 jpg
Eva Pavel png
balonare excesiva afla cum sa identifici cauzele i sa i i imbunata e ti calitatea vie ii jpg
okmagazine ro (3) jpg
pexels cottonbro 6670571 jpg