5 SUPER rețete cu iaurt pe care să le faci foarte simplu acasă

8 ianuarie, 2024

Dacă nu știai, iaurtul este un ingredient super interesant în bucătărie. Poți face diverse preparate delicioase și foarte ușor de gătit.

5 SUPER retete cu iaurt pe care sa le faci foarte simplu acasa jpg

Trebuie doar să ții cont de gramajul ingredientelor, tipul de iaurt folosit și timpul de coacere. Iar dacă vrei să descoperi povestea frumoasă a rețetelor pe bază de iaurt, rândurile următoare te pot inspira și pune la treabă.

Iată 5 rețete superbe unde iaurtul este ingredientul surpriză

1.Frigărui cu sos de iaurt

Puiul se poate găti în multe feluri. Însă o rețetă interesantă este cea cu frigărui de pui, gătite la cuptor și care se servesc cu sos de iaurt. Dacă te-ai lămurit cu gătitul puiului, după ce în prealabil l-ai pus la marinat, poți trece la sosul de iaurt.

Cel grecesc merge de minune în combinație cu oregano, suc de lămâie, busuioc și boia dulce. Servirea poate fi deosebită pentru că frigăruile se pot pune pe un platou, iar în mijloc poate adăuga sosul delicios de iaurt.

2.Tzatziki

Tzatziki este un sos cu origini grecești și care este apreciat peste tot în lume. Rețeta este simplă: îți trebuie puțin usturoi, castraveți proaspeți sau murați, tocați mărunt de tot, și evident, iaurtul grecesc. Combinația este foarte proaspătă și extrem de delicioasă. 

Poți mânca tzatziki pe pâine caldă, abia scoasă de la cuptor sau ca sos special pentru peste și fripturi. Iar dacă vrei un iaurt bun din care să faci tzatziki, intră pe Auchan.ro și descoperă gama de pe site.

3.Tort cu iaurt și mere

Știai că poți face tort cu iaurt și mere? Ei bine, ar putea să îți dea bătăi de cap rețeta, la prima vedere, însă este destul de simplu de pus în practică. Îți trebuie un iaurt de soia, 200 de grame de piure de mere, 100 de grame de zahăr, ulei, lapte de migdale, extract de vanilie și praf de copt. 

Prima dată se amestecă piureul de mere, zahărul și laptele de migdale. Urmează să adaugi iaurtul de soia și restul ingredientelor. La final se încorporează uleiul, totul se pune în formă de coptul, iar apoi se bagă la cuptor pentru 30 de minute. Tu știi când de fraged și bun este acest tort cu iaurt?

4.Sărățele cu iaurt

Clasicele sărățele pot căpăta o savoare aparte, oferită chiar  de minunatul iaurt. Și aici rețeta este simplă. Îți trebuie 400 de grame de făină, 100 de grame de unt topit, un iaurt  mic grecesc, telemea rasă, 3 ouă și praf de copt. Totul se amestecă într-un bol, iar apoi poți să adaugi și câteva semințe de susan sau chimen, după preferințe. 

Așa ar trebui să obții un aluat elastic ce ar trebui să fie ținut pentru 15 minute în  frigider. Când cuptorul este încins la 180 de grade, poți pune aluatul într-o tavă, bine întins, ca apoi să îl tai în formele dorite. Sărățelele vor fi gata în 30 de minute. Atât de simplu!

5.Clătite cu iaurt

Ce spui de niște clătite deosebite cu iaurt? Aici îți trebuie  două iaurturi mici, 200 de mililitri de lapte cald, 200 de grame de făină, praf de copt, un ou, 4 linguri de miere și 5 de ulei de cocos. Toată combinația ar trebui să se transforme într-un  aluat grosuț, pe care să îl poți manevra cu ușurință în  tigaie. Cu ajutorul polonicului, clătitele pot căpăta forma dorită, devenind pufoase în doar 3 minute.

Așadar, dacă vrei că iaurtul să fie ingredientul principal în preparatele tale, rețetele de mai sus sunt delicioase și foarte simplu de făcut. Iar dacă le reușești, nu uita să împarți aceste bunătăți și cu cei dragi.

Sursă foto: Pexels.com



Recente pe Ok! Magazine

Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg
okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg