6 lucruri de care să ții mereu cont pentru apariții impecabile la evenimente

5 martie, 2024

Sigur îți este cunoscut acel sentiment ce te încearcă atunci când îți faci intrarea la o petrecere sau la un eveniment, iar inima începe să-ți bată mai repede în timp ce încerci să-ți aranjezi rapid hainele și părul, totul pentru a face o primă impresie memorabilă.

IMG 7838 PNG

Există reguli de etichetă pentru anumite ocazii care nu ne vin întotdeauna intuitiv. Iată 6 sfaturi de care să ții cont pentru a te asigura că ținuta ta este mereu la înălțime.

1. Coafura face și desface prima impresie

O coafură îngrijită te va ajuta să pari încrezătoare, mai ales că este primul lucru pe care oamenii îl vor observa atunci când îți faci intrarea la un eveniment. Fie că porți părul scurt sau lung, asigură-te că ți-ai rezervat timp pentru a-l coafa într-un mod care să îți flateze forma feței. Nu uita să folosești protectia termica pentru par atunci când utilizezi placa sau uscătorul în exces, pentru a te asigura că părul tău va rămâne sănătos și puternic.

Atunci când te simți încrezătoare în forțele proprii, se pare că devii o versiune mai atrăgătoare a ta. Iar o coafură impecabilă sau un styling adecvat îți poate oferi avântul necesar pentru a fi admirată de cei din jur.

2. Machiajul, o formă de artă pe chipu tău

Machiajul nu trebuie să fie exagerat pentru a fi de impact. Aplică atât make-up cât este suficient pentru a-ți scoate în evidență frumusețea naturală și a-ți evidenția trăsăturile care îți plac cel mai mult.

Fie că optezi pentru smokey eyes, buze roșii sau ceva între cele două, machiajul îți poate completa lookul. Cu atât de multe produse disponibile în zilele noastre, nu există nicio scuză pentru a nu găsi ceva care să funcționeze pentru tine.

3. Încălțămintea impecabilă

Nu trebuie să optezi neapărat pentru pantofi scumpi, dar trebuie să te asiguri că perechea pe care o vei purta este impecabilă și că se potrivește ocaziei. Dacă optezi pentru un look formal, alege pantofi eleganți, care să se potrivească cu restul ținutei tale. Pentru un look casual, pantofii confortabili cu tocuri joase sunt cei mai potriviți.

De asemenea, este important să ai grijă să menții încălțămintea curată; te va ajuta foarte mult să arăți îngrijită și aranjată. Acest lucru este valabil mai ales dacă porți culori închise.

4. Accesorizează-te cu stil

Accesorizarea este o modalitate excelentă de a adăuga personalitate oricărei ținute. De asemenea, poate contura stylingul în cazul ținutei de eveniment. Câteva bijuterii bine alese sau o eșarfă elegantă pot transforma lookul instant și pot scoate o ținută din anonimat.

Alege accesorii care să-ți reflecte personalitatea și asigură-te că acestea nu copleșesc ținuta. În plus, alege culorile potrivite. Scopul este ca fiecare piesă să arate ca și cum ar fi la locul ei, nu un accesoriu aruncat la întâmplare.

5. Alegerea materialelor poate face diferența

Materialele fac diferența atunci când vine vorba de crearea unui look impecabil. Fie că porți un costum pentru o întâlnire de afaceri importantă, fie asortezi o ținută pentru o aniversare între prieteni, alegerea materialelor poate determina modul în care arată și se potrivesc piesele pe care le porți.

Știind ce țesături funcționează cel mai bine pentru anumite ocazii și care dintre ele sunt mai potrivite tipului tău de corp te poate ajuta să creezi ținuta  perfectă.

Mătasea are o textură lucioasă și strălucitoare, ceea ce o face o alegere excelentă pentru ținutele mai formale. Modul în care lumina se reflectă pe acest material îl face extrem de plăcut. Rochiile, cămășile cu nasturi și topurile sunt cele mai populare articole de îmbrăcăminte din mătase pe care le poți purta la evenimente.

Asortează o cămașă de mătase cu blugi la o ieșire în oraș, atunci când vrei să te îmbraci puțin mai elegant. Pentru ocazii mai importante, o rochie de mătase colorată este o opțiune ideală.

6. Ținuta adaptată formei corpului tău

Să te asiguri că piesele ți se potrivesc este esențial pentru ca o ținută să arate bine. Alegerea hainelor prea largi sau prea strâmte poate strica întregul tău aspect, indiferent cât de elegant ai fi.

Investiția în piese croite pentru a se potrivi tipului tău de corp îți va oferi siguranța că, orice ai îmbrăca, arată perfect pe tine. De asemenea, nu uita să ajustezi piesele achiziționate din magazine dacă sunt prea lungi sau prea scurte, pentru o ținută care să îți vină ca turnată.

Așadar, un aspect impecabil ține de detalii. Fie că este vorba de păr, machiaj, pantofi, accesorii sau materiale, atunci când îți acorzi timp pentru a te asigura că elementele funcționează armonios împreună, poți crea un look uimitor care va întoarce privirile și îți va permite să-ți consolidezi încrederea în tine cu fiecare eveniment la care participi.

Sursa foto:  freepik.com



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg