6 sfaturi pentru a alege și a purta bijuteriile potrivite

26 iulie, 2024

Îți place să te gândești la diferite combinații vestimentare și la accesorizarea ținutelor?

bijuterii (1) jpg

 În acest caz, am pregătit pentru tine câteva idei care să te ajute în alegerea bijuteriilor potrivite pentru tine, în funcție de cromatică, stilul tău personal și nu numai.

1. Investește în bijuterii prețioase

Bijuteriile sunt accesoriile perfecte pentru orice femeie care vrea să-și pună în valoare feminitatea și eleganța. Bijuteriile se clasifică în mai multe categorii, în funcție de materialele din care sunt confecționate. Deși unele persoane ar prefera bijuterii foarte accesibile ca preț, acestea nu au o calitate extraordinară și nici nu rezistă la contactul cu apa sau alte substanțe, ajungând să lase urme pe piele sau să se decoloreze.

Așadar, pentru a avea o colecție de bijuterii care să reziste în timp, poți lua în calcul achiziționarea unor astfel de accesorii din materiale prețioase, precum argint sau aur, dar și cu pietre, cum ar fi diamantele. Dacă vrei să investești în bijuterii calitative și deosebite, care să treacă proba timpului, poți alege bijuteriile DAAR.

2. Respectă cromatica bijuteriilor

Pentru ca accesorizarea unei ținute să fie armonioasă și plăcută din punct de vedere vizual, încearcă să respecți cromatica bijuteriilor pe care le porți. De exemplu, dacă porți un colier de culoare argintie, și cerceii ar trebui să aibă aceeași nuanță.

Un sfat important legat de cromatica bijuteriilor este alegerea unei verighete potrivite. De exemplu, dacă inelul tău de logodnă este din aur alb, iar partenerul tău și-ar dori o verighetă clasică, din aur galben, puteți lua în calcul posibilitatea purtării unor verighete care să conțină atât aur galben, cât și aur alb. Aceste bijuterii permit o libertate mai mare în accesorizare, fiindcă au rolul de a face cromatica mai coezivă.

3. Folosește un organizator de bijuterii

Măsuța ta de machiaj este locul în care te aranjezi și petreci timp de calitate cu tine însăți. Așa cum produsele de machiaj au nevoie de organizatoare pentru a-ți fi mai ușor să te machiezi și să ai la îndemână toate produsele, și bijuteriile pot fi aranjate în acest fel. Cumpără-ți un organizator de bijuterii ca să le ai pe toate la vedere și să nu uiți să le porți pe unele dintre ele.

4. Ține cont de stilul bijuteriilor și al hainelor

Bijuteriile pot adăuga un plus de eleganță oricărei ținute, dacă sunt alese corespunzător. Este important să porți bijuterii care se potrivesc hainelor tale. Dacă vrei să te îmbraci casual, încearcă să accesorizezi ținuta cu bijuterii finuțe și discrete. Cele cu pietre prețioase sau perle nu sunt cea mai potrivită alegere pentru o ținută sport sau casual. În schimb, dacă ai un stil mai elegant, poți purta bijuterii care să-ți scoată în evidență preferințele în materie de fashion.

5. Alege o singură bijuterie care iese în evidență

Ca în orice alt domeniu, ce e prea mult strică. Acest concept se aplică și în cazul bijuteriilor. În loc să porți bijuterii care fac parte dintr-un set și atrag prea mult atenția în diverse părți ale corpului, alege o bijuterie statement care să fie partea centrală de interes. De exemplu, poți purta mai multe brățări pe o mână sau un colier statement.

În schimb, dacă îți prinzi părul și vrei ca atenția să fie asupra chipului tău, alege o pereche de cercei de dimensiuni mai mari, care să-ți încadreze trăsăturile într-o manieră armonioasă.

6. Poartă accesorii inedite care scot o ținută din anonimat

Atunci când vine vorba de accesorizarea ținutelor cu bijuterii, cele mai multe persoane aleg bijuteriile clasice: colier, brățară, cercei sau inele. Ei bine, poți alege și alte accesorii care să scoată în evidență un outfit. De pildă, pentru o ținută de vară, perfectă pentru plajă, poți purta o brățară de picior care să adauge o notă de eleganță. Iar în anotimpul rece poți alege broșe, pe care să le porți atât pe pulovere, cât și pe un palton sau un sacou.

Prin urmare, poți ține cont de aceste sfaturi atunci când alegi bijuteriile care să-ți completeze ținuta, pentru a găsi cea mai bună variantă stilistică. Bijuteriile pot conferi un plus de eleganță și feminitate, împreună cu o atitudine încrezătoare.

Sursă foto: Shutterstock



Recente pe Ok! Magazine

1 Perfection (VILLA BASTIDES) 0388 E (1) png
Singurele sucuri nutritive de care ai nevoie bune si pentru cei mici   iata care sunt! jpg
Relokat no brand photo jpg
avanpremiera filmului Ca fetele cu Maia Morgenstern si Adriana Trandafir (7) jpg
Ficatul gras  Factori de risc si metode de preventie jpg
Legatura dintre magneziu si tensiunea arteriala jpg
Anna Netrebko jpeg
4 jpg
Cornel Palade in Transilvanian Ninja 2 jpg
okmagazine ro Cum să ne bucurăm rapid de o dantură completă, frumoasă   nală  png
+ organizare majorat jpg
trusa prim ajutor munte 2272666261 jpg
Eva Pavel png
balonare excesiva afla cum sa identifici cauzele i sa i i imbunata e ti calitatea vie ii jpg
okmagazine ro (3) jpg
pexels cottonbro 6670571 jpg
Iuliana Tudor PR jpg
Top 5 branduri de cosmetice special create pentru piele sensibilă și delicată jpg