7 sfaturi simple și practice de la Gordon Ramsay, pentru toți cei pasionați de gătit acasă

5 decembrie, 2023

Pasionații de gătit acasă sunt mereu încântați să afle noi rețete și sfaturi de pe rețelele sociale și din emisiunile cu profil culinar.

ramsey ok jpg

Când astfel de recomandări vin de la un chef de top precum Gordon Ramsay, sunt cu atât mai valoroase!

Tot mai multe persoane prețuiesc gătitul în propria bucătărie - nu atât de mult din motive de costuri, ci mai ales pentru a alege exact ingredientele dorite, de cea mai bună calitate. Spre deosebire de masa la restaurant, acasă ai controlul total al rețetelor, mai ales dacă ai preferințe speciale, de exemplu poate preferi mâncarea vegană sau poate dorești să eviți anumiți alergeni.

Audiența emisiunilor TV de tip show culinar este o dovadă a interesul major pentru acest subiect, inclusiv în România. Gordon Ramsay, proprietar de restaurante cu stele Michelin, specialist și critic culinar, este cunoscut pentru expertiza sa în domeniu, dar și pentru temperamentul vulcanic din show-urile TV de tip reality.

Hell's Kitchen, unul dintre titlurile francizate la nivel internațional în industria televiziunii de divertisment, a inspirat și apariția video-slotului Gordon Ramsay Hells Kitchen - un titlu primit foarte bine de pasionații de gătit și sloturi online.

De ce un asemenea interes major pentru domeniul culinar din partea publicului neprofesionist? Cele mai multe persoane doresc să acumuleze cunoștințe noi, dar se bucură și de conținutul în sine de divertisment - partea de suspans, concurs, amestec de dramă și amuzament.

Iată mai jos 7 sfaturi de la Gordon Ramsay pentru cei care, de voie sau de nevoie, gătesc acasă:

1. Adăugați o ceapă verde în piureul de cartofi

Piureul de cartofi este unul dintre preparatele foarte populare și în țara noastră. Multe persoane gătesc acasă cartofi fierți pisați și amestecați eventual cu lapte, ulei sau unt. În varianta vegan, se pot folosi produse vegetale, inclusiv fulgi de drojdie inactivă. Gordon Ramsay propune un condiment aparte, pentru un gust special: ceapă verde, tocată mărunt și amestecată cu piureul.

2. Tehnică pentru a grăbi coacerea fructelor

În comerțul modern, foarte multe fructe sunt vândute încă necoapte, din motive logistice. Pentru a nu aștepta prea mult cu fructele necoapte, eventual de folosit în anumite rețete culinare, se poate folosi o tehnică utilizată și de Ramsay: pui fructele alături de o banană, într-o pungă de hârtie, într-un loc întunecat. Sfatul a fost prezentat inclusiv pe canalul oficial de YouTube al renumitului bucătar britanic.

3. Spălați-vă mâinile cu suc de lămâie după ce ați tăiat ardei iute

Aducând o aromă foarte plăcută multor preparate, ardeiul iute are efecte nedorite atunci când intră în contact cu zonele sensibile de pe față ale unei persoane, în special ochii. Senzația de arsură poate fi evitată dacă, după tăierea ardeilor iuți, se folosește suc de lămâie la spălarea mâinilor.

4. Folosirea capetelor verzi ale prazului

În cele mai multe rețete se folosește partea albă a prazului, iar unele persoane au tendința de a arunca pur și simplu capetele verzi. Pentru a nu face risipă, aceste părți se pot folosi în supe sau alte preparate. Gordon Ramsay are o idee și mai originală: face un fel de pliculețe de ceai din vârfurile prazului (alături de rozmarin și cimbru), pe care le adaugă în mâncare pentru mai multă aromă.

5. Cuțite ascuțite în bucătărie

Pentru a pregăti mâncarea cât mai rapid, ai nevoie de cuțite bine ascuțite, care nu vor aluneca și nu vor provoca accidente. Gordon Ramsay recomandă ca fiecare bucătărie de acasă să fie dotată cu un dispozitiv de ascuțit, care să fie utilizat în mod frecvent, înainte de a găti.

6. Cum să cureți mai simplu usturoiul

O tehnică foarte simplă, dar eficientă, pentru curățarea usturoiului: zdrobiți-l cu partea plată a lamei cuțitului. Coaja se va desprinde mai rapid, economisind mult timp și bătăi de cap. O misiune destul de enervantă va fi astfel mai ușoară!

7. Păstrarea unei jumătăți de avocado

Dacă ai nevoie de doar jumătate de avocado, problema este că păstrarea celeilalte jumătăți va fi o provocare. De obicei, chiar și păstrată la frigider, aceea va deveni în scurt timp maronie, cu aspect neplăcut. Pentru a preveni acest lucru, turnați puțin suc de lămâie într-un bol și puneți acolo acea parte de avocado, cu partea expusă în jos. Sucul de lămâie va opri oxidarea, iar bucata de avocado va rămâne proaspătă.



Recente pe Ok! Magazine

Pietre semiprețioase jpg
Prințul Philip PR jpg
sarbatori intalnire familie parinti 5778892 jpg
transilvanian ninja 1 jpg
Steve Aoki jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
carte OK JPG
finabar524 png
poza 1 jpg
Espressoare manuale versus automate jpg
5 stiluri de design care se potrivesc perfect cu o bucătărie open space jpg
Ghid de intretinere pentru prelungirea vietii masinii de spalat jpg
Cum să alegi aparatul de vidat potrivit pentru nevoile tale jpg
Cum să îți planifici călătoria perfectă cu ajutorul unui serviciu de închirieri mașini jpg
okaymagazine ro friteuza cu aer cald  jpg
Prăjitura emblematică a Insulei Capri, Pixabay (1) jpg
zodii jpg
Viorel Mărginean, Peisaj de iarnă jpg