A avut loc Transylvania Horse Show, cea mai populară competiţie ecvestră

15 iunie, 2016
Artcreation jpeg

Transylvania Horse Show a fost pentru a ┼časea oar─â la r├ónd cel mai popular eveniment ecvestru al anului de c─âtre iubitorii de cai ┼či de echita┼úie. Fiind unul dintre cele mai importante concursuri hipice interna┼úionale din Rom├ónia, acesta a reunit la Prod (comuna Hoghilag, 16 km de Sighi┼čoara) concuren┼úi din 16 ┼ú─âri, precum ┼či oficiali ai lumii ecvestre na┼úionale ┼či interna┼úionale. Competi┼úiile sportive de dresaj, cross-country ┼či obstacole la care au participat c─âl─âre┼úi veni┼úi din toate col┼úurile Europei (Marea Britanie, Germania, Irlanda, Belgia, Elve┼úia, Finlanda, Austria, Suedia, Olanda, Spania, Norvegia), dar ┼či din Noua Zeeland─â; show-ul de acroba┼úii ecvestre sus┼úinut de tineri din Prod care au avut la dispozi┼úie numai trei s─âpt─âm├óni pentru antrenament; demonstra┼úiile de dresaj cu cai frizieni, spectacolul muzical emo┼úionant cu sunete de toac─â ┼či doine au creat un eveniment unic cu aer de legend─â.

image

┼×i copiii au fost ÔÇ×r─âsf─â┼úa┼úiÔÇŁ prin ateliere de crea┼úie, plimb─âri pe ponei, standuri artizanale ┼či dulciuri autohtone. Experien┼úa autentic rom├óneasc─â i-a ├«nc├óntat pe cei peste 4.000 de spectatori care au venit in inima naturii pentru a urm─âri spectacolul ecvestru.

image

ÔÇ×

ÔÇŁ a fost sloganul c├óntat ├«n cor de c─âtre studen┼úii str─âini care la finalul competi┼úiei, vopsi┼úi pe fa┼ú─â ┼či purt├ónd drapelurile ┼ú─ârilor pe care le reprezentau au s─ârb─âtorit ├«ncheierea concursului printr-un celebru dans rom├ónesc, ├«n frunte cu organizatorul

image

Pe parcursul evenimentului

au fost trei tipuri de competiţii:

,

┼či

(AIEC Student Riders Nation Cup - România 2016), organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC). De altfel din 2011,

este o prezen┼ú─â anual─â ├«n calendarul AIEC (Association International des Etudiants Cavaliers) ┼či a fost votat─â Competi┼úia Anului de patru ori ├«n ultimii cinci ani.

image

În cadrul

aurul la proba combinat─â pe echipe (dresaj ┼či obstacole) a fost c├ó┼čtigat de echipa Germaniei. Argintul a revenit echipei Finlandei, iar bronzul echipei Irlandei. ├Än cadrul probei de dresaj, s-a impus tot echipa Germaniei, locul doi fiind ocupat de echipa Austriei, urmat─â de Belgia. Primele trei locuri la proba de obstacole au fost c├ó┼čtigate de echipele Marii Britanii, Finlandei ┼či Germaniei.

image

La individual, ├«n cadrul probei combinate (dresaj ┼či obstacole) s-a impus

(Austria), urmat─â de

(Belgia) ┼či

(Irlanda). Proba de individual obstacole a fost c├ó┼čtigat─â de

(Germania), argintul a plecat în Marea Britanie, la

, iar bronzul i-a revenit din nou

(Austria). Primele trei locuri, la proba de dresaj, au fost ocupate de

(Irlanda),

(Elve┼úia) ┼či

(Austria). 

La aceast─â disciplin─â de Prob─â Complet─â concuren┼úii au avut de parcurs trei probe: dresaj, obstacole ┼či cross-country (prob─â ├«n care c─âl─âre┼úii trebuie s─â termine cursa ├«ntr-un interval de timp prestabilit, s─ârind peste obstacole din natur─â: bu┼čteni, garduri, iazuri ┼či ┼čan┼úuri, fiind astfel una dintre cele mai spectaculoase probe din concurs). Pentru a fi ├«n clasament, cuplul cal-c─âl─âre┼ú trebuie s─â parcurg─â integral toate cele trei probe, iar c├ó┼čtig─âtor este declarat cuplul care, dup─â cele trei probe de concurs, a acumulat cele mai pu┼úine puncte de penalizare. Concursul a fost organizat ├«n colaborare cu Federa┼úia Ecvestr─â Rom├ón─â (FER) ┼či Federa┼úia Ecvestr─â Interna┼úional─â (FEI).

image

Competi┼úia Cupa Rom├óniei la Prob─â Complet─â, la categoria Novici seniori, a fost c├ó┼čtigat─â de rom├ónul C─âlin Neme┼č care la aceast─â clas─â a f─âcut echip─â cu calul Funny Flight. Medalia de aur la categoria Novici juniori a fost c├ó┼čtigat─â de Sandra Takacs (Rom├ónia) pe calul Smucig, iar la categoria Prenovici seniori a c├ó┼čtigat Daria Gladun (Rom├ónia) cu calul Cameo.Recente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg