A doua semifinală Eurovision: Cine cântă diseară?

21 mai, 2015

A doua semifinală a Eurovision Song Contest are loc în această seară la Viena. Trupa Voltaj, reprezentanta României, s-a calificat deja în finala care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, marţi seară, de prima semifinală, desfăşurată pe scena

A doua semifinală a Eurovision Song Contest are loc în această seară la Viena. Trupa Voltaj, reprezentanta României, s-a calificat deja în finala care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, marţi seară, de prima semifinală, desfăşurată pe scena Wiener Stadhalle, din capitala Austriei.

În seara aceasta, aşadar, este rândul altor 17 ţări să se lupte pentru un loc în marea finală. Acestea sunt, conform ordinii intrării în concurs: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Letonia, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.

Pe lângă trupa Voltaj, care va reprezenta România cu piesa "De la capăt", s-au mai calificat în finală, după seara de marţi, Armenia, Belgia, Grecia, Estonia, Serbia, Ungaria, Rusia, Albania şi Georgia. "Simt că mi s-a luat o piatră de pe suflet! Sunt încântat că am reuşit să facem fericiţi atâţia români, pe care i-am simţit alături de noi în fiecare secundă din cele trei minute de pe scena de la Stadthalle! Dar, mai ales, sunt fericit că mesajul nostru merge mai departe şi că tot mai mulţi oameni sunt sensibilizaţi la problema copiilor care cresc cu gândul la părinţii lor, plecaţi la muncă departe de ei. Lor le este dedicată participarea noastră la Eurovision şi tot lor le datorăm reuşita din această seară", a declarat Călin Goia, după prima semifinală.

Eurovision Song Contest este organizat anul acesta în capitala Austriei, după ce travestitul Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a concursului, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

oameni de afaceri tineri jpg
birourile viitorului jpg
Simona Halep GettyImages 1407122206 jpg
Jacuzzi PNG
Heidi Klum GettyImages 1473071294 jpg
Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg
Rupert Murdoch și viitoarea a cincea soție, Profimedia (6) jpg
sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
XIU 2474 jpg
Magda Palimariu baietel Aksel jpg
PaulaSelingVideo jpg
okm2 jpg
okm1 jpg
familie cina distractie jpg
pensule png
FotoJetCorinaC jpg
Shakira Profimedia (3) jpg
Riley Keough și Priscilla Presley, Getty (1) jpg