A murit Gina Lollobrigida. Actrița avea 95 de ani

16 ianuarie, 2023
Gina Lollobrigida  GettyImages 913146518 jpg

Doliu în lumea filmului internațional. Actrița italiană Gina Lollobrigida s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani.

Unul dintre cele mai mari staruri ale cinematografiei internaționale în anii 1950 și 1960 a fost descrisă, în repetate rânduri, drept cea mai frumoasă femeie din lume.

Cele mai cunoscute filme ale sale sunt Crossed Swords, the Hunchback of Notre Dame și Beautiful But Dangerous. A jucat alături de actori faimoși, ca Humphrey Bogart, Frank Sinatra, Rock Hudson și Errol Flynn.

Cariera sa s-a estompat în anii 60, când s-a axat mai mult pe politică și fotografie.

Poreclită Lo Lollo, era una dintre ultimele supraviețuitoare ale epocii de aur a filmului, acea epocă ce le-a evidențiat și pe Marilyn Monroe sau Shirley Temple, cum spunea Humphrey Bogart.

Potrivit BBC, Gina Lollobrigida a murit într-o clinică la Roma, iar anunțul a fost făcut agenției de presă Reuters de către Giulia Citani, fostul avocat al actriței.

Vedeta a uimit anul trecut cu decizia sa! 

La vârsta la care unii își scriu testamentul, iar alții nici nu visează să ajungă măcar, celebra actriță italiană vrea să-și asume chiar un mandat de 4 ani în Senat.

Și, ca și când vârsta n-ar fi un impediment suficient, Gina Lollobrigida a dorit să candideze de partea unui partid controversat: Partidul Comunist!

„M-am săturat să-i aud pe politicieni certându-se între ei, fără să se apuce vreodată de treabă”, a declarat ea într-un interviu publicat luni în ziarul „Corriere della Sera”. „Italia este în dificultate, vreau să fac ceva bun şi pozitiv”, a spus actriţa.

Vedeta italiană şi-a început cariera în anii 1950 şi a cunoscut rapid celebritatea. Călătoria sa spre faima de la Hollywood a fost înlesnită de Howard Hughes. Magnatul miliardar a fost cel care a adus-o în America. Ba mai mult, a cerut-o şi în căsătorie, dar ea i-a respins oferta. Actriţa susţine că era un pic obsedat de ea, poate pentru că era diferită de alte actriţe americane. Chiar şi accentul ei italian s-a dovedit a fi un avantaj.

În primul ei film „La Lollo”, frumoasa brunetă a jucat alături de Frank Sinatra şi dorinţa ei a devenit lege pentru cei de pe platouri. Ulterior, în anii 1970 a devenit pasionată de sculptură şi fotoreportaj.

După zeci de ani de popularitate, actriţa a obţinut, în cele din urmă, o stea pe Hollywood Walk of Fame. Chiar și după ce a bifat 90 de ani, Gina Lollobrigida era încă admirată de milioane de fani din întreaga lume.

Foto: Getty



Recente pe Ok! Magazine

girls 6650524 1280 jpg
refinantare credit nevoi personale 431851042 jpg
Simion Bogdan Mihai jpg
okmagazine ro (1) jpg
Top 7 schimbari care te intineresc dupa 35 de ani jpg
Câine, Pexels (1) jpg
Emme, stânga, fiica lui J Lo și dreapta fiica lui Ben Affleck, Seraphina, Profimedia jpg
George Nicolescu (1) jpg
Rapid și SOS Satele 3 jpg
Penelope Cruz, Profimedia (3) jpg
okmagazine (2) jpg
cum sa ti ingrijesti pielea in sezonul cald jpg
Massif2024 0314 233659 R5AN3006 AN jpg
Bononia (2) jpg
la Oscar, Messi, cainele din Anatomy of a Fall   jpg
Cillian Murphy și soția Yvonne McGuinness, Profimedia  (1) jpg
kitty spencer jpg
West Side Story foto Disney Plus