Acasă la Sorina Fredholm. De la trupa Krypton la noul guru al fitnessului

18 februarie, 2023

Fosta membră a trupei Krypton și actualul guru al wellnesului ne-a invitat acasă la ea, într-un penthouse din centrul capitalei, unde am povestit despre denim reciclat și copii la o ceașcă de cafea cu... ciuperci.

sorina fredholm 2 jpg

O „californian girl” originară din Hunedoara

Își spune „Queen of Green” pe Instagram, dar acasă e doar soția omului de afaceri suedez Mikael Fredholm și stăpâna celor doi labradori irezistibili Tokyo și Texas. Vorbește cu nesaț despre sustenabilitate și rețete cu conținut exclusiv din plante, dar nu evită să povestească nici despre cel mai mișto costum bărbătesc din garderoba ei sau botoxul. Sorina este autentică, deschisă, ca o gură de aer proaspăt într-un București aglomerat. Este o „californian girl” originară din Hunedoara, care promovează stilul de viață sănătos din apartamentul eclectic în care locuiește. Deocamdată, pentru că nu se știe unde o vor purta pașii în anii care vin...  

Queen of Green, cum de nu te găsim într-o pădure sau pe plaja unui ocean, ci în buricul Bucureștiului, printre clădiri?

Sorina Fredholm Mi-aș dori să fim în mijlocul pădurii, să fiu conectată mai mult cu natura, e un obiectiv al meu pe acest an. Dar suntem în București, eu venind din Hunedoara. După ce am terminat facultatea, m-am mutat aici.

Muzica te-a adus aici, ai venit în București ca să participi la emisiunea Star Factory de pe Prima TV!

Sorina Fredholm Da! Și au trecut 17 ani de-atunci, n-am mai plecat. Proiectele mișto în care am fost implicată m-au ținut aici. Am participat la emisiunea care a fost câștigată de Alex Velea.

Obiectivul tău pe anul acesta e să călătorești mai mult sau să te muți în altă parte definitiv, la ce te refereai?

Sorina Fredholm Nu vreau neapărat să mă mut din oraș sau din țară, dar mi-aș dori să stau lângă o pădure, un parc, să am natura mai aproape. Am o imagine, un vis dimineața, când mă trezesc, să ies în grădină...

Și eu te văd desculță, cu un smoothie în mână...

Sorina Fredholm Exact! Acum am început un program cu vreo 300 de oameni din toată lumea, pe platforma 121tribe, și, la prima întâlnire, am făcut un exercițiu de vizualizare – care este cea mai bună versiune a ta? Mi-a apărut o bucătărie plină de lumină, din care priveam pe geam la copaci și iarbă. Îmi doresc o grădină, unde să-mi cresc legumele mele organice. Nu e ușor, dar mi-ar plăcea să investesc timp și energie în așa ceva.

În afară de yoga, mai practici vreun sport?

Sorina Fredholm Fac antrenamente funcționale folosind greutatea propriului corp. Nu am mai mers la sală de la începutul pandemiei. Mi-am regândit ritualul de antrenament acasă. În perioadele bune, fac de cinci ori pe săptămână mișcare.

Și bănuiesc că și alimentația e sfântă, nu?

Sorina Fredholm Da. Am renunțat la carne acum vreo 15 ani și apoi, treptat, am scos din dietă toate alimentele de origine animală. De 7 ani, mănânc doar vegan și mă simt foarte bine. Sunt pasionată de alimentație!

Știu că gătești mult. Ce fel de client ești tu la restaurant, găsești ce să mânânci în oraș?

Sorina Fredholm Am avut o perioadă în care am fost un adevărat chin și pentru chelneri, și pentru prieteni, până am reușit să-mi regăsesc echilibrul. Fac compromisuri. Dacă merg undeva unde știu că nu voi găsi nimic care să mă satisfacă, nu merg flămândă. Și-mi comand doar o salată fresh.

Unde îți faci cumpărăturile, mergi la piață?

Sorina Fredholm Da. Nu cumpăr totul organic, pentru că nici nu e necesar. Contează mult sursa. Am câțiva furnizori din piață, pe care-i știu, dar nu sunt certificați organic. Consum fructe și legume de sezon. În România avem mare noroc! Pe unde am călătorit, nu am întâlnit vreo piață care s-o bată pe a noastră! Consum cât mai local și de sezon, dar nu te mint, am banane în fiecare zi, pentru că le folosesc în smoothies. Fac și multe cumpărături online, mi se pare mult mai eficient și organizat. Sunt foarte atentă să nu fac risipă alimentară, să elimin pe cât posibil ambalajele, sunt destul de mindful când vine vorba despre sustenabilitate și de bugetul meu.

Acum ești acest guru al welness-ului, dar ce ai fost înainte de asta? Știu că pictai în liceu, ai lucrat în publicitate și ai cântat într-o trupă rock!  

Sorina Fredholm Am fost tot timpul atrasă de artă. Și acum sunt creativă, dar în bucătărie. Mai cânt în timp ce gătesc, sunt în continuare un rock star în stufletul meu, doar am cântat în Krypton. (râde) Am cântat ca backing vocal pentru Răzvan Fodor timp de doi ani, pe la jumătatea anilor 2000. Dar, dacă rămâneam un rock star, nu mai aveam un stil de viață așa sănătos..

De pictat mai pictezi?

Sorina Fredholm Nu. Dar cumva simt că mă exprim destul în bucătărie. Sunt atentă la styling, la nuanțe când pun în farfurie. Fac un curs de fine dining pe plant based food, e o nișă. Se poate face artă din bucătăria vegană!

Cum de te-ai apucat de studiat alimentația și stilul de viață sănătos?

Sorina Fredholm Tot ce am învățat în facultate, PR, events, marketing, mi-a folosit când am lucrat la World Class, dar și acum îmi folosește. Însă din familie am învățat să gătesc, de la bunica și mătușa mea, care erau foarte bune bucătărese. Mătușa mea era pasionată de bucătăria franceză și m-a determinat să încerc lucruri noi. Iar acum exact asta fac – încerc lucruri noi.

Ai devenit o bucureșteancă 100%! Totuși, spuneai că în California îți place cel mai mult...

Sorina Fredholm Daaa, e de suflet! Dar încă nu s-a concretizat. Planul nostru prevedea relocarea în California, pentru că start up-ul nostru acolo s-ar dezvolta cel mai bine. Majoritatea experților cu care lucrăm sunt din SUA. Înainte de pandemie, era cât pe ce să ne mutăm în California. În vacanță, însă, aș merge iar. E un vibe foarte mișto acolo!

Și tu pari de-acolo!

Sorina Fredholm Așa îmi zice toată lumea! (râde)

Soțul tău suedez s-ar muta în SUA?

Sorina Fredholm Lui îi place mult în București! Și pe mine m-a mirat asta. Puteam să stăm și-n Suedia, vorba-aceea...

Și faceți naveta, cum e?

Sorina Fredholm Mergem în vizită la socri de câteva ori pe an, dar nu foarte des. Dar nu vrem să locuim acolo. E foarte scump și mie îmi place vremea însorită... În București uite ce iarnă avem! Nu-i ca în California, dar e un compromis acceptabil.

Mă gândeam că românii sunt mai înapoiați decât suedezii la sustenabilitate și mâncare organică. Aici nici nu se poate recicla gunoiul!

Sorina Fredholm Așa e, suedezii sunt mult mai avansați din aceste puncte de vedere, dar lumea e din ce în ce mai interesată și la noi. Nu mă refer la instituții, ci la oamenii cu care intru eu în contact.

Poate v-ați inspirat din stilul de viață suedez, dar mobila voastră nu e de la Ikea!

Sorina Fredholm Doar fotoliile de pe terasă sunt de la Ikea, în rest nu mai avem nimic! Mobila, decorul sunt un mix, e un stil eclectic în casa noastră, și vintage, și modern.

Sorina, ești cumva această Kim Kardashian a României, care se filmează când mănâncă, când se machiază, când face sport?

Sorina Fredholm Am perioade și perioade. Când sunt foarte prinsă cu anumite proiecte, uit de social media, cu toate că ele merg mână în mână. Nu am program stabilit – de la 9 la 10 sunt pe Instagram și apoi nu mă mai uit la el deloc. Dar nici nu arăt tot, ci doar ce consider relevant pentru comunitatea mea. În noiembrie, luna veganilor, am fost activă zilnic pe social media, pentru că am postat câteva ceva care să-i ajute pe followerii mei. Mi-aș dori să fac mai mult conținut, mai multe rețete, dar start up-ul nostru mă acaparează. Suntem o echipă mică, eu, soțul meu și două persoane din străinătate, atât.

Soțul tău te încurajează când postezi din casă sau e mai retras?

Sorina Fredholm El mă susține mult și ne îmbinăm bine, sutem pe aceeași lungime de undă. El e conectat la social media doar prin prisma start up-ului nostru, unde suntem parteneri. E mai puțin prezent online.

Și apare mult mai puțin pe paginile tale, spre deosebire de căței, care sunt nelipsiți!

Sorina Fredholm Daaa, cu siguranță!

Spui că Tokyo și Texas sunt precum copiii tăi. Ai vrea să ai și un copil?

Sorina Fredholm Deocamdată nu ne-a ieșit. Dar ne dorim copii.

Am înțeles cum îți menții silueta. Dar tratamente cosmetice faci, proceduri corporale?

Sorina Fredholm Da, merg la masaj de două ori pe săptămână. Mă ajută fizic și energetic. Am o rutină de beauty acasă, dimineața și seara, aleg produse cât mai curate, organice, vegane, netestate pe animale. O dată pe săptămână îmi fac câte o mască facială. O dată la trei săptămâni, fac și câte un tratament facial. Mi-am făcut recent câteva ședințe de peeling mai superficial să vitalizeze puțin tenul. Și multă hidratare. Fără Botox, încă n-am simțit nevoia. N-am făcut până acum nicio intervenție invazivă. Dar nu spun „Nu!” pe viitor.

Legat de vestimentația ta, unde faci shopping?

Sorina Fredholm Nu mă arunc la chestii de trend, am stilul meu bine stabilit. Accesoriile nu sunt din piele, sunt puțin limitată din acest motiv, pentru îmi place să fie de calitate, cu design frumos, dar și realizate printr-un proces eco friendly. În concluzie, nu fac mult shopping! (râde) Sincer, nu mi-am schimbat mult stilul din liceu. Mai am multe haine de-atunci pe care le port. Plus că am noroc de o mamă, designer de încălțăminte, care îmi cumpără multe chestii second hand.

Reciclezi cât poți – și în bucătărie, și în dressing!

Sorina Fredholm Da, da! Uite și cămașa din denim de pe mine e de la second, tot cumpărată de mama, cred că a fost 5lei.

Deci Hunedoara este acest centru fashion al României!

Sorina Fredholm Pe bune! Îmi cumpără mama niște lucruri senzaționale de-acolo! Îi spun „Uite, mami, se poartă acum costumele astea mai bărbătești!”. Și ea, de Crăciun, mi-a adus un costum de bărbați Burberry superb, l-a ajustat ea puțin cu două pliuri. E cel mai mișto costum pe care-l am!

Și care-i acel stil bine definit al tău?

Sorina Fredholm Sunt mult timp îmbrăcată sport, dar n-o să mă vezi niciodată în trening! Îmi place să port colanți, dar îi combim întotdeauna cu ceva neașteptat. Stilul meu e cumva fără efort, n-o să mă vezi niciodată la patru ace. Și părul e destul de rebel. Am accente rock în continuare, îmi plac ciocatele de cowboy, accesoriile rock, denimul. Ținutele sunt, de obicei, monocrome.

Parcă denimul făcea mult rău planetei, nu?

Sorina Fredholm Așa e. Dar cămașa mea e second hand, iar jeanșii din fotografii, o pereche de Levis vechi, sunt și ei reciclați. Plus că găsesc și denim organic, cât mai sustenabil.

O ultimă curiozitate – ciupercile din cafeaua pe care am băut-o n-o să mă facă să râd incontrolabil, nu?

Sorina Fredholm Nuuuu, nu! (râde)    

Foto: Sorin Stana



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
Top 7 schimbari care te intineresc dupa 35 de ani jpg
Câine, Pexels (1) jpg
Emme, stânga, fiica lui J Lo și dreapta fiica lui Ben Affleck, Seraphina, Profimedia jpg
George Nicolescu (1) jpg
Rapid și SOS Satele 3 jpg
Penelope Cruz, Profimedia (3) jpg
okmagazine (2) jpg
cum sa ti ingrijesti pielea in sezonul cald jpg
Massif2024 0314 233659 R5AN3006 AN jpg
Bononia (2) jpg
la Oscar, Messi, cainele din Anatomy of a Fall   jpg
Cillian Murphy și soția Yvonne McGuinness, Profimedia  (1) jpg
kitty spencer jpg
West Side Story foto Disney Plus
familie fericire bucatarie jpg
OKMagazine (2) (8) jpg
IMG 7838 PNG