Accesorii pe care trebuie să le ai în trusa pentru manichiură
Trusa pentru stilizarea manichiurii este esențială atunci când ne dorim să avem grijă de aspectul unghiilor noastre. Aceasta este indispensabilă pentru pregătirea unghiilor naturale înainte de aplicarea ojelor, fie că acestea sunt clasice, fie că sunt semipermanente.
Din trusa de manichiură nu trebuie să lipsească unele dintre cele mai importante instrumente care ajuta la curățarea și realizarea formei unghiilor. Care sunt acestea, aflați în rândurile ce urmează.
Forfecuță pentru unghii și cuticule
Fară doar și poate, unul dintre cele mai importante ustensile care trebuie să se regăsească în trusa de manichiură este forfecuța. Cu ajutorul acesteia se vor tăia acele cuticule inestetice și eventualele colțuri ale unghiilor, dar și pielea în exces au așa-numită “piele moartă”.
O forfecuță de calitate trebuie să fie confecționată din material inoxidabil rezistent la uzură și la sterilizat.
Cleștele pentru unghii
Dacă doriți să scurtați lungimea unghiilor de la mâini sau de la picioare, un clește de unghii este produsul potrivit. Acesta este prevăzut cu lame speciale care ușurează chiar și tăierea colțurilor de unghii încarnate. De asemenea, este potrivit și pentru tăierea unghiilor mai dure, spre deosebire de o forfecuță.
Chiureta pentru cuticule
Dacă nu doriți să îndepărtați cuticulele cu ajutorul unei forfecuțe, puteți alege un instrument special. Chiureta pentru cuticule este prevăzută cu două capete – unul care vă ajută să ridicați cuticula de pe placa unghială – iar unul care vă ajută să tăiați cuticula inestetică. Poate fi folosită atât pentru pregătirea manichiurii clasice, cât și a celei cu ojă semipermanentă sau gel UV.
Unghiera
Un instrument clasic pentru manichiură, unghieră facilitează scurtarea unghiilor și este folosită de multe persoane în locul cleștelui pentru unghii. Indispensabilă oricărei truse de manichiură, unghiera poate fi folosită atât pentru a tăia unghiile de la mâini, cât și de la picioare.
Primele unghiere au apărut în anul 1870 și erau folosite și de români, la acea vreme, pentru păstrarea igienei personale.
Pila de unghii
Fară doar și poate, acest instrument este unul dintre cele mai utilizate în ceea ce privește întreținerea manichiurii. Pila nu lipsește din nici o trusă de unghii, ba mai mult, nu puține sunt femeile care poartă mereu în geantă o pilă pentru unghii. Aceasta se folosește pentru a da formă unghiilor (pătrată, ovală, rotundă), dar și pentru a retușa un colț de unghie rupt sau agățat.
În industria manichiurii există mai multe tipuri de pile pentru unghii. Modelele variază în funcție de materialul din care sunt realizate, duritatea (granulația pe care o au) și grosimea lor.
Tipuri de granulații ale pilelor
Pilă cu granulație 80 – are cea mai mare abrazivitate și se recomandă a fi folosită la unghiile false, construite cu acril sau gel UV. Granulația de 80 este aspră și se recomandă a fi folosită doar la modelarea și pilirea unghiilor false.
Pilă cu granulație 100 – se folosește pentru a modela și a reduce lungimea pereților laterali ai unghiei. Se poate folosi și pentru pilirea excesului de material cum ar fi gelul UV sau acrilul.
Pilă cu granulație 150 – ideală pentru modelarea unghiilor tehnice și îndepărtarea excesului de produs.
Pilă cu granulație 180 – potrivită pentru a pregăti unghia naturală înainte de aplicarea oricărui alt produs.
Pila cu granulație 240 – se folosește pentru pregătirea unghiei, este foarte fină și are un grad redus de abrazivitate. Ideală și pentru a scurta unghia naturală și pentru a pili marginea liberă a unghiei, fară a o deteriora.