Achiziționarea unui televizor - La ce specificații tehnice să te uiți când îl cumperi

22 septembrie, 2022
Achizitionarea unui televizor La ce specificatii tehnice sa te uiti cand il cumperi jpg

Producătorii de electrocasnice reușesc să țină pasul cu noutățile din tehnologie și să implementeze diverse elemente care să simplifice pe cât posibil activitățile de zi cu zi. La fel este și în cazul televizoarelor de ultima generație, care se regăsesc pe piață în diverse modele. 

Dacă vrei să faci o asemenea achiziție și vrei să alegi un produs de calitate, află în rândurile următoare ce verificări să faci înainte.

Ce televizor să cumperi în funcție de utilitățile pe care le prezintă

  • Televizoarele “smart” fac diferența

Termenul de “televizor smart” se referă la specificațiile de ordin tehnic care ajută la simplificarea anumitor activități. De exemplu, porturile USB pot fi folosite pentru conectarea cu celelalte device-uri din casă. 

Un port Wi-Fi este mult mai permisiv pentru că oferă posibilitatea de a folosi internetul și aplicațiile de pe telefonul personal, fără a utiliza cabluri. 

În plus, navigarea pe internet este facilă, iar televizoarele inteligente au deja implementate platforme dedicate pentru acest tip de accesare. Poți alege un televizor Samsung de pe Altex.ro, cu specificațiile mai sus amintite, dacă vrei un produs care se aliniază cu cerințele consumatorilor.

  • Porturile HDMI, încă la căutare

Un port de tip HDMI permite intrările device-urilor precum consolele de jocuri, stațiile de amplificare sau sistemele audio. La fel ca și în cazul portului USB, cel HDMI oferă o conectivitate sigură și fără întrerupere, așa cum ar putea să apară în cazul folosirii internetului prin Wi-Fi.

Producătorii de televizoare continuă să implementeze acest tip de port pentru modelele noi lansate pe piață, iar dacă ai nevoie de mai multe astfel de intrări, este recomandat să fii atent la alegerea modelului de care ai nevoie.

  • HD, Full HD sau Ultra 4K?

Rezoluția televizorului dictează calitatea imaginii, iar producătorii pun la dispoziția consumatorilor diverse modele. Cele HD (High Definition) sunt cele mai folosite, însă, din urmă, vin tare modelele Full HD, cu o rezoluție mai mare și vizibil îmbunătățite din punct de vedere tehnic. 

Formatul Ultra HD sau 4K este relativ recent implementat pe piață, are un preț mai ridicat, însă așteptările sunt pe măsură pentru că acest tip de televizor este cu adevărat impresionant. Calitatea imaginii, la rezoluția de 4096 x 2160 de pixeli este asemănătoare cu cea din cinematografe, permițând vizualizarea în detaliu a elementelor și oferind culorile care reflectă realitatea imaginii respective. 

Chiar dacă implementarea 4K pentru canalele TV este încă în lucru, cu ajutorul acestui televizor poți urmări filmele preferate, la rezoluție de top, pe platformele dedicate.

  • Parenting control, dedicat familiilor cu copii

Orele petrecute de către cei mici, în fața televizorului, ar trebui controlate de părinți. Cu ajutorul parenting control poți selecta programele favorite ale micuțului și seta parole pentru a nu accesa alte canale. O asemenea funcție se regăsește în mai toate sistemele implementate pentru televizoarele moderne, însă poți discuta cu un specialist sau citi cartea tehnică înainte de achiziția modelului dorit.

În concluzie, alegerea unui televizor modern și util se poate face ținând cont de recomandările de mai sus. Poți face o achiziție excelentă dacă analizezi produsele celor mai cunoscute mărci existente pe piață.

Sursă foto: Pexels.com



Recente pe Ok! Magazine

parfum822 jpg
elon musk met gala 2022
adam2 jpg
Brad Pitt, Venice, Getty jpg
stal82 jpg
mei jpg
enderedaprecieri beneficii job jpg
pantaloni femei jpg
lia42 jpg
emag1 jpg
relaxare jpg
Cum iti pregatesti afacerea pentru situatii de criza 3 practici care te fac un lider mai bun jpg
Reamenajarea bucatariei Ce achizitii poti face pentru modernizarea acestei incaperi jpg
Damian Anghel si Theo Rose (colaj Click!)
Pierce Brosnan jpg
cuplu8 jpg
Olimpia Melinte & Cornel Ilie  FOTO Cristina Oltean jpeg
Margrethe a Danemarcei jpg