Actori care au jucat rolul lui Iisus. Blestemul unui rol teribil de greu

3 martie, 2015

Actorii care au jucat rolul lui Iisus în filme s-au transformat, unii au devenit din atei creştini, alţii au renunţat mai uşor la faimă decât înainte, iar alţii chiar au murit prea devreme. Poate că cei mai mulţi vor fi înclinaţi să creadă că acesta este blestemul unui rol teribil de greu şi că actorii au fost slabi.

Povestea lui Iisus Hristos a devenit un mit şi atât. Tot mai mulţi oameni sunt tentaţi să spună că Iisus nu a fost fiul lui Dumnezeu, ci doar un alt învăţător ca Buddha, de exemplu. Pentru tineri, Iisus este un personaj enigmatic, care nu prezintă interes, iar pentru tot mai mulţi adulţi este o figură istorică, nimic mai mult.

În concluzie, Iisus a fost şi el un om pe pământ, un nebun care se credea fiul lui Dumnezeu, cum spun cei mai mulţi în zilele noastre. Cu toate acestea, actorii care au jucat rolul lui Iisus în filme s-au transformat, unii au devenit din atei creştini, alţii au renunţat mai uşor la faimă decât înainte, iar alţii chiar au murit prea devreme. Poate că cei mai mulţi vor fi înclinaţi să creadă că acesta este blestemul unui rol teribil de greu şi că actorii au fost slabi.

Actori care au jucat rolul lui Iisus - Robert Powell în Iisus din Nazareth

Figura cea mai cunoscută a lui Iisus în lume este cea a actorului Robert Powell, care a jucat rolul mântuitorului în Jesus of Nazareth din 1977. După acest rol a unui personaj extrem de controversat, chiar şi azi, după mai bine de 2000 de ani, s-a spus despre Powell că a înnebunit, că nu mai este el, că i s-a destrămat viaţa şi cariera.

Cu toate acestea, în timpul filmărilor în urma unui interviu actorul a spus că “în fiecare zi mă simt privilegiat să joc acest rol, să împărtăşesc astfel experienţa lui Iisus. Trăind această poveste, este imposibil să nu fi afectat de ea. Cred că sunt o persoană mult mai umilă deja. La început, nu prea am crezut că o să prindă formă acest proiect. Dar trebuind să spun cuvintele acestui om, care a schimbat cursul vieţii şi al istoriei, caracterul a prins viaţă şi ideile lui au devenit realitate. ” Este adevărat că Robert era înainte de filmări ateu, iar în timp ce filma, perspectiva lui s-a schimbat cu mult.

Rolul şi imaginea lui Iisus l-au urmărit în toată cariera pe Powell. Niciodată după acest rol, actorul nu a mai simţit acel foc lăuntric de a juca la fel de bine şi alte personaje. Profund transformat, actorul a rămas activ mai mult pe micile ecrane. Succesul nu i-a mai surâs atât de bine după Jesus of Nazareth.

Actori care au jucat rolul lui Iisus - Jim Caviezel în Patimile lui Hristos

O poveste asemănătoare cu cea a lui Robert Powell este şi povestea lui Jim Caviezel, care l-a interpretat pe Iisus în filmul lui Mel Gibson, Passion of the Christ. Deşi înainte de acest film, era un tânăr ce ar fi putut avea mare succes la Hoolywood, Caviezel nu a mai avut ocazia să se afirme. Mulţi l-au refuzat după rolul jucat în filmul lui Gibson, iar actorul a declarat că ştia de la bun început la ce riscuri se supune acceptând acest rol.

Deşi a revenit în forţă, este clar că actorul şi-a expus cariera jucând rolul lui Iisus şi nu a mai fost la fel de căutat ca înainte. Cu toate acestea, actorul a reuşit să finalizeze filmul Savannah, şi mai are alte două pe roate, Bliss! Şi The Tomb. Se pare că Caviezel şi-a asumat riscul şi a fost fericit să îşi ducă crucea jucând rolul lui Iisus, după cum însuşi a declarat.

Alţi actori nu au avut noroc deloc după ce l-au interpretat pe Iisus, Jeffrey Hunter a murit la 8 ani de la importantul rol, la numai 42 de ani. După o lungă carieră încununată cu multe succese, tânărul actor a murit subit în urma unei hemoragii intracraniene. În timpul filmărilor pentru Viva America! A suferit un grav accident de muncă, care i-a atras sfârşitul prematur.

Cu toate că aşa-zisul blestem care se abate asupra actorilor care l-au interpretat pe Iisus nu a fost resimţit şi de alţi actori, oamenii consideră un nenoroc să joci rolul celui care mântuieşte sufletele, şi anume rolul Dumnezeului-Om pe pământ. Victor Garber, Willem Dafoe, Ted Neeley, Max von Sydow (cei care au jucat alături de el în filmul The Greatest Story Ever Told, au declarat că sigur acesta a fost fiul Domnului) se pare că şi-au continuat cariera în actorie chiar şi cu blestemul care i-a urmărit.Recente pe Ok! Magazine

De ce este important ca parintii sa se joace alaturi de copii in primii ani de viata jpg
comunicat 1920x1080 png
femeie afaceri incredere jpg
De ce să alegi un Samsung într o eră a Iphone ului Iată 3 motive chiar aici! jpg
Ben Schnetzer Headshot Photo by Emilio Madrid Kuser Low Rez[2] jpeg
Afis LineUp FULL   cu Parteneri   16p9 1920x1080px NVS   Digital RE 8iun png
SAGA X Greenpoint jpeg
Stephan Pelger jpg
Chef Cătălin Scărlătescu jpg
Acreditare Internationala pentru chirurgia cardiovasculara minim invaziva de la SANADOR 07 06 2023 (1) jpg
Cum sa te pregatesti pentru aniversarea cuiva apropiat   ce sa ai in vedere atunci cand te duci la petrecerea de ziua unui prieten jpg
Kanye West, Profimedia (1) jpg
okmagazine deconovo gVKmonDbotU unsplash jpg
Taxonomia UE   ce este și cum influențează afacerile jpg
CandA jpg
par sanatos si ingrijit jpg
SAGA Rave Plane KV png
shutterstock 484889965 jpg