Actriţe care au murit de tinere. Staruri care s-au stins înainte de 30 de ani

6 martie, 2015

Când eşti faimos nu eşti imun la moartea prematură şi câteodată prea dură. Bolile şi crimele le urmăresc chiar şi pe cele mai talentate dintre persoane, iar actriţele care au murit de tinere sunt exemplul trist al vieţii prea scurte, dar strălucite. Iată, aşadar, o listă cu staruri care s-au stins înainte de 30 de ani, înainte să înceapă viaţa, propriu-zis.

Când eşti faimos nu eşti imun la moartea prematură şi câteodată prea dură. Bolile şi crimele le urmăresc chiar şi pe cele mai talentate dintre persoane, iar actriţele care au murit de tinere sunt exemplul trist al vieţii prea scurte, dar strălucite.

Iată, aşadar, o listă cu staruri care s-au stins înainte de 30 de ani, înainte să înceapă viaţa, propriu-zis.

Domninique Dunne (23 noiembrie1959 - 4 noiembrie 1982), a fost o actriţă americană, ce a apărut în diverse filme şi seriale televizate din 1979 până în 1982, fiind foarte cunoscută în rolul Danei Freeling din filmul de groază Poltergeist. Aceasta a avut parte de o moarte foarte dură, a fost strangulată de iubitul ei, de care se despărţise cu câteva săptămâni înainte de a muri, şi a intrat în comă. A stat în comă 5 zile din 30 octombrie până pe 4 noiembrie 1982, când a fost declarat oficial de către medici că nu mai prezintă nicio activitate cerebrală, iar părinţii au fost de acord să o deconecteze de la aparatele care o ţineau în viaţă. Dunne a încetat din viaţă la vârsta de 22 de ani.

Heather O’Rourke (27 decembrie 1975 - 1 februarie 1988) a fost o actriţă americană foarte tânără, descoperită de Steven Spielberg când avea doar 5 anişori. Este cunoscută pentru rolul lui Carol Anne Freeling din filmul de groază

. În afară de rolurile din seria

, Heather mai este cunoscută şi pentru rolul din

şi o serie de alte apariţii televizate. Tânăra actriţă a fost diagnosticată greşit ca suferin de boala Crohn, la începutul anului 1987.

După ce a urmat un tratament cu cortizon, în urma căruia s-a îngrăşat mult, micuţa a început să se simtă din nou rău, să vomite şi să nu mai poată face nimic. Cauza morţii ei este puţin cam complicată, medicii spunând că a suferit de stop cardiac, apoi că ar fi făcut septicemie în timp ce era operată de ocluzie intestinală. Cert este că micuţa a murit cu zile, putând fi salvată, doar dacă medicii nu ar fi diagnosticat-o greşit de prima oară. A încetat din viaţă la vârsta de 12 ani.

Aaliyah Dana Haughton (16 ianuarie 1979 – 25 august 2001) a fost o actriţă, cântăreaţă, dansatoare şi model de origine americană. Viaţa ei publică a început de la vârsta de 10 ani, a cântat, dansat şi jucat alături de nume mari, precum Missy Elliot. Pe 25 august 2001, Aaliyah a murit într-un accident aviatic după ce a filmat un videoclip. Alături de ea erau stilişti şi prieteni de familie. A încetat din viaţă la vârsta de 22 de ani. Înainte de accident, tânăra a declarat că a visat că este urmărită de ceva rău şi că simte că i se va întâmpla ceva neplăcut.

Jean Harlow (născută Harlean Harlow Carpenter, 3 martie 1911 – 7 iunie 1937) a fost o actriţă americană, considerată sex simbolul anilor 1930. Filmele cele mai cunoscute în care a încântat cu prezenţa sa sunt Hell’s Angels, Red Dust, Dinner at Eight, Reckless şi Suzy. A jucat alături de William Powell, Spencer Tracy şi a apărut în 6 filme alături de Clark Gable. Jean a suferit în copilărie de scarlatină, ceea ce a contribuit, probabil, la moartea sa prematură din cauza bolii de rinichi. A murit pe 7 iunie 1937, în timp ce filma Saratoga alături de Gable. Medicii au spus că a suferit de edem cerebral, o complicaţie a bolilor asociate cu disfuncţionalitatea rinichilor. A încetat din viaţă la vârsta de 26 de ani.

Actriţe care au murit de tinere – ucisă cu sânge rece deşi era în luna a opta însărcinată

Sharon Marie Tate (24 ianuarie 1943 – 9 august 1969) a fost o actriţă, model, considerată sex simbol în era ei de glorie. În anii 1960 a apărut pe coperţile unui număr mare de reviste de modă şi de asemenea, a apărut în filme scurte televizate. Debutul său a fost în 1966 cu filmul Eye of the Devil. Apoi în 1967 a apărut în Valley of the Dolls, care i-a adus şi o nominalizare la Globul de Aur. În 1968, Sharon s-a măritat cu regizorul Roman Polanski la Londra. Pe 9 august 1969 a fost omorâtă împreună cu alte patru persoana în casa ei de un grup de criminali cunoscuţi ca Familia Manson. Era însărcinată în luna a opta cu fiul lui Polanski şi avea 26 de ani.

Rebecca Shaeffer (6 noiembrie 1967 – 18 iulie 1989) model şi actriţă americană, cunoscută pentru rolul din Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills. A fost împuşcată fatal în uşa casei sale de un admirator bolnav şi a încetat din viaţă la vârsta de 22 de ani. Criminalul, Robert John Bardo, i-a trimis numeroase scrisori Rebeccăi, şi a mai avut tentative să o agreseze în timp ce filma My Sister Sam. Tânărul de numai 19 ani a făcut rost de adresa actriţei şi de un pistol şi a hotărât să o pedepsească pe tânăra actriţă pentru faptul că se lasă aşa de uşor în mrejele unui bărbat, chiar dacă era doar un rol într-un film.

Selena Quintanilla-Perez (16 aprilie 1971 – 31 martie 1995), cunoscută simplu, ca Selena a fost o tânără foarte talentată din istoria Americii, fiind cântăreaţă, actriţă, scria cântece, purtătoare de cuvânt şi designer de modă. Era considerată varianta mexicană a Madonnei, fiind în topul artiştilor latini din anii 1990. Cei mai mulţi o ştiu din apariţia în filmul extraordinar, Don Juan deMarco, alături de Marlon Brando şi Johnny Depp. În 1995 a fost împuşcată de Saldivar, prietena ei şi persoana care administra afacerea Selenei la vârsta de 24 de ani.