Adelin Petrişor şi-a lansat propriul volum

27 septembrie, 2010

Dacă în 2007 publica albumul de fotografie „Corespondent de război“, acum jurnalistul a intrat în rândul scriitorilor cu „Războaiele mele“, o carte ce are la bază reportajele proprii

Dacă în 2007 publica albumul de fotografie „Corespondent de război“, acum jurnalistul a intrat în rândul scriitorilor cu „Războaiele mele“, o carte ce are la bază reportajele proprii realizate în diversele teatre de operaţiuni, în calitate de corespondent de televiziune.

În prezenţa familiei, a prietenilor şi a numeroşi colegi de breaslă, Adelin Petrişor (35) s-a lansat în publicistică joi seară, la Clubul Ţăranului, din cadrul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti. După prezentarea unor imagini din deplasările lui în zonele de conflict din lume şi după introducerea făcută de jurnaliştii Ovidiu Şimonca şi Cătălin Tolontan, Adelin şi-a prezentat cartea apărută la editura Polirom, în colecţia Ego. Publicistică. În „Războaiele mele“, Adelin Petrişor îşi recapitulează deplasările în zone de război, precum fosta Iugoslavie, Liban, Afganistan şi Irak, închisoarea Guantanamo, precum şi întâlnirile cu Yasser Arafat, Mu'ammar al Gaddafi, Mohamed Fadlallah şi teroristul sârb Arkan.

image

El spune că a scris această carte, prefaţată de Cristian Tudor Popescu, în special pentru studenţii la jurnalism, fapt pentru care volumul său va fi lansat de editura Polirom şi la facultăţile de jurnalism din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara. „Eu sper că ei (jurnaliştii, n.r.) vor aduce lucruri mai bune, vor aduce un suflu nou. Am scris această carte nu pentru că sunt vreun Hemingway. Eu sunt din Buzău, de asta am şi făcut lansarea la Clubul Ţăranului“, a glumit Adelin Petrişor. „Eu sper că această carte să-i ajute pe puştii care sunt în facultate acum să iubească meseria asta“.

Pe lângă soţia lui, ziarista Maria Coman, la eveniment au mai fost prezenţi şi jurnaliştii Rodica Culcer, Vlad Petreanu şi Moise Guran.

Titlu: „Războaiele mele“ Editura: Polirom Colecţia: Ego Publicistic Nr de pagini: 248 Preţ: 24,95 RON

Foto: blog personal; Polirom



Recente pe Ok! Magazine

De ce este important ca parintii sa se joace alaturi de copii in primii ani de viata jpg
comunicat 1920x1080 png
femeie afaceri incredere jpg
De ce să alegi un Samsung într o eră a Iphone ului Iată 3 motive chiar aici! jpg
Ben Schnetzer Headshot Photo by Emilio Madrid Kuser Low Rez[2] jpeg
Afis LineUp FULL   cu Parteneri   16p9 1920x1080px NVS   Digital RE 8iun png
SAGA X Greenpoint jpeg
Stephan Pelger jpg
Chef Cătălin Scărlătescu jpg
Acreditare Internationala pentru chirurgia cardiovasculara minim invaziva de la SANADOR 07 06 2023 (1) jpg
Cum sa te pregatesti pentru aniversarea cuiva apropiat   ce sa ai in vedere atunci cand te duci la petrecerea de ziua unui prieten jpg
Kanye West, Profimedia (1) jpg
okmagazine deconovo gVKmonDbotU unsplash jpg
Taxonomia UE   ce este și cum influențează afacerile jpg
CandA jpg
par sanatos si ingrijit jpg
SAGA Rave Plane KV png
shutterstock 484889965 jpg