Află rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu!

Citeste tot despre:

, ,

Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, se poate lăuda cu o propunere de cozonac cu un gust inegalabil. Pregătit după o rețeta specială, dar care păstrează totodată gustul autentic românesc, acest cozonac pufos și delicios va fi unul care va dispărea repede de pe masa de sărbători.

Iată cum se pregătește!

Ingrediente:

1 kg  făînă

250 gr zahăr

450gr lapte

5 ouă

60 gr drojdie

300 gr unt Belgian

500gr nuca

200gr rahat

150 gr ciocolată belgiană

30gr portocală confiată

30 gr coajă de lămâie

Mod de preparare:

  1. Amestecăm drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făînă și lăsăm compoziția să crească la cald până își dublează volumul.
  2. Laptele se fierbe împreună cu zahărul, apoi se amestecă până se dizolvă.
  3. Gălbenușurile se freacă cu praful de sare.
  4. Punem făina într-un vas și turnăm pe rând, amestecând: gălbenușurile, laptele împreună cu zahărul topit și untul, portocală confiată. Frământăm bine până obținem un aluat omogen, consistent și elastic.
  5. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.
  6. Luăm apoi o bucată de aluat, o întindem bine, punem peste crema de nuci cu ciocolată belgiană, rahat și stafide și o rulăm. Ruladă obţinută o secţionam în două pe lungimea să şi cele două părţi astfel obţinute le împletim şi le ungem cu ou.
  7. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făînă și le lasăm la dospit aproximativ două ore.
  8. Când aluatul a crescut dăm tavă la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.

Acest cozonac se poate comanda și online de pe site-ul www.dulcesicevainplus.ro!

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA