Ai o cameră în plus pe care nu o folosești? Iată în ce o poți transforma!

12 septembrie, 2023

Multe persoane se confruntă cu această dilemă: o cameră goală sau puțin utilizată care adună praful și nu aduce niciun beneficiu în propria locuință.

Ai o cameră în plus pe care nu o folosești  Iată în ce o poți transforma! jpg

Poate că și tu ai o cameră în plus pe care nu o folosești și te întrebi cum ai putea să-i dai o nouă viață, dar nu ai nicio idee cum ai putea face asta. Una dintre cele mai utile transformări pe care le poți realiza este să o transformi într-o cameră de spălat și uscat rufe, iar în acest articol vei vedea cum poți să faci acest lucru și să profiți la maxim de spațiul disponibil.

Iată ce poți face cu o încăpere goală din casa ta

1.     Planificarea spațiului

Primul pas în procesul de transformare este planificarea spațiului. Camera trebuie să fie pregătită să accesezi instalațiile de apă și de scurgere sau să le aduci în această cameră, dacă nu sunt deja acolo. Un robinet și o scurgere funcțională sunt esențiale pentru instalarea unei mașini de spălat, iar un spațiu adecvat pentru uscarea hainelor este, de asemenea, important, deci notează pe listă aceste aspecte atunci când începi pașii.

2.     Instalarea mașinii de spălat

Un element esențial al camerei de spălat și uscat rufe este, bineînțeles, mașina de spălat - alege una cu dimensiuni potrivite pentru spațiul disponibil și ai grijă să poată fi conectată la robinetul de apă și la scurgere. Dacă spațiul este limitat, poți opta pentru o mașină de spălat cu încărcare frontală, care ocupă mai puțin spațiu decât cele cu încărcare de sus, iar dacă arunci un ochi pe site-u Altex, n-ai cum să nu găsești ceva pe placul tău!

3.     Spațiu de uscare

Pentru uscarea hainelor, poți lua în considerare instalarea unui uscător de rufe sau a unui sistem de uscare pe rafturi sau sârme. Dacă ai puțin spațiu, sârmele retractabile sau rafturile pliabile pot fi soluții inteligente pentru a economisi spațiu și ține cont ca spațiul de uscare să fie bine ventilat, pentru a ajuta hainele să se usuce rapid și eficient.

4.     Organizarea și depozitarea

Un alt aspect important al camerei de spălat și uscat rufe este organizarea și depozitarea, pentru care poți adăuga rafturi sau dulapuri unde să stochezi detergentul, produsele de curățare și alte accesorii necesare pentru spălare. Este, de asemenea, util să ai un coș de rufe murdare și un coș pentru hainele curate, pentru a păstra totul în ordine.

5.     Iluminarea și ventilația

Iluminarea și ventilația sunt aspecte critice ale unei camere de spălat și uscat rufe, așadar, ai în vedere ca încăperea să aibă o sursă de lumină adecvată, pentru a vedea bine când sortezi și speli hainele. Ventilația bună ajută la eliminarea umezelii și a mirosurilor neplăcute, iar pentru asta poți adăuga o fereastră pentru a asigura o bună circulație a aerului în cameră.

6.     Aspectul estetic

Chiar dacă principalul scop al camerei este funcționalitatea, nu uita să te gândești și la aspectul estetic. Poți alege culori și decorațiuni care să se potrivească cu restul casei tale, astfel încât să ai un spațiu plăcut din punct de vedere vizual, sau orice crezi tu că ar arăta bine în acea cameră.

În concluzie, dacă ai o cameră pe care nu o mai folosești, încearcă să-i găsești o utilitate, ceva care să-ți ușureze munca și să-ți facă viața mai ușoară, iar una dintre soluții este să o transformi într-o cameră de spălat rufe!

Sursă foto: Unsplash.comRecente pe Ok! Magazine

Nora Seroussi, Cristi Pascu & doamnele cu palarii din par jpg
Vezi aici 3 cheltuieli pe care trebuie să ai în vedere atunci când devii părinte! jpg
Floria 4 (3) png
okmagazine ro robert bye tG36rvCeqng unsplash jpg
29 septembrie 2023
Cum ne alegem bicicleta
buze perfecte jpg
petrecere tineri 492006652 jpeg
Penelope Cruz la Lancome Luvru la Paris Fashion Week   profimedia 0808719927 jpg
UNTOLD DUBAI 2024 jpg
James Hype (4) png
Timișoara Fashion Week Instagram jpg
eveniment lux distractie jpg
CadoulSpecial   cosuri cadou (1) jpg
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
termosemineu peleti bricolaj market 3 jpg
okmagazine warren jones LFlVuWLjYEo unsplash jpg
Salată grecească (2) jpg
6 electrocasnice incorporabile bucatarie jpg
Centrul de excelenta in endoscopia digestiva diagnostica si terapeutica SANADOR Floreasca (3) jpg