Alimentația sănătoasă: 5 greșeli pe care toată lumea le face

18 mai, 2022
ali9 jpg

Avand acces la atat de multe informatii despre nutritie, poate fi uneori dificil sa selectezi sfaturile cu adevarat bune. Fara sa-ti dai  seama este foarte usor sa cazi in capcana obiceiurilor nesanatoase. Mai ales atunci cand vine vorba de pierderea in greutate, ai tendinta de a face greseli care iti vor face mai mult rau decat bine. Din fericire, aceste gafe pot fi evitate daca le cunosti din timp. 

Iata care sunt cele mai comune greseli care pot sabota eforturile de a avea o alimentatie sanatoasa

1. Nu mananci destule grasimi bune

Din cauza obezitatii in continua crestere, grasimea a fost considerata mult timp un lucru care trebuie evitat. Dar de fapt, studiile recente arata ca zaharul este un factor declansator al obezitatii iar grasimile sanatoase te ajuta sa pierzi in greutate. Asadar, grasimea este un macronutrient important care iti ofera energie pe tot parcursul zilei. In plus, aceasta poate chiar sa scada colesterolul rau. Pentru a avea o alimentatie sanatoasa, include in dieta zilnica avocado, ulei de masline, migdale sau unt de arahide.

2. Mananci prea multe proteine

Proteina este un macronutrient esential pentru pierderea in greutate. Acest lucru se datoreaza faptului ca arde caloriile in repaus si ajuta la formarea muschilor. Dar proteinele in exces pot avea efecte negative asupra organismului tau. Dietele hiperproteice indelungate afecteaza rinichii, contribuie la cresterea in greutate, pot duce la constipatie sau cresc riscul de cancer. De aceea, este ideal sa consumi o cantitate moderata de alimente proteice si sa le alternezi cu legume proaspete cat mai variate si bogate in minerale. Alege o sursa de unde le poti achizitiona usor, precum Auchan.ro, astfel incat sa ai cat mai multe mixuri de culoare in farfuria ta.

3. Nu mananci suficienti carbohidrati

Carbohidratii sunt considerati principalul vinovat cand vine vorba de cresterea in greutate. Dar exista si carbohidrati complecsi care contribuie la o dieta sanatoasa. De fapt, acestia sunt chiar necesari pentru cresterea nivelului de energie necesar intreaga zi. Carbohidratii “buni” sunt cei care se afla in starea lor naturala, cum ar fi painea din cereale integrale, legume verzi si cerealele integrale.

4. Eliminarea unui intreg grup de alimente

O alimentatie sanatoasa presupune o varietate de mancaruri care sa asigure nutrientii necesari. Eliminarea unor grupuri intregi de alimente, cum ar fi lactatele, cerealele sau carnea poate duce la unele deficiente de fibre, proteine sau calciu. Cu exceptia cazului in care ai o alergie alimentara reala, ai grija ca planurile de masa sa includa toate sursele de nutrienti importanti.

 5. Esti prea restrictiv

Pornind de la ideea ca reducerea caloriilor duce la pierderea in greutate, multi considera ca un deficit caloric drastic inseamna rezultate mai rapide. De fapt, lucrurile nu stau deloc asa. Specialistii au demonstrat ca persoanele care au urmat o dieta severa cu continut scazut de calorii nu au pierdut in greutate. Acest lucru s-a datorat productiei in exces a hormonului de stres numit cortizol. Atunci cand corpul elibereaza prea mult cortizol, ii transmite organismului sa stocheze grasime, in special in abdomen.

Excluderea alimentelor gresite si introducerea unor planuri de mese prea restrictive pot face mai mult rau decat bine. Prin urmare, este important sa le cunosti si sa le eviti daca iti doresti sa mananci cat mai sanatos. 

Sursa foto: pexels.com



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg