Alin Gălăţescu îi aduce un omagiu creatorului de modă Thierry Mugler. "A demonstrat că haute-couture nu este o artă a trecutului"

28 martie, 2022
17 alin galatescu soirees de la mode thierry mugler 1 jpg jpeg

Mâine, în cadrul unei noi ediţii a evenimentului "Soirées de la Mode", va fi rememorată estetica regretatului designer, care s-a stins din viaţă în luna ianuarie.

Dispariţia subită a genialului Thierry Mugler a îndurerat lumea modei, la începutul acestui an. Deşi se retrăsese din activitate, creatorul de 73 de ani mai avea încă lucruri de spus, el lucrând piese private pentru clienţi premium, cum a fost Kim Kardashian, căreia i-a creat outfitul pentru apariţia sa de red carpet de la MET Gala.

În memoria lui, analistul de modă Alin Gălăţescu dedică o nouă ediţie a evenimentului "Soirées de la Mode", a 28-a, provocând designerii români la a crea colecţii capsulă inspirate din estetica acestuia.

"Pentru mine, Thierry Mugler reprezintă puntea cea mai interesantă între arta absolută, reprezentată de ideea şi de concretul show-urilor şi creaţiilor de haute couture, şi viitor. El a demonstrat că haute-couture nu este o artă a trecutului şi doar o manufactură, ci dimpotrivă, este o explorare, o căutare, o revelare, este o descoperire a viitorului, a căutării umane dincolo de limitate, în care Thierry Mugler a excelat. A fost, de asemenea, un entertainer, din anii '70 până în 2003, când s-a retras prima oară, revenind în 2009, a fost vârful de lance a ceea ce înseamnă relaţia modei cu lifestyle-ul foarte activ. De asemenea, s-a implicat extrem de mult în ceea ce înseamnă muzica de show şi poate cel mai mult în ideea de fotografie artistică de fashion. A fost unul dintre cei mai buni fotografi şi art directori de imagine pe care i-a avut moda, mai ales venind dinspre creatori. Poate s-au mai apropiat de acelaşi nivel Karl Lagerfeld sau Heidi Slimane, iar după ce s-a retras din activitate, Helmut Lang. Thierry Mugler este un spirit viu, un descoperitor al zilei de mâine în fiecare zi pe care a trăit-o, ca un mare artist."

Pe lângă latura sa creativă, Thierry Mugler a atras atenţia şi prin felul său excentric de-a fi.

"Încercând să înfrângă timpul, în ultima perioadă Thierry Mugler era obsedat de sală, de exerciţiile fizice, de reconstruirea propriului corp, care la un moment dat i s-a părut lui că se degradează. Obsesia asta a dus la transformarea lui într-un mutant, într-un personaj care nu mai arăta deloc a Thierry Mugler, acel sportivul frumos care fusese în tinereţe şi în maturitate. Arăta ca un mutant, ca un klingonian, mai apropiat de Star Trek decât de realitate. Dar asta nu-i crea o depresie, ci dimpotrivă, îi crea o stare de transumanitarism şi de căutare a unui personaj, care ar putea fi fiinţa viitorului. Oricum, a fost tot timpul un vizionar, un căutător, un iubitor al revelării viitorului, al futurismului aplicat modei şi artei, în general."

20 alin galatescu soirees de la mode thierry mugler 3 jpg jpeg

Pregătind noua ediţie a "Soirées de la Mode", Alin Gălăţescu ne-a lăsat să tragem un pic cu ochiul în culisele evenimentului.

"Aici avem câteva decupaje din viziunile unui decalog al designerilor români, privind omagiul lor către acest mare designer şi legacy-ul, ceea ce el a dăruit, a inspirat şi a creat intuitiv în ceilalţi, prin prezenţa, creaţia şi existenţa lui absolut explozive pe toate palierele."

Aşteptăm să fim surprinşi, ca de fiecare dată, de creaţiile designerilor români, cu defilările care vor avea câte o vedetă surpriză pentru fiecare colecţie, în primul show mare, multibrand, cu public, de la debutul pandemiei încoace. 

FOTO: Alin GălăţescuRecente pe Ok! Magazine

sufragerie jpg
cadou2 jpg
S1 PNG
cadou832 jpg
Dorința ta de a ți achiziționa noi articole vestimentare crește odată cu venirea iernii Iată ce nu ar trebui să ți lipsească din garderobă în sezonul rece jpg
Ești dezamăgit de industria alimentară Află ACUM ce poți face pentru a avea o alimentație sănătoasă! jpg
fuste5 jpg
moda66 jpg
locuinta jpg
Scarlett Johansson, Profimedia (1) jpg
musk2 profimedia jpg
adela popescu8fb jpg
anda adam fb jpg
carte5 jpg
telefon71 jpg
Dana Rogoz Instagram PNG
tora vasilescu facebook jpg
Mihai Bendeac FOTO Instagram