Analiză foto before & after: de la perfectibil la perfect, cu fațete dentare!

25 iulie, 2024

În lumea modernă a stomatologiei estetice, fațetele dentare din porțelan reprezintă o soluție elegantă și eficientă pentru îmbunătățirea zâmbetului, chiar și atunci când există mici defecte ale acestuia.

fatete dentare jpg

Aceste mici „minuni” ceramice nu doar că redau estetica zâmbetului, dar contribuie și la creșterea încrederii în sine a pacienților. Pentru a înțelege mai bine impactul acestor intervenții, vom analiza 2 cazuri concrete, ilustrate prin fotografii before & after, ale unor paciente extrem de încântate de rezultatele obținute.

Cazul 1: Alinierea danturii și „împrospătarea” zâmbetului

În acest prim caz, se observă mărirea suprafeței dentare vizibile, alinierea dinților în mod natural, micșorarea spațiilor interdentare și curățarea acestora. Rezultatul este o dantură veritabilă „de Hollywood” și un zâmbet mult mai încrezător în propriile forțe, așa cum îi stă bine oricărei femei puternice.

Cazul 2: Corectarea poziției dinților și albirea acestora

În cel de-al doilea caz, pacienta s-a confruntat cu dinți poziționați incorect și cu o nuanță generală nesatisfăcătoare a acestora. În fotografia „before”, se poate observa clar cum dinții sunt ușor deplasați, iar culoarea lor este mai închisă, afectând astfel estetica generală a zâmbetului.

După intervenția cu fatete dentare din porțelan, schimbarea este remarcabilă. Fațetele au fost aplicate pentru a corecta poziția defectuoasă a dinților, iar culoarea lor a fost ajustată la un alb strălucitor și natural. Rezultatul este un zâmbet perfect aliniat și mult mai luminos, care oferă pacientei o imagine mult mai atrăgătoare și o încredere sporită!

Impactul fațetelor dentare: mai mult decât estetică!
Impactul fațetelor dentare: mai mult decât estetică!

În ambele cazuri prezentate, dincolo de îmbunătățirile evidente din punct de vedere estetic, se observă un rezultat mult mai profund: un zâmbet mult mai larg și o creștere semnificativă a încrederii în sine. Aceasta confirmă că fațetele nu doar îmbunătățesc aspectul fizic, dar au și un impact pozitiv asupra stării emoționale și psihologice a pacienților.

Când sunt recomandate fațetele dentare?

Este important de punctat că fațetele sunt recomandate doar persoanelor care nu prezintă probleme stomatologice grave. Aceasta înseamnă că pacienții trebuie să aibă un smalț sănătos, fără afectări extinse, fără dizarmonii dento-alveolare semnificative, fără retracții gingivale sau boală parodontală avansată și trebuie să mențină o igienă dentară riguroasă.

Etapele aplicării fațetelor

Întrucât vorbim despre un tratament estetic, pacientul este implicat în întregul proces, mai ales în alegerea culorii și design-ului fațetelor. De aceea, primul pas ține de analiza estetică și funcțională 3D, prin investigații imagistice (radiografie panoramică, fotografii de diagnostic, proiectul Digital Smile Design).

fatete dentare caz 2 jpg

În momentul în care pacientul este mulțumit de felul cum arată proiectul digital al noului său zâmbet, echipa medicală începe tratamentul propriu-zis, care presupune 2 etape: șlefuirea dinților (dacă este necesar), respectiv amprentarea și cimentarea fațetelor finale. Pe toată durata tratamentului, pacientul va purta fațete provizorii din compozit.

În concluzie, transformarea unui zâmbet perfectibil într-unul perfect este acum la îndemână, datorită fațetelor dentare din porțelan. Aceste mici „bijuterii” stomatologice pot aduce o schimbare majoră atât din punct de vedere estetic, cât și al încrederii în sine. Alegând o clinică stomatologică de top și un specialist cu experiență, te poți bucura de un zâmbet strălucitor și perfect, care să îți reflecte personalitatea și să îți îmbunătățească calitatea vieții. Fațetele dentare reprezintă, fără îndoială, o investiție valoroasă în frumusețea și sănătatea ta dentară!



Recente pe Ok! Magazine

1 Perfection (VILLA BASTIDES) 0388 E (1) png
Singurele sucuri nutritive de care ai nevoie bune si pentru cei mici   iata care sunt! jpg
Relokat no brand photo jpg
avanpremiera filmului Ca fetele cu Maia Morgenstern si Adriana Trandafir (7) jpg
Ficatul gras  Factori de risc si metode de preventie jpg
Legatura dintre magneziu si tensiunea arteriala jpg
Anna Netrebko jpeg
4 jpg
Cornel Palade in Transilvanian Ninja 2 jpg
okmagazine ro Cum să ne bucurăm rapid de o dantură completă, frumoasă   nală  png
+ organizare majorat jpg
trusa prim ajutor munte 2272666261 jpg
Eva Pavel png
balonare excesiva afla cum sa identifici cauzele i sa i i imbunata e ti calitatea vie ii jpg
okmagazine ro (3) jpg
pexels cottonbro 6670571 jpg
Iuliana Tudor PR jpg
Top 5 branduri de cosmetice special create pentru piele sensibilă și delicată jpg