Așa zisul ”virus nou din China” e doar un pretext pentru știri alarmiste. Medicul Craiu subliniază: ”Nimic nou sub soare”

10 ianuarie, 2025

Știm, pandemia ne-a zguduit viețile, și acum ”suflăm și în iaurt”. Însă de cele mai multe ori este indicat să ne informăm din mai multe surse și mai ales din cele credibile.

mihai craiu jpeg

Anul 2025 a început abrupt cu titluri cât se poate de alarmiste cu privire la un ”nou virus din China”. Desigur, aceste vești au apăsat butoane vechi, căci părea un coșmar ce avea să se repete. Realitatea este că răcelile, virozele, bronșitele și gripele sunt o normalitate în sezonul toamnă - iarnă - primăvară. Nu e obligatoriu să le faci, dar e firesc să se mai întâmple.

Ideea este că nu avem motive să ne isterizăm proiectând o nouă pandemie, căci atât medicii din China dau asigurări că nu este o gripă mai cu moț decât știam până acum, iar medicii români explică iarăși că acest virus nu este deloc ”ceva nou”.

"Pentru majoritatea pediatrilor nu a fost nicio surpriză. Nu am știut să îl detectăm până acum, dar el există de foarte multă vreme". Este doar o mică parte dintr-o postare extrem de utilă făcută recent de medicul Mihai Craiu, în contextul în care în Bihor a fost diagnosticat un caz de metapneumovirus uman, un virus care este acum răspândit și în China dar nu numai. 

Iată ce sfaturi super utile a distribuit pediatrul Mihai Craiu pe pagina sa de socializare Spitalul Virtual pentru Copii: 

”Apropos de hMPV, ca să terminăm cu agitația ultimelor zile, nu este nimic nou sub soare... Vezi Capitolul 6 Bolile respiratorii, în Tratatul de Pediatrie Oxford, pagina 256... Apare la loc de cinste hMPV între cauzele bronșiolitei acute.

Asta am dovedit și noi la INSMC intr-un studiu in care am făcut aproape 500 de teste PCR-multiplex în timpul pandemiei. Pentru studiul publicat în 2024 în prestigioasa revistă Children vezi link - AICI.

Și ministrul Sănătății Alexandru Rafila a spus același lucru

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat că virusul metapneumovirus uman (HMPV) nu reprezintă o noutate, întrucât a fost identificat pentru prima oară în 2001, iar în România, în fiecare an, se înregistrează zeci de mii de cazuri.

Foto: Arhivă



Recente pe Ok! Magazine

zambet dupa implanturi jpg
Ghid de stilizare lanțuri de argint potrivite pentru fiecare tip de decolteu jpg
Ce soluții există pentru o recoltă mai bogată și sănătoasă jpg
harghita foto arhiva personala colaj jpg
unnamed (1) png
Cum să ți înveți copilul regulile de siguranță rutieră când folosește trotineta jpg
Simbolismul pietrelor semiprețioase și impactul lor asupra energiei feminine jpg
Bridgerton6 jpg
okmagazine ro (3) jpg
featured image jpg
Jungla din sufragerie   Descoperă plantele care absorb umiditatea și îți purifică locuința!   JPG
TĂTUȚU` (George Mihăiță) jpg
credit de nevoi persoanle jpg
Alegerea mânerelor potrivite sfaturi pentru un design de bucătărie armonios jpg
Wonderland Advert (1) jpeg
REDNEX landscape png
post malone 1x1 1 e1738830035519 webp
tocanita de carne cu legume gatita intr o oala albastra inconjurata de ingrediente proaspete cartofi morcovi si usturoi biocorner png