Asamblarea mobilierului – 3 aspecte pe care trebuie să le știi înainte să te apuci de lucru
În momentul în care oamenii doresc să facă o schimbare în estetica locuinței sau când se mută într-o casă nouă, achiziționează piesele de mobilier din marile magazine cu mobilă și accesorii de decor. Însă, doar o parte dintre furnizori asigură asamblarea ei la domiciliu de către profesioniști, întrucât aceasta este considerată o acțiune simplă de cele mai multe ori, pe care oricine o poate realiza.
În cazul în care nu ai mai asamblat piese de mobilier până acum sau dacă ai întâmpinat dificultăți în trecut în ceea ce privește acest aspect, în continuare poți să vezi câteva indicații de care trebuie să ții cont înainte să începi, pentru a duce la bun sfârșit lucrul.
Iată de ce trebuie să ții cont înainte de a începe să asamblezi o piesă de mobilier:
1. Spațiul de lucru trebuie să fie în încăperea în care va rămâne piesa de mobilier asamblată
Pentru a nu fi nevoit pe parcursul asamblării sau chiar la final, să muți mobila dintr-o încăperea în alta, e important să începi lucrul în camera în care vrei să o poziționezi. Astfel, nu vei irosi timp prețios și nici nu te vei obosi, deplasându-te dintr-o parte în alta a locuinței cu ea. De asemenea, pentru a te putea desfășura în voie, e esențial să ai în jurul tău spațiu suficient, astfel încât să te poți mișca în voie pe lângă părțile componente ale mobilierului, fără a fi împiedicat de alte obiecte.
2. Ai nevoie de persoane care să te ajute
O piesă de mobilier de o dimensiune mai mică, precum o masă sau un scaun, este ușor să o asamblezi singur, însă dificultatea crește când vine vorba de cele mai mari, precum un dulap sau un pat. În această situație, este necesar să ceri ajutorul unui membru al familiei, unui prieten sau unui vecin, pe care te poți baza că îți dă o mână de ajutor și care nu te încurcă mai tare. Această activitate, în compania unei persoane apropiate, în preajma căreia te simți în largul tău, poate deveni dintr-o sarcină de lucru dificilă și stresantă, una amuzantă, care să se transforme într-o amintire de neuitat.
3. Trebuie să ai toate sculele de care vei avea nevoie în stare bună
E fundamental să ai pregătite toate sculele necesare pentru a realiza această acțiune și bineînțeles, ca acestea să fie într-o stare impecabilă. Fără ele, nu vei reuși să asamblezi mobilierul, de aceea e important să te asiguri din timp că ai în posesie scule, precum: șurubelnițe, ciocane, chei și tubulare. Dacă ai nevoie de una sau mai multe dintre obiectele enumerate anterior, poți să găsești tot ce ai nevoie pe site-ul Bricolaj.ro, care este un magazin cu scule, unelte și echipamente electrice, care are o gamă diversificată de produse de calitate, la un preț avantajos. E important să te asiguri că ai scule noi pentru a evita situația de a se strica una dintre ele în momentul în care lucrezi, iar astfel să nu mai poți finaliza sarcina, dar și pentru a nu te expune riscului de a te accidenta fizic în momentul asamblării mobilei.
Așadar, dacă dorești să asamblezi o piesă de mobilier, trebuie să ții cont de aspectele menționate mai sus, pentru ca procesul să fie unul rapid, dar și pentru ca la final se te bucuri de un rezultat reușit.
Sursă foto: pexels.com.