Aspecte de care să ții cont când construiești o piscină

30 mai, 2023

O piscină poate fi elementul ce lipsește pentru ca o curte să fie completă. În continuare, îți prezentăm câteva aspecte de luat în calcul pentru construirea unei piscine.

shutterstock 484889965 jpg

Dacă locuiești la casă ori urmează să te muți, probabil te gândești deja la cum poți amenaja mai bine curtea, astfel încât să te bucuri de fiecare loc. În cazul în care ai o curte generoasă, ce ar fi să iei în calcul amenajarea unei piscine?

Cine nu adoră să stea în apă într-o seară de vară sau să înoate pentru a face mișcare dimineața? Piscina poate fi și un excelent loc unde poți organiza petreceri, astfel că toată vara o vei utiliza în numeroase feluri. În cele ce urmează, îți vom prezenta câteva aspecte de care să ții cont în momentul în care decizi să construiești o piscină.

Apă curată tot timpul

Pentru ca distracția să fie garantată pe tot timpul verii, apa din piscină trebuie să fie în permanență curată. Pentru a o menține cât mai bună pentru înot, în primul rând trebuie să fie curățată de diverse resturi și apoi de bacterii și alte microorganisme. Pentru ca apa din piscină să fie nu doar curată, ci și dezinfectată, este important să știi ce fel de tratamente să aplici. Tratarea apei nu este doar un procedeu prin care să pui clor, ci este importantă cantitatea și, bineînțeles, restul substanțelor folosite, care au diferite scopuri.

În ceea ce privește curățarea apei de diverse resturi, pentru acest procedeu vei avea nevoie de un skimmer. Ce este acesta? O componentă ce include o gură de aspirație și care face parte din circuitul de aspirare al apei, cu scopul de a filtra corect apa din piscină. Astfel, skimmerul are rolul de a îndepărta insectele, diversele resturi, frunzele și orice alte mici bucăți ar putea cădea în piscină.

Spațiul necesar piscinei

Bineînțeles, trebuie să discutăm și despre spațiul necesar piscinei. Înainte de a stabili forma și alte detalii, este important să înțelegi care ar putea fi limitările în funcție de spațiu și, astfel, să poți alege design-ul perfect pentru piscina ta. Nu doar piscina propriu-zisă trebuie luată în calcul, ci și locul sursei de apă și electricitate. De asemenea, este nevoie și de un spațiu special pentru instalația de filtrare și recirculare a apei.

Forma piscinei

Piscina poate fi construită în numeroase forme, astfel că poți să o alegi pe cea care îți place mai mult. Totuși, ține cont și de spațiul avut la dispoziție, întrucât unele forme de piscină pot sacrifica din spațiu pentru design. Cele mai populare modele de piscină sunt cele dreptunghiulare, care sunt mai ușor de proiectat și realizat și se potrivesc la orice dimensiune de piscină. Cele rotunde reprezintă soluții elegante, însă trebuie să ții cont că, dacă alegi o astfel de formă și nu ai mult spațiu la dispoziție, nu vei putea înota așa mult. Populare sunt și piscinele curbate și chiar și cele în cascadă.

Finisajele și decorațiunile piscinei

După ce ai stabilit forma piscinei, urmează să alegi finisajele și decorațiunile. În ceea ce privește finisajele, cele mai populare sunt cele realizate din piatră naturală, sticlă, mozaic, faianță sau gresie. Când vine vorba despre decorațiuni, este bine să le iei în calcul întrucât oferă personalitate piscinei. Acestea pot fi doar simple obiecte de decor sau pot avea și rol practic, așa cum este cazul balustradelor sau al scărilor.

Așadar, înainte de a te hotărî să construiești o piscină, ia în calcul aceste aspecte și cu siguranță rezultatul final va fi cel pe care îl dorești. Construcția piscinei va fi mult mai simplă și vei ști de la început ce provocări pot apărea în funcție de preferințele tale și, astfel, poți modifica proiectul până devine exact ce ți-ai propus.

Sursa foto: ShutterstockRecente pe Ok! Magazine

Vezi aici 3 cheltuieli pe care trebuie să ai în vedere atunci când devii părinte! jpg
Floria 4 (3) png
okmagazine ro robert bye tG36rvCeqng unsplash jpg
29 septembrie 2023
Cum ne alegem bicicleta
buze perfecte jpg
petrecere tineri 492006652 jpeg
Penelope Cruz la Lancome Luvru la Paris Fashion Week   profimedia 0808719927 jpg
UNTOLD DUBAI 2024 jpg
James Hype (4) png
Timișoara Fashion Week Instagram jpg
eveniment lux distractie jpg
CadoulSpecial   cosuri cadou (1) jpg
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
termosemineu peleti bricolaj market 3 jpg
okmagazine warren jones LFlVuWLjYEo unsplash jpg
Salată grecească (2) jpg
6 electrocasnice incorporabile bucatarie jpg
Centrul de excelenta in endoscopia digestiva diagnostica si terapeutica SANADOR Floreasca (3) jpg
Corona Island image (2) jpg