Astăzi este Ziua Croissantului. Lucruri interesante despre celebrul corn căruia nimeni nu-i rezistă

30 ianuarie, 2023
croissants 4077817 1920 jpg

Fie că-ți place simplu, cu unt, sau umplut cu ciocolată, cremă de vanilie sau gem de fructe, croissantul este un preparat delicios, pe placul tuturor.

Cea mai populară gustare în Franța, croissantul se găsește în toate brutăriile și cafenelele. Parizienii adoră să-l asocieze cu un capuccino delicios sau o ciocolată caldă, onctuoasă. Și deși francezii consumă zilnic un croissant, nu au probleme cu silueta. Ei merg foarte mult pe jos și se opresc doar la un singur desert pe zi, chiar dacă oferta este mai mult decât generoasă. Secretul unui croissant delicios stă într-un unt de calitate, niciodată margarină!

croissant 6562091 1920 jpg

Legenda croissantului începe în anul 1683, când Imperiul Turc a asediat Viena, Austria. Turcii au făcut mai multe încercări de cucerire a orașului, dar nu au avut succes, așa că au decis să încerce tuneluri subterane. Brutarii din Viena, care lucrau în depozitele subsolului, au auzit sunetul săpăturilor și au alertat armata orașelor. Brutarii au primit onoruri înalte și mulțumiri pentru vigilența lor în a-i întrece pe turci. În cadrul sărbătorii, și-au copt pâinea sub formă de semilună – simbolul Imperiului Otoman. După înfrângerea turcilor, a devenit o obișnuință servirea cafelei de dimineață cu patiseria în formă de semilună.

Tot legenda spune că o sută de ani mai târziu, Marie Antoinette a fost cea care a adus patiseria în Franţa, iar francezii au numit-o „croissant”.

Croissantul este acum simbolul patiseriei franceze. El a devenit delicatesa oficială din zona de patiserie în 1920.

Înainte de secolul al XIX-lea, croissantul era considerat un aliment de lux.

Nu se știe originea Zilei Croissantului, cert este că tradiția acesteia a început între 2001 și 2005. De atunci, se sărbătorește în fiecare an pe 30 ianuarie, Ziua Croissantului.

Adi Hădean ne propune o rețetă delicioasă de croissant. Ingrediente pentru 10 croissante: 330 g făină, 200 g unt gras, 1 praf de sare, 120 ml lapte, 60 g zahăr, 7 g drojdie uscată, 1 ou pentru uns, 1 lingură lapte. Laptele încălzit îl amestecăm cu zahărul şi drojdia uscată şi lăsăm deoparte într-un loc cald. Într-un bol punem făina, un praf de sare şi untul foarte rece, tăiat cubuleţe. Întreaga rețetă o găsiți AICI.

Foto: PixabayRecente pe Ok! Magazine

FotoJetBalerini barbati jpg
Idei de activităţi distractive pe care le poţi organiza alături de prieteni jpg
Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Mituri care au prins rădăcini în cunoașterea comună fără a avea vreun fundament jpg
featured image   sursa you tube jpg
deea dinu maxer jpeg
Ce înseamnă o dietă sănătoasă Beneficii, sfaturi și rețete care se prepară rapid min jpg
img okmag jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg