Au peste 100 de ani şi au învins Coronavirusul. Una dintre supravieţuitoare şi-a pierdut mama în timpul Gripei Spaniole

1 februarie, 2021
1 angelina jpg jpeg

Ei sunt supravieţuitorii pandemiei la vârste la care nimeni nu le-ar fi dat vreo şansă

Una dintre ele este Angelina Friedman (foto sus), care trăieşte în New York, şi care a ajuns în ştirile americane graţie faptului că a învins nu o dată, ci de două ori virusul. "A reuşit asta la 101 ani, dar şi după ce a împlinit 102 ani", a declarat fiica ei, Joanne Merola. Astfel, Angelina s-a îmbolnăvit prima dată la începutul pandemiei, anul trecut în martie, când nu a necesitat decât o săptămână de spitalizare - şi a contractat din nou virusul după şase luni, la azilul North Westchester Restorative Therapy and Nursing Center unde locuieşte acum şi unde cazurile începuseră să se înmulţească. "A avut febră şi tuse seacă. Dar are o voinţă de fier pentru a trăi. Are un super-ADN", spune fiica sa. Impresionant la povestea Angelinei Friedman este şi faptul că mama ei a murit chiar la naşterea sa, în timp ce se afla pe un vas care o aducea din Italia la New York - şi totul se întâmpla în vremea Gripei Spaniole, care a ucis peste 50 de milioane de oameni. 

della jpg jpeg

Un alt caz este cel al Dellei Hathorne (foto sus), din Oklahoma, care tocmai a împlinit în acest weekend 103 ani. Della s-a îmbolnăvit de Coronavirus anul trecut, când a trebuit să stea două săptămâni în spital, dar spre surprinderea tuturor, şi-a revenit. Are şapte copii şi 26 de nepoţi - aşa încât a avut alături de cine să îşi petreacă ziua de naştere în weekend. Familia a surprins-o cu o aniversare la care au respectat distanţarea socială - iar postul de televiziune american Koco 5 News a relatat cazul ei. "A spus că nu va plânge, deşi era extrem de emoţionată. Iar eu i-am spus că de-asta are mâneci, ca să poată să-şi şteargă lacrimile", a declarat un membru al familiei.

Şi Italia a raportat câteva cazuri de supravieţuitori care au peste 100 de ani. Una dintre ele este Italica Grondona, căreia acum i se spune Nemuritoarea, după ce a contractat Covid şi a petrecut 20 de zile la Spitalul San Martino din Genova. Este şi cazul unui bărbat din Rimini, care s-a născut în 1919, într-o Italie profund afectată de Gripa Spaniolă. Autorităţile au raportat acest caz care a făcut istorie pentru cadrele medicale din Rimini.

Foto: Koco 5 News, North Westchester Restorative Therapy and Nursing CenterRecente pe Ok! Magazine

Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval jpg
SAGA x MAI jpg
shutterstock 225570979 jpg
high angle hen sitting hay farm jpg
Top 6 berarii din Bucuresti la care sa mergi vara aceasta jpg
Lucuri pe care le poți face ca să ai grijă de tine atunci când ai un bebeluș jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
Angus T  Jones în Doi bărbați și jumătate, Getty (3) jpg
Shakira (12) jpg
adidasi pentru copii jpg
Lily Rose Depp, The Weeknd și Sam Levinson, Foto Getty (3) jpg
Ce fel de parteneri cauți pentru afacerea ta  Iată cum identifici cei mai buni furnizori și clienți jpeg
Jeff Bezos și Lauren Sanchez s au logodit, Foto Profimedia (1) jpg
BEBE REXHA png
GNR Poster (cu opening act) Portrait jpeg
WhatsApp Image 2023 05 17 at 13 28 32 jpeg