Aveți o sufragerie mică? Optimizați spațiul cu aceste piese de mobilier

17 iunie, 2024

Dacă locuiți într-o garsonieră, apartament sau casă cu o cameră de zi mică, trebuie să acordați o atenție deosebită atunci când vă căutați mobilier living.

okmagazine ro jpg

Există o gamă largă de modele de canapele și mese din care puteți alege, unele dintre ele fiind perfect adaptate unui spațiu mic, fără a fi nevoie să faceți compromisuri în ceea ce privește confortul de zi cu zi.

Canapea extensibilă pentru mobilier living

Când ne gândim la o cameră de zi mică, ne imaginăm în general o canapea mică și fixă. Dar alegerea unei canapele extensibile nu va ocupa mai mult spațiu! Așadar, dacă aveți nevoie de spațiu de dormit suplimentar în camera de zi, în dormitorul copilului dumneavoastră sau într-o cameră de oaspeți, gândiți-vă la o canapea extensibilă, care ocupă același spațiu ca și canapelele fixe atunci când sunt pliate.

Înainte de a face acest lucru, însă, verificați dacă această canapea extensibilă poate fi transformată cu ușurință într-un pat, fără a fi constrânsă de peretele opus sau de televizor și fără a fi nevoie să mutați măsuța de cafea în altă cameră.

Acest tip de canapea extensibilă se transformă într-un pat și este ideală pentru un mobilier living, datorită dimensiunilor sale reduse. Mai mult, în funcție de faptul că alegeți o canapea extensibilă, direcția de deschidere este diferită. Acest lucru înseamnă că puteți alege modelul care se potrivește cel mai bine configurației locuinței dvs. atunci când este transformată în pat.

Pe lângă dimensiunea și configurația canapelei, alegerea ar trebui să se bazeze și pe stilul și culoarea acesteia. Optarea pentru o canapea extensibilă de culoare deschisă va aduce lumină și va da o mai mare senzație de spațiu. Pe de altă parte, o canapea extensibilă de culoare închisă tinde să "micșoreze" camera, cu excepția cazului în care contrastează cu pereții și aveți un mobilier living din lemn deschis sau face parte dintr-un decor confortabil.

Câteva idei bune de design vă vor ajuta, de asemenea, să integrați canapeaua în livingul dvs. mic în cel mai bun mod posibil și să faceți din ea o cameră plăcută. De exemplu, dacă o canapea extensibilă de dimensiuni medii nu se potrivește în camera de zi, optați pentru o canapea mică cu 2 locuri, combinată cu o canapea cu 1 loc, un fotoliu, un scăunel sau perne de podea. De asemenea, ar trebui să optați pentru un decor lejer, așezând nu mai mult de 2 sau 3 perne mici pe canapea și plasând accesoriile decorative pe perete și nu pe podea.

Masă extensibilă pentru un living mic

Optați pentru o masă extensibilă care se integrează armonios cu stilul spațiului dvs. Mesele cu linii curate și finisaje neutre pot da impresia că lărgesc vizual spațiul datorită extensiei lor. Versatilitatea este, de asemenea, esențială; o masă care poate fi folosită ca birou sau masă de luat masa oferă o soluție multifuncțională ideală ca mobilier living, atunci când sufrageria este mică.

Masa extensibilă rotundă este o alegere populară pentru spațiile în care se preferă o formă circulară. Aceasta oferă opțiunea de a adăuga extensii în centru, transformând masa pentru a găzdui un număr mai mare de invitați la ocazii speciale.

Masa extensibilă dreptunghiulară este, de obicei, utilizată în sălile de mese și în zonele de catering. Are o formă clasică care poate fi extinsă cu extensii la ambele capete. Acest lucru permite optimizarea spațiului acolo unde este necesar.

Masa extensibilă ovală este o masă de formă ovală care poate fi extinsă sau redusă în funcție de necesități. Prin extinderea mesei, dimensiunea acesteia poate fi ajustată pentru a găzdui un număr variabil de invitați.

Evaluați numărul de persoane pe care intenționați să le găzduiți în mod regulat. Mesele extensibile pot varia în ceea ce privește numărul de locuri atunci când extensia este desfășurată, ceea ce vă permite să faceți economii incredibile de spațiu și să vă maximizați spațiul. Asigurați-vă că masa oferă suficient spațiu pentru toți oaspeții, fără a face compromisuri în ceea ce privește confortul.

Alegerea unei mese extensibile pentru un spațiu mic necesită o analiză atentă a dimensiunilor, materialului, mecanismului de extensie, stilului și capacității de așezare. Găsind echilibrul potrivit între aceste elemente, puteți crea un spațiu funcțional și plăcut din punct de vedere estetic, chiar și în cele mai mici spații.

În concluzie, mobilierul multifuncțional este soluția perfectă pentru a crea un living modern, stilat și practic. Piese precum canapea extensibilă și masa extensibilă oferă flexibilitate și versatilitate, transformând spațiul de zi într-o cameră confortabilă și funcțională. Alegerea acestui tip de mobilier living nu doar optimizează folosirea spațiului, dar și contribuie la o estetică rafinată și modernă, adaptată nevoilor unui trai urban și contemporan. Investiția în mobilier living multifuncțional reprezintă o alegere inteligentă pentru oricine dorește să îmbine stilul cu funcționalitatea, oferind soluții ingenioase pentru orice locuință.Recente pe Ok! Magazine

4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
gambling
tokens 8620520 1280  1  png
Cinci tipuri de asigurări ce aduc beneficii persoanelor juridice jpg
Verifică dacă ai luat aceste 5 lucruri în valiza de mare jpg
Portret   femeie   glamorous jpg
featured image (1) jpg
OkMagazine (1) (5) jpg
UNTOLD 2024   SOLD OUT (16x9) jpeg
1000088088 jpg
Eu în Procida 20240602 110927 jpg
Allan   CEO Saga jpg
POSTER DROPDOWN A1 landscape jpg
Cum să atragi mai multe talente în echipa ta   Ghid pentru angajatori jpg
Beach Please bilete GA jpeg