Bear Grylls, misiune de supravieţuire cu vedete. Prezentatoarea TV Jamelia vorbeşte despre aventura din junglă

31 martie, 2016
©betty / Mark Johnson jpeg

Actorii Emilia Fox şi Laurence Fox, cântăreţul şi actorul Max George, dubla campioană olimpică la atletism Dame Kelly Holmes, cântăreaţa şi prezentatoarea TV Jamelia, actorul de comedie Tom Rosenthal, DJ-ul, modelul şi prezentatorul Vogue Williams şi fostul internaţional britanic de rugby Mike Tindall, soţul Zarei Phillips, se vor întrece într-o misiune de supravieţuire de 12 zile alături de celebrul aventurier Bear Grylls.

De la stânga la dreapta: Jamelia, Laurence Fox, Emilia Fox, Tom Rosenthal, Bear Grylls, Vogue Williams, Mike Tindall, Dame Kelly Holmes şi Max George

Noua serie Bear Grylls: misiune de supravieţuire va avea premiera pe Discovery Channel, luni, 11 aprilie, de la ora 22:00.

Bear pleacă împreună cu cele opt vedete într-una dintre cele mai necruţătoare jungle din America Centrală. Echipa va fi solicitată intens şi obligată să-şi depăşească limitele fizice şi emoţionale. Primind zilnic de la Bear informaţii despre o nouă misiune, protagoniştii trebuie să depăşească tot felul de obstacole dificile şi să străbată jungla deasă şi periculoasă, verificându-şi capacităţile de adaptare, improvizaţie şi supravieţuire într-una dintre cele mai ostile zone din lume.

Vedetele vor fi testate la fiecare pas pe baza elementelor de bază din supravieţuire: adăpost, apă, foc şi hrană. În fiecare misiune vor fi nevoite să coboare în rapel pe cascade furioase, să traverseze cursuri de apă periculoase, să străbată mlaştini şi să-şi croiască drum printre liane tăioase, fără a uita între timp să se ferească de scorpioni, şerpi şi nisipuri mişcătoare.

La finalul fiecărui episod, Bear va elimina o persoană, iar la finalul seriei vor rămâne trei finalişti, din care va fi ales un singur ”Supravieţuitor în misiune”.

Jamelia

Jamelia, cântăreaţă şi prezentatoare TV britanică: „Am mers prin râuri, am sărit din avion, am înotat printr-o mlaştină!“

De ce ai ales să participi la acest program?

A fost o ocazie uimitoare să lucrez împreună cu Bear Grylls. De felul meu, sunt mai degrabă o femeie de casă şi m-am gândit că asta ar fi o aventură teribilă. Dar am vrut să-mi demonstrez mie însămi – şi să le arăt şi fetelor mele – de ce sunt în stare!

Ce te-a atras cel mai mult?

Aventura, faptul că am avut parte de o experienţă absolut unică. A fost ceva ce, în mod normal, n-aş fi făcut niciodată!

Ce ţi-ai dorit cel mai mult de la această experienţă?

Cel mai mult mi-am dorit să supravieţuiesc! Dar deşi nu mai făcusem în viaţa mea chestii de genul ăsta, am aşteptat cu nerăbdare toate aventurile şi activităţile de acolo!

 De ce ţi-a fost cel mai frică?

Marile mele frici din această experienţă au fost trei: am stat departe de frumoasele mele fetiţe; am avut de-a face cu mulţi alţi oameni, foarte mult timp; şi am dormit sub cerul liber.

 Ce fobii aveai, înainte de această experienţă?

Mi-e frică de păianjeni, de păsări… De fapt, de mai toate animalele. Mi-e frică de înălţimi şi de apă. Şi mi-e foarte frică să călăresc, caii mă sperie de moarte!

 Cum ţi s-a părut experienţa nopţilor dormite în sălbăticie?

Totul a mers surprinzător de bine. Mi s-a părut extraordinar cum se trezeşte în tine instinctul de supravieţuire şi cât de repede începi să te adaptezi la condiţiile date, într-o asemenea situaţie.

 Ce fel de activităţi ai făcut acolo?

Am călărit pe cal, am mers prin râuri, am sărit din avion, am înotat printr-o mlaştină şi am învăţat o mulţime de tehnici de supravieţuire. Mi s-a părut grozav să învăţ atât de multe lucruri!

 Ce ţi-a plăcut cel mai mult din tot ce ai făcut?

Mi-a plăcut să stau în aer liber şi să am sentimentul că sunt una cu natura. Am învăţat foarte multe despre mine însămi şi mi-am schimbat total modul de a-mi gestiona spaimele. De asemenea, a fost o mare realizare pentru mine că am rezistat să stau atât de mult timp departe de casă.

image

Ce nu ţi-a plăcut deloc?

Sincer, cel mai dificil a fost pentru mine să am de-a face cu alţi oameni. Nu oricine are acea atitudine care să-i permită să se împace bine cu cei din jur, nu toată lumea are bun simţ, iar unii erau foarte dependenţi de prezenţa altora, chestie care m-a enervat cât am stat acolo. Am descoperit că am ceva din spiritul ”călăreţului singuratic”. Oricât de ciudat ar părea, relaţionarea cu ceilalţi mi s-a părut cea mai dificilă activitate.

 Cum ţi s-a părut viaţa în aer liber?

A existat o zi anume în care mi s-a părut foarte dificil, mult mai dificil decât de obicei, fiindcă am fost nevoiţi să dormim în ploaie, din cauza unei situaţii care n-ar fi trebuit să se întâmple. Dar – cu excepţia nopţii respective – m-am simţit excelent. Mi-a plăcut să ascult zgomotele naturii, mi-a plăcut cum mirosea aerul… De fapt, totul era foarte frumos.

 Care a fost cea mai dificilă chestie cu care te-ai confruntat?

Categoric, cel mai dificil mi s-a părut să acţionez în echipă şi să accept nesiguranţele celor de lângă mine. Asta mi s-a părut foarte greu…

 Ţi s-a părut o chestie suprarealistă să fii obligată să-ţi fierbi propria urină?

A fost absolut oribil şi vreau să nu mai fiu niciodată obligată să fac aşa ceva! Dar, de fapt, e o simplă tehnică de supravieţuire, nu un gest pe care m-aş putea gândi să-l repet. De fapt, dacă priveşti lucrurile din perspectiva asta, a fost chiar o experienţă bună.

 Întreaga experienţă ţi s-a părut mai dificilă decât te-ai aşteptat iniţial?

Da, a fost o provocare majoră pe plan fizic şi mental, dar în final s-a dovedit a fi o experienţă extraordinară. Mi-a plăcut aproape fiecare minut pe care l-am trăit acolo!

 Ce ai învăţat acolo despre tine însăţi?

Am învăţat că sunt mai puternică decât credeam şi că pot face lucruri de care nu m-aş fi crezut vreodată în stare. Am învăţat că, dacă reuşeşti să-ţi depăşeşti propriile spaime şi să treci mai departe, ajungi să trăieşti momente absolut incredibile. Şi asta cu siguranţă este o lecţie pe care mi-o voi aminti tot restul vieţii.

Ai reuşit să treci peste spaimele tale?

Da, chiar am reuşit. Şi a fost extraordinar! Am reuşit să-mi depăşesc multe spaime personale acolo…

Foto: ITV Plc Picture Desk

Cum s-a comportat Bear?

E un tip minunat şi foarte atent. Blând, dar în acelaşi timp dur, ferm. E un adevărat model pentru mine şi îl admir enorm.

 Îţi este dor de ceva anume, de acolo?

Mi-e dor de atmosfera de tabără, de felul în care munceam pe brânci şi ne murdăream îngrozitor... Mi-ar plăcea foarte mult să mai fac asemenea lucruri. De fapt, am început chiar să fac nişte planuri de genul ăsta cu fetele mele, pentru acest an.

Cum te-ai înţeles cu celelalte vedete?

Mi-am făcut acolo prieteni pe care ştiu că-i voi păstra toată viaţa. Dar au fost şi unii oameni pe care ştiu că n-o să-i mai văd niciodată – şi gândul ăsta nu mă supără deloc…

 După această experienţă, poţi spune că ai mai multă încredere în tine?

Da, acum mă simt pregătită să înfrunt mult mai multe lucruri.

 Experienţa asta ţi-a stârnit şi spiritul de aventură?

Sigur că da! A fost o experienţă care m-a provocat şi m-a determinat să fac lucruri de care nu m-aş fi crezut niciodată capabilă. M-a făcut să devin un om mai puternic şi sunt foarte fericită că am participat la acest program.Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (3) jpg
A început sezonul nunților Iată ce modele de rochii se poartă anul acest jpg
Șase provocări și oportunități legate de amprenta de carbon în sectorul energetic jpg
EvoGo jpg
de la promisiuni la ac iuni chiar renun a firmele la ouale de la gaini chinuite3 jpg
POZA png
Radhu vacanta mare jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
gambling
tokens 8620520 1280  1  png
Cinci tipuri de asigurări ce aduc beneficii persoanelor juridice jpg
Verifică dacă ai luat aceste 5 lucruri în valiza de mare jpg
Portret   femeie   glamorous jpg
featured image (1) jpg