Beneficiile cosmetice ale trandafirului sălbatic

31 august, 2017
1 mirandakerr 20170518 92 edit jpeg

Recunoscute pentru efectele miraculoase pe care le au asupra pielii, produsele cu trandafir sălbatic nu trebuie să lipsească din rutina ta de îngrijire. Află care sunt beneficiile pentru frumuseţe şi sănătate.

Miranda Kerr iubeşte trandafirul sălbatic.

Trandafirul sălbatic este cunoscut pentru proprităţile sale astringente, regenerante şi calmante, generând o întreagă industrie cosmetică. Uleiul extras din petale sau măceşe este folosit ca atare, pentru masaj, în diferite seruri şi creme, în măşti sau împachetări corporale.

De efectele benefice ale acestei plante se bucură şi celebrităţi precum Ducesa de Cambridge, Jennifer Lawrence, Jessica Alba ori Catherine Zeta-Jones, care folosesc de câţiva ani încoace uleiul cu extract din trandafir sălbatic. Asta în timp ce Miranda Kerr a lansat propria linie de cosmetice bio pe baza acestei plante miraculoase.

Miranda Kerr are propria linie de cosmetice pe bază de ulei de măceşe.

Iată ce proprietăţi are trandafirul sălbatic în cosmetică.

1. Tratează acneea Datorită proprietăţilor de calmare, antibacteriene şi antiinflamatorii, extractul natural de trandafir ajută la curăţarea porilor, la calmarea iritaţiilor, la diminuarea aspectului eczemelor şi la tratarea acneei.

 Antioxidant şi cicatrizant

Trandafirul sălbatic conţine cantităţi mari de vitamina C, care protejează celulele pielii de acţiunea factorilor externi dăunatori, cum ar fi radiaţiile solare. Totodată, este un regenerant natural şi ajută tenurile mature, cu pete pigmentare, îmbunătăţind elasticitatea pielii şi ajutând la cicatrizarea rănilor.

Produsele naturale cu trandafiri ajută la hidratarea în profunzime a pielii, care devine netedă şi catifelată. Extractul de trandafir este indicat în special persoanelor cu pielea sensibilă, deoarece zaharurile din petale creează o senzaţie liniştitoare. Efectul astringent al extractului de trandafir ajuta la strângerea porilor şi la restabilirea supleţii pielii.

Uleiul pur din seminţe de măceşe (fructele trandafirului sălbatic) este unic printre conţinutul cel mai mare în retinol (vitamina A) şi prin conţinutul ridicat în vitamina C, ambele cu efecte dovedite de întârzierea îmbătrânirii pielii. Astfel, ajută la regenerarea celulelor şi creşte nivelurile de colagen şi elastină, făcând ca pielea să devină mai moale şi mai fermă şi reducând ridurile fine.

5. Întăreşte unghiile

Acelaşi ulei din seminţe de măceşe hidratează intens şi în profunzime, refăcând structura celulară şi ducând la rezistenţa unghiilor.

Vitaminele şi acizii graşi din trandafirul sălbatic menţin supleţea pielii, prevenind şi tratând apariţia vergeturilor.

 Relaxant

Parfumul intens şi natural ajută la relaxarea corpului şi a minţii, asigurând o experienţă plăcută şi o îmbunătăţire a stării de spirit. Tocmai de aceea, este folosit şi în apa de baie şi în tratamentele de aromaterapie.



Recente pe Ok! Magazine

machiaj
heyu jpg
stil de viata sanatos jpg
piele fina
dorinta jpg
ela brad
Ce fel de bijuterii sa porti daca ai alergie la aur sau argint jpg
meghan și  harry
3 sfaturi despre cum sa asortezi pantofii cu toc pentru purtarea de zi cu zi jpg
nicole si alti actori
Sacha Walckhoff at Vista Alegre by LAMOUSSE Lionel Balteiro JPG
casnic jpg
Smiley si Horia Moculescu
John F Kennedy  sursa   Profimedia jpg
Melinda si Bill Gates, divort  jpeg
bucatarie PNG
medeea marinescu si florin jpg
copil jpg