Buretele facial Konjac – ce este, de ce este benefic pentru ten şi cum se foloseşte?

29 octombrie, 2020
3 pexels andrea piacquadio 3763999 jpg jpeg

Odată cu schimbarea anotimpului şi venirea frigului, tenul tinde să sufere modificări şi să devină mult mai sensibil la exterior, dar şi în interior. Tocmai de aceea, pe parcursul următoarelor luni friguroase, tenul are nevoie de o îngrijire specială, de o curăţare în profunzime, care să îndepărteze celulele moarte, pentru a putea permite o hidratare intensă.

Odată cu schimbarea anotimpului şi venirea frigului, tenul tinde să sufere modificări şi să devină mult mai sensibil la exterior, dar şi în interior. Tocmai de aceea, pe parcursul următoarelor luni friguroase, tenul are nevoie de o îngrijire specială, de o curăţare în profunzime, care să îndepărteze celulele moarte, pentru a putea permite o hidratare intensă.

Ce este buretele Konjac?

Dacă nu ai auzit până acum de acest burete de curăţare facială, buretele Konjac este varianta perfectă pentru a vă curăţa tenul în profunzime, delicat, fără a apela la alte variante mai dure care pot să provoace iritaţii sau leziuni la nivelul feţei. 

Iar dacă te întrebi ce este acest burete şi de unde provine denumirea lui, află că este realizat din rădăcina plantei cu acelaşi nume – Konjac – o plantă rădăcinoasă poroasă originară din Asia.

Cum se foloseşte buretele Konjac?

Structura naturală a buretelui este una dură, însă în contactul cu apa capătă alte proprietăţi, devenind moale şi potrivit pentru curăţarea zilnică a tenului. Înainte de a-l folosi, îl poţi pune în apă aproximativ 10 minute, iar când textura sa devine suficient de moale, puteţi începe procesul de curăţare cu mişcări circulare. Buretele poate fi folosit zilnic, dimineaţa şi seara, cu sau fără produs demachiant, ori gel de curăţare, în funcţie de nevoie. În funcţie de cât de des îl utilizezi, acesta trebuie schimbat la câteva săptămâni de folosire intensă, de preferat la 4-6 săptămâni. De asemenea, după folosire ai grijă să îl clăteşti bine, să elimini excesul de apă acumulat prin stoarcere şi să îl agăţi undeva pentru a se usca până la următoarea utilizare. În plus, pentru a-l igieniza complet, poţi să îl treci prin jeturi de apă fierbinte.

Dacă nu ai încercat până acum un astfel de burete, buretele Konjac poate fi găsit cu uşurinţă în comerţ, dar poate fi comandat şi online, la preţuri accesibile. Ştiai că în Lidl catalog online cu oferte poţi găsi buretele facial Konjac în 3 variante de culori (crem, roz şi verde), la un preţ de doar 6, 99 lei? Profită de pont şi fă-ţi stocul de bureţi Konjac pentru a-l schimba întotdeauna la timp!

2 pexels shiny diamond 3762482 jpg jpeg

Care sunt beneficiile folosirii buretelui Konjac?

În primul rând, folosind acest tip de burete te asiguri că tot surplusul de machiaj, sebuum şi celule moarte va fi îndepărtat cu succes, curăţă în profunzime, iar tu poţi aplica în continuare o cremă sau un tratament facial care poate pătrunde în ten pentru a lucra acolo unde este necesar. 

În plus, acesta este de mare ajutor pentru tenul cu tendinţă acneică, ajutând la îmbunătăţirea aspectului pielii, dacă este utilizat cu delicateţe şi fără a traumatiza tenul. Folosirea regulată destupă porii, curăţarea fiind una potrivită pentru tenul cu probleme acneice, fiind la fel de excelent şi pentru procesul de demachiere. Aveţi grijă însă la tenul foarte sensibil, care poate necesită o îngrijire specială, în absenţa buretelui Konjac.

De altfel, potrivit experţilor, luminozitatea tenului se îmbunătăţeşte considerabil după folosire, în combinaţie cu produsele dermato-cosmetice recomandate pentru tipul tău de ten:

Buretele facial Konjac ajută la exfolierea tenului şi îndepărtarea celulelor moarte, pentru a obţine o piele strălucitoare şi radiantă.”

Dr. Rita Linkner, Spring Street Dermatology, New York

Ce mai trebuie să ştim atunci când achiziţionăm un burete Konjac, este faptul că diversitatea coloristică în care acesta poate fi găsit în comerţ este în strânsă legătură cu ingredientele active pe care le conţine: ceai verde, argilă roz, cărbune etc. În funcţie de tipul de ten, poţi alege buretele cu cărbune dacă ai un ten acneic, unul fără alte ingrediente dacă ai un ten sensibil, iar dacă ai un ten lipsit de luminozitate poţi încerca varianta cu argilă roz.



Recente pe Ok! Magazine

Catalin Botezatu foto PR jpg
Vrei sa fii cea mai bine îmbracata din birou jpg
Bani, Pexels jpg
femeie bucatarie gatit 1432465706 jpg
parcare aeroport otopeni jpg
horoscop 4 august jpg
WhatsApp Image 2024 11 15 at 11 56 42 AM jpeg
KV WSCM jpeg
Planete, Pixabay (2) jpg
man 1846050 1280 jpg
Foodi OP300UK TenderCrisp Ribs Grill CMYK jpg
pexels adnan pervaiz 724231353 18341593 jpg
okmagazine ro png
Cum să îmbunătățești productivitatea în spațiile publice Iată cum te poți concentra mai bine jpg
Tradare jpg
Pisica jpg
OKMagazine (2) (3) (1) jpg
Therme