Cauze nebănuite ale celulitei şi arme de preţ care te scapă de ea
Celulita, grea povară! Odată cu venirea primăverii îngrijorarea prinde contur pe buzele a mii de femei într-un singur cuvânt- celulita. Este afecţiunea care ne sperie pe multe dintre noi, iar adesea cremele par să nu mai
Celulita, grea povară! Odată cu venirea primăverii îngrijorarea prinde contur pe buzele a mii de femei într-un singur cuvânt- celulita. Este afecţiunea care ne sperie pe multe dintre noi, iar adesea cremele par să nu mai facă faţă în lupta cu „duşmanul”. Medicul estetician Adina Alberts de la Clinica CareZone ne relevă câteva cauze mai puţin vehiculate de specialişti, dar ne oferă şi câteva soluţii cu rezultate promiţătoare.
Medicaţia hormonală reprezentată de contraceptivele orale folosite de sute de mii de femei din întreaga lume este un factor favorizant important în apariţia şi „hrănirea” celulitei. Estrogenii din pilule modifică dispoziţia ţesutului gras din hipoderm, favorizând aspectul de coajă de portocală.
Deşi pare greu de crezut, şi viaţa sexuală dezechilibrată „ajută” la asediul celulitei. O viaţă sexuală regulată şi satisfăcătoare produce descărcări hormonale benefice care intensifică circulaţia sângelui cu rol important în eliminarea celulitei. Dezechilibrele sexuale, însă, atrag retenţii nocive în celulele ţesutului adipos.
Dacă pe lângă toate acestea, sunteţi împătimita tutunului, atunci şansele de a experimenta atacul celulitei mai devreme sau mai târziu sunt mari. Explicaţia este simplă- fumul inhalat prin fumat încetineşte circulaţia sângelui şi astfel acumulări toxice din interiorul celulei nu sunt „şterse” ci rămân acolo pentru a da aspectul urât al celulitei.
Lista neagră a factorilor care duc la apariţia celulitei se continuă cu maladia secolului nostru-stresul. Ritmul de viaţă alert, alimentaţia dezechilibrată şi folosirea unor cantităţi mari de cafea, ceai negru şi energizante cauzează „intoxicarea” celulelor devenind astfel bombe pentru frumuseţea pielii noastre. În plus, de câte ori seara nu aţi cedat în faţa stresului acumulat peste zi şi v-aţi alinat în faţa televizorului cu o porţie zdravănă de ciocolată în loc să vă consumaţi acumularea nervoasă în sala de sport? Cu un asemenea comportament nu faceţi decât să menţineţi starea „bolnavă” a pielii.
Cum poate fi combătută celulita
Endermologia reduce aspectul de coajă de portocală prin tehnici de masaj mecanizat. Printre efecte se numără creşterea circulaţiei sanguine şi limfatice, reducerea ţesutului de conexiune, îmbunătăţirea metabolismului grăsimilor, stimularea producerii de colagen şi exfolierea tegumentului.
Mezoterapia înseamnă injectarea adânc în piele a unui cocktail de substanţe şi este una dintre cele mai revoluţionare metode de tratament estetic. Aceasta presupune utilizarea unor microinjecţii în tegumet, iar cele mai moderne aparate folosesc radiofrecvenţa. Subtanţele introduse astfel în piele sunt eliberate şi acţionează timp îndelungat asupra celulelor afectate de “coaja de portocală”.
Lipoliza inseamna injectarea in dermul profund a unei substante care “topeste” grasimea. Astfel se diminueaza stratul de grasime iar aspectul de “coaja de portocala” se diminueaza. Grasimea topita se elimina treptat fiind preluata de sistemul circulator.
Împachetările stimulează circulaţia sângelui care „topeşte” depunerile nedorite, aşa cum sunt cele în cazul celulitei. Fie că sunt făcute la cald sau la rece(la temperaturi foarte ridicate sau cu ajutorul unor creme puternic revulsive) acestea au acelaşi efect- îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, detoxifierea şi hidratarea intensă.
Electrostimularea se face prin utilizarea unui aparat ce transmite musculaturii scheletice impulsuri electrice care produc contracţii pasive. În acest mod muschii sunt puşi în activitate, se intensifică circulaţia sângelui, iar depunerile inestetice sunt reduse semnificativ. Atenţie, însă! Terapia prin electrostimulare are limite- folosirea ei în exces poate avea urmări grave!