Cine decide dac─â e┼čti frumoas─â sau nu?

21 septembrie, 2021
1 parfum1 jpg jpeg

Cine decide dac─â e┼čti frumoas─â sau nu? Cine te oblig─â s─â nu mergi la plaj─â ├«mpreun─â cu prietenele deoarece ┼úi se pare c─â nu ara┼úi bine ├«n costum de baie? Cine te for┼úeaz─â s─â iei decizia de a nu aborda persoana care ├«┼úi face inima s─â bat─â mai tare, s─â nu ceri o m─ârire de salariu, s─â nu urmezi cursul de yoga care te intereseaz─â deoarece nu te sim┼úi la ├«n─âl┼úime?

Lipsa de ├«ncredere ├«n sine este cam greu de gestionat. Ne b├óntuie ├«n toate activit─â┼úile ┼či ├«n interac┼úiunile sociale. ┼×i nu ├«n┼úelegem ├«ntotdeauna de ce ne sim┼úim a┼ča. Un lucru care afecteaz─â o mu┼úime de persoane.

S─âpt─âm├óna trecut─â am decis s─â merg la cump─âr─âturi ┼či s─â cump─âr parfumuri (o activitate pe care o detest de obicei ┼či pe care ├«ncerc s─â o evit pe c├ót posibil) ┼či parc─â m-am sim┼úit mai bine. M─â sim┼úeam mai bine plimb├óndu-m─â, c─âut├ónd un magazin parfumuri, parc─â am ├«nceput s─â m─â simt mai frumoas─â chiar dac─â pentru o perioad─â mai scurt─â de timp.

├Ämi amintesc c─â, ├«n perioada adolescen┼úei, aveam obiceiul s─â pl├óng ├«n cabinele de prob─â. Nu ┼čtiu de ce m─â detestam chiar a┼ča. Un adev─ârat festival de insulte ┼či nesiguran┼ú─â.

Cauzele nesiguranţei noastre

Indiferent de progresele pe care le fac (este o adev─ârat─â lupt─â), ├«ntotdeauna am parte de recidive. Mi se pare c─â sunt frumoas─â ├«n general ├«ns─â exist─â situa┼úii ├«n care m─â simt cu adev─ârat neajutorat─â. Nu ├«n┼úeleg de ce m─â simt a┼ča uneori.

Nu poate fi un lucru instinctiv. Nimeni nu ├«┼či spune: M─â voi ur├« azi. Exist─â f─âr─â ├«ndoial─â ceva sau cineva, undeva, care decide cum ar trebui s─â ne sim┼úim. Industria media? Industria fashion? A frumuse┼úii?

În realitate, câte puţin din toate.

Dac─â exist─â o chestie care vinde (fie este vorba de haine, ┼čtiri, produse pentru piele), aceea este nesiguran┼úa. Este extrem de profitabil pentru companii s─â te fac─â s─â crezi c─â depinzi de ele pentru a fi bogat─â/puternic─â/frumoas─â/sexy.

Pntru a crea o nevoie ├«n tine, este nevoie s─â se joace cu mintea ta o perioad─â bun─â de timp. S─â ├«┼úi expun─â unele corpuri standard. ├Än via┼úa de zi cu zi suntem expu┼či unei estetici uniforme, propulsate ├«n mare parte de media social─â.

Nu mai exist─â loc pentru tatuaje,pentru p─ârul vopsit, pentru rotunjimi, pentru fetele cu mu┼čchi, pentru femeile de culoare ┼či pentru stilul mai excentric.

Bineînţeles, încrederea în sine depinde de zeci de factori: familia, prietenii, trecutul tău, caracterul tău...drept urmare, începând de azi să ne oferim libertatea de a gândi ce vrem de corpul nostru. Să ne oferim dreptul de a ne iubi.



Recente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg