Cristi Pascu te învaţă cum să îţi alegi culoarea părului în funcţie de nuanţa pielii

22 martie, 2018
Cristi Pascu Hairstylist jpeg

Cunoscutul hairstylist recomandă să ţinem cont de nuanţa pielii atunci când ne alegem o nouă culoare de păr şi ne spune care sunt combinaţiile potrivite.

image

Cristi Pascu este unul dintre cei mai experimentaţi hairstylişti de la noi, iniţiatorul concursului “Cel mai bun hairstylist din România” şi al “Academiei de Coafură Cristi Pascu”, prin care descoperă şi lansează noi talente în industria frumuseţii.

Pielea foarte deschisă

Atunci când vorbim despre o piele albă, hairstylistul recomandă nuanţele mai închise de blond.

“Am să mă refer aici la pielea foarte albă, nu la o piele albă normală, căci la aceasta se potriveşte orice. Persoanele cu pielea foarte deschisă ar trebui să folosească nuanţe de blond, dar nu foarte deschis. Sau se poate folosi blond foarte deschis doar dacă în mod frecvent folosesc şi make-up. Dacă nu, pielea foarte deschisă în combinaţie cu părul foarte deschis nu arată spectaculos absolut deloc şi trebuie să vii automat cu puţin contrast în imaginea ta. Contrastul se poate obţine fie prin a avea la rădăcină o nuanţă un pic mai închisă, cum ar fi un blond închis, de exemplu, fie o culoare mai vie, cum ar fi arămiul. De aceea foarte multe persoane cu un ten foarte deschis apelează la acest truc. Dăm exemplu aici pe Nicole Kidman şi alte vedete cu pielea foarte deschisă, care, fie se fac blonde, dar nu foarte deschis, fie un arămiu, pentru a da puţină viaţă feţei, pentru că altfel devin mult prea palide”, explică specialistul.

Tenul măsliniu

image

Referitor la persoanele cu ten măsliniu, Cristi Pascu spune că acestea trebuie să apeleze la culori reci sau închise.

“Persoanele cu un ten măsliniu pot apela fără probleme la culori închise, de exemplu negru. În cazul în care îşi doresc nuanţe mai deschise, acestea trebuie să fie reci, bej sau marouri. Marouri mai calde sau mai reci, dar nu spre roşcat. Nuanţele de roşcat pot fi folosite în cazul persoanelor cu ten măsliniu doar dacă vin în completare cu un make-up mai elaborat. Altfel, în puţine cazuri roşcatul se vede spectaculos pe un ten măsliniu. Vorbim aici nu neaparăt de roşcat, ci de toate nuanţele mai calde. În cazul persoanelor cu ten măsliniu, ideal ar fi, dacă îşi doresc nuanţe deschise, pot merge de la un blond închis, dar mai rece, un blond sandre, un blond bej şi uşor nuanţele să se deschidă din ce în ce mai mult, dar spre o culoare rece, dar nu spre varianta de blond galben, blond auriu. Ca şi în cazul persoanelor de culoare, tot ce înseamnă nuanţe calde pentru acest tip de piele pot fi adaptate doar dacă vin în completare cu un make-up pe măsură. Un exemplu elocvent pentru tot ceea ce ţine de tenul măsliniu şi evoluţii de culori, este Eva Mendes. Ea a avut toate culorile posibile şi imposibile şi este o reprezentantă clară pentru genul acesta de ten”, spune Cristi Pascu.

Tipul asiatic

image

Hairstylistul vorbeşte şi despre particularităţile persoanelor asiatice sau sud americane. În aceste cazuri, vorbim despre stylinguri, dar şi produse speciale, dedicate lor.

 “Pentru asiatice, problema este că au şi pielea deschisă şi pigmentul foarte puternic. În cazul celor cu piele foarte deschisă este destul de greu de modificat culoarea, pentru că se deschide foarte greu din cauza pigmentului puternic. Atunci fiecare brand mare şi companie de vopsea face o gamă specială pentru Asia. În cazul lor, ca şi în cazul persoanelor mulatre sau negre, nu putem spune că avem o limită, pentru că, atât părul, cât şi cultura, permit extravaganţe destul de mari, la păr, de exemplu. Luăm cazul japonezilor unde s-au inventat şi toate nebuniile, iar acolo chiar nu mai vorbim de limită de culori pentru că acolo au apărut fucsia, verde, albastru şi absolut orice. Pentru look-ul de zi cu zi, în cazul persoanelor asiatice, în general, având pielea foarte deschisă, folosesc un machiaj destul de accentuat şi de aia se şi permite o gamă foarte largă de culori. Poţi vedea în cazul lor chiar şi un blond galben, galben, pentru că vor folosi cu siguranţă mult make-up, mult negru, smokey-eyes şi per ansamblu, imaginea este spectaculoasă. La ei putem spune că este zona unde orice regulă de bază a colorimetriei sau a visagismului, că despre asta vorbim, despre posibilitatea şi regulile în care putem asorta culorile pielii cu ale părului, aici orice reguli sunt încălcate. Şi încălcate cu rezultate într-adevăr spectaculoase. În cazul asiaticilor cu tenul mai închis, se aplică regula celor cu piele măslinie, ca şi în cazul persoanelor de origine arabă sau sud-americană”, menţionează Cristi Pascu.Recente pe Ok! Magazine

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Despagubiri zbor foto3 jpg
Ce hobby uri să trec în CV  1 png
okmagazine ro jpg
James Bond locații jpg
echilibru jpg
stil tendinte ochelari ovali cercei aurii jpg
dermapen (1) jpg
Vrei sà sprijini dezvoltarea fizicà a copilului tÃu Iatà câteva moduri prin care poti face asta jpg
Iată 3 moduri ușoare și sigure prin care poți slăbi, fără să mergi la sală! jpg
Cum sa ti petreci timpul cu micutul tau in fiecare zi Descopera aici idei creative de activitati pentru parinti si copii jpg
DDR03531 jpg
UNTOLD DUBAI 2024 jpeg
Cosmeceutice SAV 2750 jpg
OKMagazine (1) (8) jpg
Timisoara 1814091962 jpg
imgok jpg
okmagazine ro (1) jpg