Cum îți alegi șamponul nuanțator

23 mai, 2022
profihairshop@okmagazine ro jpg

Părul este unul din atuurile unei femei. Este elementul care conturează prima impresie, simbolul feminității, definirea personalității.

Fie că ai  părul lung sau preferi tunsorile scurte, ți-l îngrijești cu prioritate, deoarece un păr sănătos și frumos, îți oferă un plus de încredere în sine.

În funcție de anotimp, alegi produsele cele mai relevante pentru tipul tău de păr. Nu te poți vopsi atât  de des cât ți-ai dori, dar ai la îndemână, oricând, sampon nuantator, care să ofere prospețime și vitalitate culorii părului.

Dar cum știi să alegi nuanța pentru părul tău și ce marcă de nuanțator ți se potrivește? Am pregătit câteva idei care să te ajute în alegerea pe care urmează să o faci.

Ce este șamponul nuanțator

Este un produs cosmetic ce are scopul de a păstra intensitatea culorii părului vopsit. Sunt șampoane în aceleași nuanțe ca vopseaua de păr și pot fi achiziționate din magazinele de profil. Există și șampoane nuanțatoare care se folosesc pe părul alb, pentru  a-l face mai strălucitor  sau cele mov pentru a estompa tonuri de galben, dacă este cazul.

Apelează la un specialist

Vorbește cu stilistul tău despre acest lucru. Când ajungi să te vopsești, nu ezita să îi ceri sfatul  despre cum să îți întreții culoarea pe care ți-a creat-o și întreabă-l ce recomandări are pentru tine, pe care să îți fie ușor să le pui în aplicare, singură, acasă.

Cum aplici șamponul nuanțator pe păr

Înainte de orice, trebuie să citești cu mare atenție instrucțiunile de pe ambalajul produsului. Urmează-le întocmai pentru a obține rezultatul dorit.

Pentru păstrarea culorii sunt anumiți pași de urmat, pentru acoperirea firelor albe sunt alți pași, iar pentru schimbarea nuanței, se aplică alte reguli. De cele mai multe ori, nuanțatorul se folosește pe părul umed și pieptănat.

Cât stai cu șamponul pe păr

Timpul cu care stai cu nuanțatorul este, de asemenea, precizat în instrucțiuni. De cele mai multe ori, este recomandat să îl ții pe păr cam jumătate din timpul cu care stai cu vopseaua, poate chiar mai puțin, în funcție de efectul dorit. Spre deosebire de vopsea, poți folosi șamponul nuanțator o dată pe săptămână, dacă vrei ca părul tău să fie mereu strălucitor.

Avantajele folosirii șamponului nuanțator

Chiar dacă nu curăță părul, poate fi un produs cu nutrienți, care să hidrateze scalpul și să acționeze benefic asupra firelor de păr.

Poate fi folosit mai des decât vopseaua clasică și este mai ușor de aplicat. Poți face asta acasă la tine.

Poate fi folosit, indiferent de anotimp, cât de des este recomandat și oferă garanția unui păr strălucitor, chiar și vara, la mare, sau iarna, la temperaturi scăzute.

Dacă nuanța nu este pe placul tău, știi că după câteva spălări va dispărea și vei putea încerca una nouă, mai potrivită preferințelor tale.

Te poate ajuta dacă apare o petrecere neplanificată sau o întâlnire neprevăzută, pentru că te scutește de timp la aplicare, iar în jumătate de oră vei arăta minunat.

Înainte de a alege nuanța potrivită, documentează-te și asigură-te că se potrivește cu tenul tău sau cu tunsoarea pe care o ai.

Și culoarea ochilor este foarte importantă când te hotărăști să îți schimbi nuanța părului, dar și forma feței. De asemenea, contează stilul vestimentar, dar și personalitatea. Nu uita să te interesezi și despre tendințele anului sau ale sezonului. Sau poate preferi să rămâi fidelă culorii părului tău și doar să îi împrospătezi nuanța naturală sau să îți acoperi firele de păr alb.

 Indiferent ce nuanță ai alege, cel mai relevant este să te reprezinte, să te simți bine de fiecare dată când te privești în oglindă. Încă un lucru important este să îți porți părul cu mândrie și cu recunoștință și să te lași admirată, să primești cu bucurie complimentele celorlalți.

 Sursă foto: https://unsplash.com



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg