De ce măştile cosmetice nu ar trebui să lipsească din rutina ta de îngrijire

11 februarie, 2021
1 femeie cu masca de infrumusetare jpg jpeg

Pe lângă paşii clasici de îngrijire a tenului (demachiere, tonifiere şi hidratare), măştile cosmetice reprezintă una dintre cele mai simple modalităţi de a te bucura de o piele sănătoasă şi strălucitoare.

Aceste măşti sunt special concepute pentru diferite tipuri de piele şi vârste, astfel încât să răspundă cât mai adecvat necesităţilor tenului tău. De cele mai multe ori este nevoie de numai 15-20 de minute pentru a le lăsa să acţioneze, ca mai apoi să te bucuri de efecte. De ce ar trebui să incluzi şi tu măştile de faţă în rutina ta? Iată câteva motive care te vor convinge că merită. 

O curăţare profundă

Cu siguranţă ştii cât de important este să îţi cureţi tenul în fiecare zi, pentru a îndepărta praful, excesul de sebum, machiajul şi impurităţile de pe suprafaţa pielii. Dar ştiai că o mască potrivită poate să ducă procesul de curăţare la un nivel cu totul nou? Alegerea unei masti de fata eficiente te poate ajuta la extragerea impurităţilor care se ascund sub straturile superioare ale epidermei. Unele femei afirmă fără rezervă că, de exemplu, o mască pe bază de argilă ajută la o „detoxifiere” a tenului. Efectele se resimt imediat: pori curăţaţi, ten mai strălucitor, o vindecare mai rapidă a acneei etc. Măştile pot fi incredibil de eficiente dacă simţi nevoia unei curăţări mai profunde a pielii şi cine nu are nevoie de aşa ceva?

Hidratare intensă

Măştile cu acid hialuronic, cu ingrediente precum aloe vera sau extracte din alge pot oferi tenului tău hidratarea intensă de care are nevoie pentru a-şi regăsi elasticitatea şi tonusul. Dacă ai tenul uscat sau dacă crema ta de faţă pur şi simplu nu face faţă necesităţilor pielii, atunci nu ezita să alegi un astfel de produs hidratant. Măştile hidratante pot fi folosite de două sau chiar de trei ori pe săptămână, până ajungi la rezultatul scontat.  

O piele strălucitoare

Unele măşti conţin ingrediente active şi eficiente care ajută la stimularea circulaţiei sângelui. În cazul formulelor cremoase, procesul de uscare a produsului pe piele, precum şi cel de îndepărtare a lui determină o dilatare a vaselor de sânge de la suprafaţa epidermei. Acest lucru asigură o îmbunătăţire generală a tonusului pielii, care va deveni mai catifelată şi vei observa, de asemenea, o strălucire a tenului. 

Fără grija porilor

Dacă şi tu te lupţi cu problemele cauzate de porii dilataţi şi încărcaţi, o mască pe bază de argilă ar putea fi o soluţie bună pentru a scăpa de acest stres. O astfel de mască ajută la îndepărtarea murdăriei şi la absorbţia excesului de sebum de la suprafaţa tenului. De asemenea, îţi va fi de ajutor şi în procesul de eliminare a celulelor moarte de pe piele, care pot încărca porii şi pot cauza erupţii acneice sau inesteticele puncte negre. Totuşi, atunci când foloseşti măşti cu argilă, trebuie să fii atentă să-ţi protejezi zona sensibilă din jurul ochilor, pe care astfel de produse o pot usca excesiv. Aşadar, înainte să foloseşti masca, aplică în jurul ochilor o cremă specială pentru această zonă care o va proteja. 

Relaxare

Măştile cosmetice nu oferă doar rezultate care îmbunătăţesc aspectul general al pielii, ci îţi pot oferi, de asemenea, pretextul ideal pentru un ritual de relaxare. Când sunt infuzate cu uleiuri esenţiale aromatice, cum ar fi cel de lavandă, măştile de faţă îţi pot induce o stare generală de bine. Dacă vrei să te simţi ca la SPA, pregăteşte-ţi o baie caldă cu săruri, aprinde câteva lumânări, pune-ţi masca şi muzica preferată. Cu siguranţă va fi o experienţă senzorială minunată care nu numai că îţi va aduce relaxarea mult dorită, dar te va lăsa şi cu un ten de invidiat.

Aşadar, dacă nu ai făcut-o deja, integrează măştile cosmetice în rutina ta de îngrijire a tenului şi oferă-ţi şi câteva momente de relaxare. Pielea ta se va bucura de o transformare pe care o vei vedea, dar o vei şi simţi. 

Sursă foto: Unsplash.com

Articolul conţine elemente publicitare.



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg