Detox-ul părului. Cristi Pascu te învaţă ce este şi cum se realizează

31 ianuarie, 2017
ff7b495e5b405ee7cce7689fd394442e jpeg

O metodă modernă de revigorare a firului de păr, care îi va da un boost podoabei tale capilare. Uite ce trebuie să faci pentru a avea un păr frumos şi sănătos.

image

Detoxifierea organismului reprezintă o practică des adoptată în ultimii ani, fie că vorbim de cure exclusive cu lichide sau cu alimentaţie raw vegană. De ceva vreme se vorbeşte din ce în ce mai multe despre detoxifierea părului.

Cunoscutul hairstylist Cristi Pascu spune că o cură de detox este bine să fie urmată de cel puţin două ori pe an pentru că părul să fie frumos şi sănătos. Specialistul recomandă şampoane naturale, masajul cu ulei de ricin şi măştile hidratante.

Şampon natural

“Orice detox trebuie să înceapă în primul rând cu un şampon natural, făcut în casă, din lapte de cocos (1 sfert de cană), săpun lichid organic şi 20 de picături de ulei esenţial de lavandă, rozmarin sau portocală pentru a-i da o aromă aparte.

Dacă părul este uscat putem adaugă şi o linguriţă de ulei de măsline sau de migdale, pentru hidratare.

Întotdeauna şampoanele 100% naturale sunt acelea care au un termen de valabilitate scurt, de maximum o lună. Un astfel de şampon natural trebuie agitat foarte bine înainte de utilizare, pentru că ingredientele se decantează şi se separă în acest amestec, dacă şamponul nu este folosit 24 de ore”, spune Cristi Pascu.

Masaj cu uleiul de ricin

După spălarea cu un şampon natural, părul trebuie masat cu ulei de ricin.

“Masajul duce la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine periferice, iar uleiul de ricin pătrunde mai uşor în scalp, accelerează şi facilitează creşterea părului. Este arhicunoscută proprietatea uleiului de ricin, care acţionează că un excitant pentru rădăcina firului de păr şi pentru gene”, declara specialistul.

Măşti naturale

Pentru că detox-ul să fie complet, hairstylistul Cristi Pascu recomandă folosirea măştilor naturale de avocado, la care se adaugă o linguriţă de ulei de măsline sau de cocos, o linguriţă de miere şi un gălbenuş de ou, iar timpul de acţionare este de 20 de minute.

“Părul trebuie acoperit cu un capişon de plastic pentru a menţine starea de umiditate, iar masca trebuie aplicată pe lungimea firului de păr, nu pe rădăcină. Atunci când ne dorim o mască ce curăţă în profunzime părul, se foloseşte argilă cu avocado copt. Masca este hrănitoare, datorită pastei de avocado, iar argila curăţă în profunzime structura firului de par”, încheie hairstylistul Cristi Pascu.

image


Recente pe Ok! Magazine

Cum să îți creezi biroul perfect dacă lucrezi de acasă jpg
Carnova jpg
okmagazine ro jpeg
Avocat Mai 3 jpg
Kate Middleton, Eurovision, Profimedia (2) jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Margareta jpg
Bianca Brad si Majestatea Sa Margareta la garden party ul de 10 mai   Insragram (21) jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (1) jpg
Mariaje regale de fațadă jpg
Simone Ashley, GettyImages (3) jpg
Elizabeth și Damian Hurley la premiera Strictly Confidential, GettyImages (1) jpg
FotoJet Umar Kamani jpg
Cher, Alexander Edwards 2 jpeg
FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg