Detox-ul p─ârului. Cristi Pascu te ├«nva┼ú─â ce este ┼či cum se realizeaz─â

31 ianuarie, 2017
ff7b495e5b405ee7cce7689fd394442e jpeg

O metod─â modern─â de revigorare a firului de p─âr, care ├«i va da un boost podoabei tale capilare. Uite ce trebuie s─â faci pentru a avea un p─âr frumos ┼či s─ân─âtos.

image

Detoxifierea organismului reprezint─â o practic─â des adoptat─â ├«n ultimii ani, fie c─â vorbim de cure exclusive cu lichide sau cu alimenta┼úie raw vegan─â. De ceva vreme se vorbe┼čte din ce ├«n ce mai multe despre detoxifierea p─ârului.

Cunoscutul hairstylist Cristi Pascu spune c─â o cur─â de detox este bine s─â fie urmat─â de cel pu┼úin dou─â ori pe an pentru c─â p─ârul s─â fie frumos ┼či s─ân─âtos. Specialistul recomand─â ┼čampoane naturale, masajul cu ulei de ricin ┼či m─â┼čtile hidratante.

┼×ampon natural

ÔÇťOrice detox trebuie s─â ├«nceap─â ├«n primul r├ónd cu un ┼čampon natural, f─âcut ├«n cas─â, din lapte de cocos (1 sfert de can─â), s─âpun lichid organic ┼či 20 de pic─âturi de ulei esen┼úial de lavand─â, rozmarin sau portocal─â pentru a-i da o arom─â aparte.

Dac─â p─ârul este uscat putem adaug─â ┼či o linguri┼ú─â de ulei de m─âsline sau de migdale, pentru hidratare.

├Äntotdeauna ┼čampoanele 100% naturale sunt acelea care au un termen de valabilitate scurt, de maximum o lun─â. Un astfel de ┼čampon natural trebuie agitat foarte bine ├«nainte de utilizare, pentru c─â ingredientele se decanteaz─â ┼či se separ─â ├«n acest amestec, dac─â ┼čamponul nu este folosit 24 de oreÔÇŁ, spune Cristi Pascu.

Masaj cu uleiul de ricin

Dup─â sp─âlarea cu un ┼čampon natural, p─ârul trebuie masat cu ulei de ricin.

ÔÇťMasajul duce la ├«mbun─ât─â┼úirea circula┼úiei sangvine periferice, iar uleiul de ricin p─âtrunde mai u┼čor ├«n scalp, accelereaz─â ┼či faciliteaz─â cre┼čterea p─ârului. Este arhicunoscut─â proprietatea uleiului de ricin, care ac┼úioneaz─â c─â un excitant pentru r─âd─âcina firului de p─âr ┼či pentru geneÔÇŁ, declara specialistul.

M─â┼čti naturale

Pentru c─â detox-ul s─â fie complet, hairstylistul Cristi Pascu recomand─â folosirea m─â┼čtilor naturale de avocado, la care se adaug─â o linguri┼ú─â de ulei de m─âsline sau de cocos, o linguri┼ú─â de miere ┼či un g─âlbenu┼č de ou, iar timpul de ac┼úionare este de 20 de minute.

ÔÇťP─ârul trebuie acoperit cu un capi┼čon de plastic pentru a men┼úine starea de umiditate, iar masca trebuie aplicat─â pe lungimea firului de p─âr, nu pe r─âd─âcin─â. Atunci c├ónd ne dorim o masc─â ce cur─â┼ú─â ├«n profunzime p─ârul, se folose┼čte argil─â cu avocado copt. Masca este hr─ânitoare, datorit─â pastei de avocado, iar argila cur─â┼ú─â ├«n profunzime structura firului de parÔÇŁ, ├«ncheie hairstylistul Cristi Pascu.

image


Recente pe Ok! Magazine

ioana5 jpg
patut2 jpg
nemes JPG
alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg