Dieta cu goji

9 ianuarie, 2015

Specialiştii afirmă că acest fruct este printre cei mai puternici antioxidanţi cu o concentraţie foarte mare de vitamina C, de 400 de ori mai multă vitamina C decât în portocale. Astfel se explică de ce dieta cu goji dă rezultate foarte bune, fiind preferată şi de vedete.

Goji este un arbust ale cărui fructe au un efect extrem de benefic asupra organismului. Specialiştii afirmă că acest fruct este printre cei mai puternici antioxidanţi cu o concentraţie foarte mare de vitamina C, de 400 de ori mai multă vitamina C decât în portocale. Astfel se explică de ce dieta cu goji dă rezultate foarte bune, fiind preferată şi de vedete.

Dieta cu goji – de ce sunt bune goji în dietă?

Bogate în aminoacizi ce formează un bloc de proteine, în minerale ca zinc şi germaniu (foarte rar întâlnit în alimente), în vitamine de tip B şi E, în calciu, în potasiu, în carotenoide, în acizi graşi nesaturaţi, aceste fructe sunt adevărate bombe de energie, care vă dau vitalitatea de care aveţi nevoie în fiecare zi.

Dieta cu goji este foarte uşor de ţinut, deoarece îţi dă tot necesarul de dulce şi energie în fiecare zi şi uiţi de poftele de peste zi. Fiind foarte bogate în fibre, aceste fructe au efect anticonstipant, important atunci când sunteţi la dietă.

Dieta cu goji nu numai că te ajută să slăbeşti, ci este foarte bună în menţinerea unei stări de sănătate de invidiat. Ele îmbunătăţesc circulaţia sangvină, întăresc sistemul imunitar, îmbunătăţesc acuitatea vizuală datorită componentelor beta-caroten, încetinesc procesul de îmbătrânire datorită cantităţilor mari de antioxidanţi (se pare că este pe primul loc în lume la capitolul cei mai buni antioxidanţi), acţionează împotriva inflamaţiilor, oferă imunitate bacteriană şi virală.

Dieta cu goji – cum se consumă în dietă?

Goji se găsesc cel mai des ca fructe uscate, de culoare roşu pal, mărimea ideală de 1 cm şi alungite, cu un gust dulce-acrişor.

Înainte de micul dejun consumaţi un pumn de goji, însemnând cam 25 g. Se pot pune şi în salată, în supe sau în ceai. Cel mai bine totuşi este să le consumaţi pe stomacul gol în dietă.

Deoarece te ajută să îţi păstrezi masa musculară intactă, fructele de goji sunt un bun aliat în dieta asociată cu exerciţiile fizice.

Trebuie să ai grijă totuşi să nu exagerezi cu consumul de goji, 25 grame pe zi fiind doza necesară. Bineînţeles, aveţi grijă ce alte alimente consumaţi pe durata curei.

Vedete care au urmat dieta cu goji

Ellie White a apelat la dieta cu goji după ce a dat naştere, revenind fără nici un fel de semne la silueta dinainte de sarcină.

Considerat ca fructul tinereţii sunt multe vedete la Hollywood ce se laudă cu alimentaţia lor sănătoasă ce cuprinde şi renumitul goji, vedete ca Madonna, Oprah, Elizabeth Hurley sau Mischa Barton.Recente pe Ok! Magazine

untold 2023 jpeg
carti pentru copii (1) jpg
marionnaud@okmagazine ro jpg
cadou jpg
shutterstock 1710438655 jpg
Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval jpg
SAGA x MAI jpg
shutterstock 225570979 jpg
high angle hen sitting hay farm jpg
Top 6 berarii din Bucuresti la care sa mergi vara aceasta jpg
Lucuri pe care le poți face ca să ai grijă de tine atunci când ai un bebeluș jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
Angus T  Jones în Doi bărbați și jumătate, Getty (3) jpg
Shakira (12) jpg
adidasi pentru copii jpg
Lily Rose Depp, The Weeknd și Sam Levinson, Foto Getty (3) jpg