Diete VIP: 6 alimente-cheie pentru detoxifiere

15 ianuarie, 2014

Dacă vrei să te simţi ca nou în mai puţin de-o săptămână, începe prin a face curăţenie în lista ta de cumpărături! Purifică-ţi organismul cu ajutorul acestor legume şi verdeţuri pe cât de banale, pe atât de benefice!

Dacă vrei să te simţi ca nou în mai puţin de-o săptămână, începe prin a face curăţenie în lista ta de cumpărături! Purifică-ţi organismul cu ajutorul acestor legume şi verdeţuri pe cât de banale, pe atât de benefice!

Ridichi

Ei bine, aceste legume iuţi, dar şi altele cu gust asemănător, sunt un ajutor de nădejde în lupta ta post Sărbători cu toxinele din organism. Ele nu numai că sunt un condiment tradiţional pentru mâncărurile tale, ci dinamizează fluxul bilei, lucru care contribuie la buna funcţionare a vezicii biliare, a ficatului şi a sistemului digestiv. Adaugă o jumătate de cană de ridichi tăiate în felii subţiri la o salată verde sau mănâncă-le între mese, cu humus, ca o gustare sănătoasă.

Cine le preferă?

Anne Hathaway a slăbit foarte mult cu ajutorul unei diete bazate pe ridichi şi humus, pentru a intra în pielea personajului ei din „Les Misérables“.

Click pe următoarea!

Coriandru

Iată o plantă doi în unu! Asta pentru că vorbim de o iarbă aromată de la care poţi folosi atât seminţele, cât şi frunzele, ambele părţi fiind benefice pentru organismul tău. În timp ce seminţele de coriandru sunt un bun diuretic şi un ajutor pentru digestie şi pentru menţinerea nivelului colesterolului în limite normale, frunzele plantei contribuie la detoxifierea organismului de anumite metale grele precum mercurul şi plumbul. Seminţele de coriandru pot fi pisate sau folosite ca atare în mâncăruri, iar frunzele proaspete pot condimenta salatele sau fripturile.

Celebrul Dr. Oz foloseşte aceste frunze într-un smoothie verde, alături de alte verdeţuri, legume şi fructe, şi-l recomandă a fi servit la micul dejun.

Varză murată

Delicioasa garnitură, pe care noi o folosim la mâncărurile grele de Sărbători, poate fi consumată şi după, renunţând însă la grăsimile care-o însoţesc, de obicei. Ei bine, această legumă fermentată vine la pachet cu o doză sănătoasă de bacterii benefice, cunoscute sub numele de probiotice. Este vorba despre acele microorganisme vii, care împiedică dezvoltarea bacteriilor dăunătoare la nivelul tractului digestiv, prevenind astfel constipaţia şi diareea şi, prin urmare, acumularea de toxine. Consumă la masa principală o salată de varză murată sau bea un pahar de zeamă, pentru o detoxifiere ca la carte a tractului digestiv!

Cine o preferă?

Heidi Klum foloseşte o reţetă a bunicii sale pentru a pregăti o delicioasă supă de varză acră. Se pare că acest preparat este, şi la germani, unul tradiţional.

Sfeclă

Aceste rădăcini comestibile, fie că sunt pregătite la grătar, fierte sau la cuptor, conţin substanţe cu proprietăţi antioxidante şi de ajutor în buna funcţionare a ficatului. Deşi rădăcina sfeclei este partea preferată de gospodine, în bucătărie, şi frunzele legumei sunt bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi. Adaugă o jumătate de cană de sfeclă sau o cană de frunze în storcător şi prepară-ţi cel mai sănătos smoothie, care te ajută şi la digestie.

Alicia Silverstone, vegetariană convinsă, nu putea să nu folosească în dieta ei faimoasa sfeclă, actriţa fiind o fană înfocată a prăjiturilor care conţin sfeclă.

Broccoli

Ai învăţat deja lecţia? Vorbim despre cel mai sănătos membru dinfamilia cruciferelor, aşezat pe un piedestal al alimentelor benefice de toţi nutriţioniştii din lume. De ce este bun pentru detoxifiere? Când sunt digerate, aceste legume eliberează un nutriment cu proprietăţi în detoxifierea organismului de hormonii acumulaţi în exces, care duc la creşterea în greutate. Aşa că nu ocoli broccoli şi consumă cel puţin o porţie pe zi!

Cine îl preferă?

Vorbim, se pare, despre prima legumă a Americii, cea care îl face pe preşedintele acestei ţări să fie cel mai puternic din lume. Da, chiar aşa, Barack Obama insistă că el mănâncă cu plăcere broccoli, leguma lui preferată.

Păpădie

Are un gust amărui şi este, pentru unii, greu de crezut c-ar fi comestibilă. Însă această „buruiană“ este, de fapt, un aliment plin de beneficii şi chiar această amărăciune a ei o face un must-have pentru o dietă detoxifiantă. Infuzia sau ceaiul de păpădie sunt de ajutor în buna funcţionare a bilei şi a digestiei, iar frunzele de păpădie sunt utilizate la salate şi la mâncăruri, împreună cu usturoiul, pentru un plus de aromă.

Cine o preferă?

Ceaiul de păpădie este secretul siluetei mereu tinere a Madonneişi parte a dietei sale detoxifiante, fiind un diuretic de temut.

foto: guliver/getty images/splash news, heptaRecente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg