Efectele tratamentelor naturiste cu brânca ursului

8 octombrie, 2019
1 branca ursului jpg jpeg

Br├ónca ursului este o plant─â s─âlbatic─â din Europa. ├Än limba latin─â ea se nume┼čte Heracleum sphondylium, dar este mai cunoscut─â dup─â denumirea rom├óneasc─â popular─â, care aminte┼čte de forma inflorescen┼úei sale. Ea cre┼čte ├«n zonele montane ┼či prefer─â locurile umede, cu mult nisip, din apropierea r├óurilor sau lacurilor. Planta este ├«nalt─â, dar florile sale sunt m─ârunte, albe, cu un miros aromat ┼či adunate ├«ntr-o inflorescen┼ú─â ce seam─ân─â cu o lab─â de urs.

├Än ┼úara noastr─â br├ónca ursului se g─âse┼čte din abunden┼ú─â ├«n zona Moldovei. Dar poate fi ├«nt├ólnit─â ┼či ├«n alte zone de deal sau de munte, care-i asigur─â condi┼úiile climatice propice ├«nfloririi.

Pentru propriet─â┼úile sale medicinale, mul┼úi nutri┼úioni┼čti aseam─ân─â br├ónca ursului cu ginsengul deoarece are efecte pozitive ├«n tratamentul problemelor de infertilitate at├ót la b─ârba┼úi, c├ót ┼či la femei. De asemenea, ea s-a dobedid eficient─â ┼či ├«n tratarea problemelor psihice.

Br├ónca ursului ├«n tratarea infertilit─â┼úii ┼či infec┼úiilor urinare la femei

Pentru femeile care se confrunt─â cu probleme de infertilitate, br├ónca ursului constituie un tratament eficient ┼či convenabil. Ea ajut─â organismul s─â func┼úioneze ├«n parametrii normali, regleaz─â dezechilibrele hormonale ┼či cre┼čte libidoul. Administrat─â conform indica┼úiilor din prospect, br├ónca ursului sub form─â de tinctur─â este ┼či un afrodisiac natural, eficient.

Femeile cu risc ridicat de menopauz─â prematur─â se pot trata cu br├ónca ursului pentru a vindeca amenoreea. Aceast─â plant─â ac┼úioneaz─â la nivelul aparatului genital feminin ca un stimulent ovarian ┼či ajut─â la reinstalarea ciclului menstrual. Cu alte cuvinte este o plant─â care are puterea de a da ├«napoi ceasul biologic ├«n vederea ├«mbun─ât─â┼úirii modului de func┼úionare al aparatului genital feminin ┼či regl─ârii cantit─â┼úilor de hormoni produse.

Br├ónca ursului este bun─â ┼či pentru femeile care se confrunt─â periodic cu infec┼úii urinale, ea ac┼úion├ónd ca un antiseptic pentru zonele afectate, elimin├ónd durerea ┼či inflama┼úia. Tratamentul cu br├ónca ursului elimin─â microorganismele de la nivelul aparatului urinar ajut├ónd astfel ┼či la prevenirea infec┼úiilor nu doar la vindecarea lor.

Brânca ursului în tratarea infertilităţii la bărbaţi

├Än cazul b─ârba┼úilor care se confrunt─â cu probleme de ejaculare, sau ├«nt├ómpin─â dificult─â┼úi ├«n ├«ncercarea de a concepe un copil, br├ónca ursului reprezint─â o solu┼úie viabil─â. Administrat─â ├«n mod regulat sub form─â de tinctur─â, br├ónca ursului dilat─â vasele de s├ónge ┼či trateaz─â impoten┼úa prin ├«mbun─ât─â┼úirea fluxului sangvin.

Ea stimuleaz─â secre┼úia gonadelor ┼či cre┼čte num─ârul de spermatozoizi maximiz├ónd ┼čansele de concepere. ├Än plus, stimuleaz─â pl─âcerea sexual─â av├ónd acela┼či efect afrodiziac ca ┼či ├«n cazul femeilor.

Brânca ursului în tratarea osteoporozei

Osteoporoza este o afec┼úiune care se instaleaz─â la nivelul sistemului osos ┼či se manifest─â prin modificarea densit─â┼úii oaselor. Cei care sufer─â de osteoporoz─â se expun unui risc ridicat de fracturi osoase ┼či pierderi ale din┼úilor din cauza ┼úesuturilor care devin poroase. Imposibilitatea de a opta pentru un implant dentar de exemplu, este unul din numeroasele efecte ale osteoporozei care ├«mpiedic─â buna desf─â┼čurare a vie┼úii de zi cu zi.

Osteoporoza este o afec┼úiune care apare mai des la femei, ├«n special dup─â instalarea menopauzei. C├ónd nivelul de estrogen din s├ónge scade, calciul nu se mai metabolizeaz─â corespunz─âtor ┼či apare riscul osteoporozei. De aceea, femeile predispuse la menopauz─â prematur─â au mai multe ┼čanse de a se confrunta cu efectele osteoporozei odat─â cu ├«naintarea ├«n v├órst─â.

Echilibr├ónd cantitatea de hormoni secretat─â de aparatul genital feminin ┼či implicit nivelul de estrogen din s├ónge, tratamentul cu br├ónca ursului are ca efect secundar pozitiv prevenirea osteoporozei.

Sub ce formă se administrează tratamentul cu brânca ursului?

Brânca ursului se administrează sub formă de infuzie, gemoderivat din muguri, sau tinctură. Este un tratament natural care nu are efecte secundare, dar pentru rezultate maxime trebuie respectate indicaţiile din prospect.

Indiferent de forma sub care se administreaz─â, br├ónca ursului ├«┼či p─âstreaz─â mirosul specific, aromat, u┼čor ├«n┼úep─âtor. ├Äns─â nu este un miros deranjant, iar gustul suplimentului alimentar sau ceaiului pe baz─â de br├ónca ursului nu este neap─ârat un gust nepl─âcut.

Pentru c─â este o plant─â destul de r─âsp├óndit─â ├«n ┼úara noastr─â, br├ónca ursului se g─âse┼čte u┼čor ├«n magazine online cu produse naturiste ca de exemplu vitacaps.ro. Tot pe astfel de site-uri exist─â ┼či informa┼úii detaliate cu privire la beneficiile plantei ┼či la modalitatea de consum.

Pentru rezultate de lung─â durat─â, tratamentul cu br├ónca ursului trebuie administrat corespunz─âtor, f─âr─â a se dep─â┼či dozele recomandate de produs.Recente pe Ok! Magazine

alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg