Efectele tratamentelor naturiste cu brânca ursului

8 octombrie, 2019
1 branca ursului jpg jpeg

Brânca ursului este o plantă sălbatică din Europa. În limba latină ea se numeşte Heracleum sphondylium, dar este mai cunoscută după denumirea românească populară, care aminteşte de forma inflorescenţei sale. Ea creşte în zonele montane şi preferă locurile umede, cu mult nisip, din apropierea râurilor sau lacurilor. Planta este înaltă, dar florile sale sunt mărunte, albe, cu un miros aromat şi adunate într-o inflorescenţă ce seamănă cu o labă de urs.

În ţara noastră brânca ursului se găseşte din abundenţă în zona Moldovei. Dar poate fi întâlnită şi în alte zone de deal sau de munte, care-i asigură condiţiile climatice propice înfloririi.

Pentru proprietăţile sale medicinale, mulţi nutriţionişti aseamănă brânca ursului cu ginsengul deoarece are efecte pozitive în tratamentul problemelor de infertilitate atât la bărbaţi, cât şi la femei. De asemenea, ea s-a dobedid eficientă şi în tratarea problemelor psihice.

Brânca ursului în tratarea infertilităţii şi infecţiilor urinare la femei

Pentru femeile care se confruntă cu probleme de infertilitate, brânca ursului constituie un tratament eficient şi convenabil. Ea ajută organismul să funcţioneze în parametrii normali, reglează dezechilibrele hormonale şi creşte libidoul. Administrată conform indicaţiilor din prospect, brânca ursului sub formă de tinctură este şi un afrodisiac natural, eficient.

Femeile cu risc ridicat de menopauză prematură se pot trata cu brânca ursului pentru a vindeca amenoreea. Această plantă acţionează la nivelul aparatului genital feminin ca un stimulent ovarian şi ajută la reinstalarea ciclului menstrual. Cu alte cuvinte este o plantă care are puterea de a da înapoi ceasul biologic în vederea îmbunătăţirii modului de funcţionare al aparatului genital feminin şi reglării cantităţilor de hormoni produse.

Brânca ursului este bună şi pentru femeile care se confruntă periodic cu infecţii urinale, ea acţionând ca un antiseptic pentru zonele afectate, eliminând durerea şi inflamaţia. Tratamentul cu brânca ursului elimină microorganismele de la nivelul aparatului urinar ajutând astfel şi la prevenirea infecţiilor nu doar la vindecarea lor.

Brânca ursului în tratarea infertilităţii la bărbaţi

În cazul bărbaţilor care se confruntă cu probleme de ejaculare, sau întâmpină dificultăţi în încercarea de a concepe un copil, brânca ursului reprezintă o soluţie viabilă. Administrată în mod regulat sub formă de tinctură, brânca ursului dilată vasele de sânge şi tratează impotenţa prin îmbunătăţirea fluxului sangvin.

Ea stimulează secreţia gonadelor şi creşte numărul de spermatozoizi maximizând şansele de concepere. În plus, stimulează plăcerea sexuală având acelaşi efect afrodiziac ca şi în cazul femeilor.

Brânca ursului în tratarea osteoporozei

Osteoporoza este o afecţiune care se instalează la nivelul sistemului osos şi se manifestă prin modificarea densităţii oaselor. Cei care suferă de osteoporoză se expun unui risc ridicat de fracturi osoase şi pierderi ale dinţilor din cauza ţesuturilor care devin poroase. Imposibilitatea de a opta pentru un implant dentar de exemplu, este unul din numeroasele efecte ale osteoporozei care împiedică buna desfăşurare a vieţii de zi cu zi.

Osteoporoza este o afecţiune care apare mai des la femei, în special după instalarea menopauzei. Când nivelul de estrogen din sânge scade, calciul nu se mai metabolizează corespunzător şi apare riscul osteoporozei. De aceea, femeile predispuse la menopauză prematură au mai multe şanse de a se confrunta cu efectele osteoporozei odată cu înaintarea în vârstă.

Echilibrând cantitatea de hormoni secretată de aparatul genital feminin şi implicit nivelul de estrogen din sânge, tratamentul cu brânca ursului are ca efect secundar pozitiv prevenirea osteoporozei.

Sub ce formă se administrează tratamentul cu brânca ursului?

Brânca ursului se administrează sub formă de infuzie, gemoderivat din muguri, sau tinctură. Este un tratament natural care nu are efecte secundare, dar pentru rezultate maxime trebuie respectate indicaţiile din prospect.

Indiferent de forma sub care se administrează, brânca ursului îşi păstrează mirosul specific, aromat, uşor înţepător. Însă nu este un miros deranjant, iar gustul suplimentului alimentar sau ceaiului pe bază de brânca ursului nu este neapărat un gust neplăcut.

Pentru că este o plantă destul de răspândită în ţara noastră, brânca ursului se găseşte uşor în magazine online cu produse naturiste ca de exemplu vitacaps.ro. Tot pe astfel de site-uri există şi informaţii detaliate cu privire la beneficiile plantei şi la modalitatea de consum.

Pentru rezultate de lungă durată, tratamentul cu brânca ursului trebuie administrat corespunzător, fără a se depăşi dozele recomandate de produs.



Recente pe Ok! Magazine

Catalin Botezatu foto PR jpg
Vrei sa fii cea mai bine îmbracata din birou jpg
Bani, Pexels jpg
femeie bucatarie gatit 1432465706 jpg
parcare aeroport otopeni jpg
horoscop 4 august jpg
WhatsApp Image 2024 11 15 at 11 56 42 AM jpeg
KV WSCM jpeg
Planete, Pixabay (2) jpg
man 1846050 1280 jpg
Foodi OP300UK TenderCrisp Ribs Grill CMYK jpg
pexels adnan pervaiz 724231353 18341593 jpg
okmagazine ro png
Cum să îmbunătățești productivitatea în spațiile publice Iată cum te poți concentra mai bine jpg
Tradare jpg
Pisica jpg
OKMagazine (2) (3) (1) jpg
Therme