Libresse sus┼úine femeile din Rom├ónia s─â vorbeasc─â despre #Pove┼čtileDinNoi: 87% dintre femeile din Rom├ónia ├«┼či construiesc ├«ncrederea ├«n sine prin rolul pe care ├«l au ├«n familie

10 septembrie, 2020
8 libresse 2019 7 jpg jpeg

Imaginea ┼či ├«ncrederea ├«n sine sunt elemente definitorii pentru echilibrul oric─ârei femei. Totu┼či, presiunea societ─â┼úii, dar ┼či a celor apropia┼úi, la care sunt supuse femeile, fac ca un num─âr considerabil dintre acestea s─â-┼či construiasc─â ├«ncrederea ├«n sine ├«n raport cu rolul pe care normele sociale ├«l impun -  acela jucat ├«n cadrul familiei.

Studiul*  realizat de Libresse ├«n luna mai 2020 scoate la iveal─â faptul c─â 87% dintre femeile din Rom├ónia ├«┼či construiesc ├«ncrederea ├«n sine prin rolul pe care ├«l au ├«n familie. Acest lucru este o dovad─â a faptului c─â femeile ├«┼či asum─â ┼či prioritizeaz─â ├«n continuare toate atribu┼úiile impuse de societate tocmai pentru a putea avea o imagine bun─â despre sine. Totu┼či, num─ârul de roluri pe care o femeie ┼či le asum─â este considerabil, iar construirea imaginii de sine ├«n raport cu ni┼čte valori impuse din exterior poate da na┼čtere frustr─ârilor, nemul┼úumirilor sau fricii.

Pentru a le sprijini ┼či a le oferi curajul de a discuta despre presiunea la care sunt supuse, Libresse lanseaz─â manifestul de empowerment ÔÇ×S─â l─âs─âm #Pove┼čtileDinNoi s─â fie auzite!ÔÇŁ, un pas pe care brandul ├«l face ├«n universul femeilor pentru a surprinde o lume n─âscut─â din experien┼úe, emo┼úii ┼či tr─âiri. Prin demersul de a explora tr─âirile femeilor ┼či de a crea o zon─â lipsit─â de prejudec─â┼úi ├«n care emo┼úiile ┼či pove┼čtile pot fi ├«mp─ârt─â┼čite f─âr─â team─â, Libresse ├«┼či dore┼čte s─â aduc─â ├«n prim plan diversitatea de tr─âiri ┼či sentimente pe care orice femeie le experimenteaz─â diferit, ├«n felul ei, din dorin┼úa de a-┼či asuma rolurile impuse de societate ┼či a-┼či dezvolta ├«ncrederea ├«n sine.

stanga
dreapta
1 libresse 2019 7 jpg jpeg
2 libresse 2019 6 jpg jpeg
3 libresse 2019 5 jpg jpeg
4 libresse 2019 4 jpg jpeg
5 libresse 2019 3 jpg jpeg
6 libresse 2019 2 jpg jpeg
7 libresse 2019 1 jpg jpeg

Imaginea de sine ne influen┼úeaz─â ├«n mod direct stima de sine, ├«ncrederea ┼či, ├«n definitiv, comportamentul. Astfel, emo┼úiile, frustr─ârile, precum ┼či frica de a nu se alinia cu rolul asumat ├«n cadrul familiei fac s─â scad─â motiva┼úia multor femei, care intr─â ├«ntr-un cerc vicios al lipsei de ├«ncredere, frustr─ârii ┼či depresiei. Astfel, multor femei le este greu s─â g─âseasc─â un echilibru ├«ntre via┼úa personal─â ┼či profesional─â deoarece se str─âduiesc s─â ├«ndeplineasc─â rolul gospodinei perfecte, neglij├ónd aspectul profesional al vie┼úii, pl─âcerile ┼či dorin┼úele personale.

A┼čadar, sentimentul de ne├«mplinire, goliciunea sufleteasc─â ┼či, ├«n final, o imagine proast─â despre sine ├«┼či fac apari┼úia ├«n sufletul multor femei, care, ├«n consecin┼ú─â, trec printr-o serie de sentimente ┼či tr─âiri dintre cele mai diverse ┼či r─âv─â┼čitoare. Ura de sine, frica de e┼čec ori lipsa de ├«ncredere ├«n for┼úele proprii - acestea sunt doar c├óteva din sentimentele care cople┼česc femeile ┼či, de cele mai multe ori, r─âm├ón nerostite, ne├«mp─ârt─â┼čite. Toate aceste tr─âiri sunt incredibil de comune, ├«ns─â pentru c─â nimeni nu are curajul s─â vorbeasc─â despre ele, femeile cred c─â sunt singurele care le experimenteaz─â.

Reprimarea acestor tr─âiri ca urmare a presiunii pe care societatea o pune asupra lor ├«n a se ├«ncadra ├«n standardele femeii perfecte, aduce cu sine o serie de repercursiuni la nivel emo┼úional ┼či psihic ce se manifest─â pe toate palierele vie┼úii. ├Än acest context, prin ├«ndemnul ÔÇ×S─â l─âs─âm #Pove┼čtileDinNoi s─â fie auzite!ÔÇŁ, Libresse ofer─â o voce acestor adev─âruri ┼čtiute, dar ascunse, pe care femeile le tr─âiesc cu fiecare rol pe care ├«l ├«ndeplinesc. Doar ├«n acest mod, se poate g─âsi calea spre echilibrul ├«ntre familie ┼či via┼úa profesional─â, dar mai ales spre o imagine de sine mai bun─â, bazat─â, nu pe stereotipuri ┼či standarde impuse, ci pe emo┼úiile ┼či dorin┼úele fiec─ârei femei.

*Studiul Libresse, care prezint─â o analiz─â ├«n profunzime a preocup─ârilor ┼či temerilor cu care se confrunt─â femeile, a fost realizat pe un e┼čantion reprezentativ de 505 de femei, din mediul urban, ├«n luna mai 2020.Recente pe Ok! Magazine

alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg