Mihaela Bilic: „Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian“

15 martie, 2016
Mihaela Bilic jpeg

Nutriţionistul atrage atenţia că privarea de alimentele de origine animală nu garantează protecţia organismului în faţa afecţiunilor majore.

image

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a dezbătut, pe contul său de Facebook, problema secretului „tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte”. Mai precis, aceasta a menţionat faptul că bolile grave nu se pot vindeca printr-un regim drastic. Mai mult, medicul nutriţionist le-a explicat fanilor săi de pe reţeaua de socializare faptul că o dietă fără grăsimi nu oferă protecţie împotriva infarctului şi nici un meniu vegetarian nu ne „scapă“ de cancer.

„Secretul tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte… nu stă în mâncare: (întâlnesc deseori persoane care îmi cer sfaturi în legătură cu mâncatul sănătos, care vor să ştie cum să-şi păstreze sau să găsească/regăsească tinereţea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea minţii, înţelepciunea, pacea sufletească. Ei bine, dragii mei, pot să vă spun că aşteptaţi prea multe de la o farfurie cu mâncare :)“, le-a scris Mihaela Bilic fanilor săi.

„O fi important ce băgăm în gură, cât şi cum mâncam, dar de aici până la a dobândi nemurirea şi sănătatea prin intermediul alimentelor, e cale lungă. În primul rând nu-ţi poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viaţă echilibrat ajută, dar nu e miraculos. Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian şi nici protecţie împotriva infarctului nu primeşti dacă elimini grăsimile din dietă. Nu poţi vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special şi nici nu trebuie să crezi că boala reprezintă o pedeapsă pentru „prostiile” pe care le-ai mâncat. Ar fi prea simplu să putem dobândi controlul asupra vieţii doar ştiind ce să mâncăm“, crede ea.

„Hrana e unul din elementele pe care trebuie să le luăm în calcul, însă, din păcate, nu cel mai important. Există factori cu impact mult mai grav şi pe care, de multe ori, nu-i vedem/simţim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afectează sănătatea. Începem să „ruginim” de la prima gură de aer pe care o respirăm la naştere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zahărul, toxinele din mediu, lasă şi ele urme. Şi cel mai rău ne facem singuri neştiind să exteriorizăm/neutralizăm energia negativă, stresul, grijile. Nemulţumirea şi necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea“, explică medicul nutriţionist, care a fost invitată să suţină, în curând, un discurs despre nutriţie în Parlamentul European.

„Aşa că nu vă mai umpleţi cu suspiciune şi neîncredere farfuriile, ci căutaţi să vă trăiţi viaţa frumos, cu bunătate, linişte şi împăcare. Atât cât o fi ea de lungă!“, şi-a încheiat Mihaela Bilic mesajul postat pe pagina sa de Facebook.



Recente pe Ok! Magazine

Provocările premenopauzei  Impactul asupra somnului și metode de relaxare jpg
Lansare George Soare foto PR 2 jpg
Sebi Dascalu, Georgiana Ene si Gabriel Serban   MasterChef Romania 2024 jpg
Pietre semiprețioase jpg
Prințul Philip PR jpg
sarbatori intalnire familie parinti 5778892 jpg
transilvanian ninja 1 jpg
Steve Aoki jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
carte OK JPG
finabar524 png
poza 1 jpg
Espressoare manuale versus automate jpg
5 stiluri de design care se potrivesc perfect cu o bucătărie open space jpg
Ghid de intretinere pentru prelungirea vietii masinii de spalat jpg
Cum să alegi aparatul de vidat potrivit pentru nevoile tale jpg
Cum să îți planifici călătoria perfectă cu ajutorul unui serviciu de închirieri mașini jpg
okaymagazine ro friteuza cu aer cald  jpg