Mihaela Bilic: „Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian“

15 martie, 2016
Mihaela Bilic jpeg

Nutriţionistul atrage atenţia că privarea de alimentele de origine animală nu garantează protecţia organismului în faţa afecţiunilor majore.

image

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a dezbătut, pe contul său de Facebook, problema secretului „tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte”. Mai precis, aceasta a menţionat faptul că bolile grave nu se pot vindeca printr-un regim drastic. Mai mult, medicul nutriţionist le-a explicat fanilor săi de pe reţeaua de socializare faptul că o dietă fără grăsimi nu oferă protecţie împotriva infarctului şi nici un meniu vegetarian nu ne „scapă“ de cancer.

„Secretul tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte… nu stă în mâncare: (întâlnesc deseori persoane care îmi cer sfaturi în legătură cu mâncatul sănătos, care vor să ştie cum să-şi păstreze sau să găsească/regăsească tinereţea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea minţii, înţelepciunea, pacea sufletească. Ei bine, dragii mei, pot să vă spun că aşteptaţi prea multe de la o farfurie cu mâncare :)“, le-a scris Mihaela Bilic fanilor săi.

„O fi important ce băgăm în gură, cât şi cum mâncam, dar de aici până la a dobândi nemurirea şi sănătatea prin intermediul alimentelor, e cale lungă. În primul rând nu-ţi poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viaţă echilibrat ajută, dar nu e miraculos. Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian şi nici protecţie împotriva infarctului nu primeşti dacă elimini grăsimile din dietă. Nu poţi vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special şi nici nu trebuie să crezi că boala reprezintă o pedeapsă pentru „prostiile” pe care le-ai mâncat. Ar fi prea simplu să putem dobândi controlul asupra vieţii doar ştiind ce să mâncăm“, crede ea.

„Hrana e unul din elementele pe care trebuie să le luăm în calcul, însă, din păcate, nu cel mai important. Există factori cu impact mult mai grav şi pe care, de multe ori, nu-i vedem/simţim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afectează sănătatea. Începem să „ruginim” de la prima gură de aer pe care o respirăm la naştere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zahărul, toxinele din mediu, lasă şi ele urme. Şi cel mai rău ne facem singuri neştiind să exteriorizăm/neutralizăm energia negativă, stresul, grijile. Nemulţumirea şi necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea“, explică medicul nutriţionist, care a fost invitată să suţină, în curând, un discurs despre nutriţie în Parlamentul European.

„Aşa că nu vă mai umpleţi cu suspiciune şi neîncredere farfuriile, ci căutaţi să vă trăiţi viaţa frumos, cu bunătate, linişte şi împăcare. Atât cât o fi ea de lungă!“, şi-a încheiat Mihaela Bilic mesajul postat pe pagina sa de Facebook.