OK de colecţie! Sexy la 50 +

6 mai, 2013

În dragoste şi-n război orice este permis. Dar şi-n lupta împotriva timpului. Totuşi, aceste dive au câştigat câteva bătălii, încercând să joace cinstit. Kim Catrall: 56 de ani Apetisanta Samantha din „Totul despre sex“ ne arată că poţi fi obiectul dorinţelor bărbaţilor chiar şi când ai... o jumătate de secol. Ştim, sună terib

În dragoste şi-n război orice este permis. Dar şi-n lupta împotriva timpului. Totuşi, aceste dive au câştigat câteva bătălii, încercând să joace cinstit.

Kim Catrall: 56 de ani

Apetisanta Samantha din „Totul despre sex“ ne arată că poţi fi obiectul dorinţelor bărbaţilor chiar şi când ai... o jumătate de secol. Ştim, sună teribil, dar corpul actriţei nu poate fi considerat în niciun caz o vechitură, ci mai degrabă o operă de artă. Actriţa nu face sacrificii prea mari pentru a arăta atât de bine, pur şi simplu pentru că organismul ei n-ar suporta. „Este din ce în ce mai greu să mă menţin, deoarece părţi din corpul meu nu vor să fie la dietă, dar, în acelaşi timp, tot ele mă trezesc dimineaţa să fac mişcare“, spune aceasta. Însă cum fără un regim alimentar nu pot exista miracole, Kim este adepta celebrei diete South Beach, care te ajută să slăbeşti sănătos consumând carbohidraţi şi grăsimi bune.

Sharon Stone: 55 de ani

Sex-appealul nu dispare odată cu vârsta. Cel puţin nu şi-n cazul lui Sharon, al cărei trup pare încremenit în timp. Dacă în 2001 actriţa dădea impresia că e obsedată de sport, impunându-şi un regim draconic, după ce a suferit o hemoragie cerebrală, din cauza efortului fizic prea mare, Sharon a decis să se relaxeze. Acum, vedeta urmează dieta pe bază de indice glicemic (măsoară efectul carbohidraţilor asupra nivelului de zahăr din sânge) şi este şi un mare fan al Pilatesului. „Fac mişcare atât cât este nevoie să fac, cât să nu mă îngraş. Fug după cei trei copii ai mei pentru a mă menţine în formă. Nu am un program fizic regulat“, spune actriţa, care, însă, a recunoscut că a trişat puţin pentru a-şi apăra fizionomia de trecerea timpului.

Michelle Pfeiffer: 55 de ani

Frumoasa actriţă pare a deţine unul dintre cele mai bine păstrate secrete de la Hollywood. Asta pentru că, la 53 de ani, reuşeşte să-şi păstreze prospeţimea tinereţii fără intervenţii chirugicale, atât de populare în Cetatea Filmului. Dar cu preţul sudorii, pentru că vedeta recunoaşte că munceşte foarte mult la sală. „Fac exerciţii cardiovasculare, de forţă, ridic greutăţi, dar nu pot să rezist atât de mult ca pe vremuri“, spune Michelle. Michelle ţine şi o dietă pe bază de mâncăruri light, evitând zahărul şi lactatele, şi monitorizându-şi porţiile. „Este simplu. Mănânci bine, faci exerciţii şi dormi îndeajuns. Dar nu ezita să te şi răsfeţi! La vârsta mea, nu mai am remuşcări dacă mai mănânc câte o gogoaşă cu ciocolată“.

Julianne Moore: 52 de ani

Roşcata este o frumuseţe fără vârstă. Căci trupul actriţei pare nealterat de trecerea anilor, deşi Julianne nu pare genul care să facă prea multe eforturi pentru a se menţine în formă. Dar, cu toate acestea, face! Vedeta este adepta regimului Zone, care presupune menţinerea echilibrului hormonal în organism, consumând doar mâncăruri care să conţină 40% carbohidraţi, 30% grăsimi şi 30% proteine. Şi nu se opreşte aici. Julianne are grijă să-şi accelereze metabolismul şi să ardă aproape zilnic între 300 şi 600 de calorii, cu ajutorul unui program fizic ce include yoga, fitness şi Pilates.

FOTO: guliver/getty images