Reguli de urmat pentru a realiza un machiaj impecabil

9 octombrie, 2020
1 pensule machiaj 1014205186 jpg jpeg

Atunci când vine vorba de realizarea machiajului, poţi excela la acest capitol sau poţi realiza un machiaj care nu ţi se potriveşte deloc.

La fel ca toate formele de artă, şi realizarea machiajului ţine de câteva reguli pe care trebuie să le stăpâneşti, dar şi de folosirea produselor potrivite. Totuşi, când ai la dispoziţie atât de multe produse de make-up, poate fi complicat să ştii cum să realizezi un machiaj ca la carte.

Din fericire, am adunat mai jos câteva reguli şi trucuri care te vor ajuta să stăpâneşti cât mai bine arta machiajului. Iată care sunt acestea:

Începe cu baza corectă

Unul dintre cele mai importante reguli este să începi întotdeauna cu aplicarea unei creme hidratante, pe care să o laşi să acţioneze măcar 15 minute, înainte să aplici fondul de ten. Crema hidratantă îţi va proteja tenul. Apoi, aplică un primer pentru ca fondul de ten să se fixeze mai bine, iar machiajul să reziste mai mult timp. 

Un alt truc util este să începi mereu cu tenul şi apoi să treci la machiajul ochilor şi buzelor. În acest fel, nu vei exagera cu fardul pentru pleoape sau cu nuanţa aleasă pentru ruj.

Aplică fondul de ten cum trebuie

Una dintre cele mai frecvente greşeli pe care le facem este să aplicăm fondul de ten cu degetele. Nu doar că se pot acumula bacterii la nivelul feţei, dar nici nu vei reuşi să aplici uniform fondul de ten. În plus, acesta trebuie aplicat prin bătăi uşoare, nu prin frecarea pielii.

Cel mai indicat este să foloseşti pensule machiaj, care te vor ajuta să aplici corect şi uniform fondul de ten, astfel încât machiajul să arate impecabil. Acelaşi lucru este valabil şi pentru aplicarea pudrei, a iluminatorului sau a fardului de pleoape.

Foloseşte produsele potrivite pentru ten

În cazul în care ai tenul uscat, e indicat să foloseşti un primer şi un fond de ten hidratante. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul cremei de faţă, care ar trebui să fie pe bază de ulei de măsline, de muşeţel, migdale, eucalipt sau trandafir pentru a-ţi hidrata tenul cât mai bine.

În schimb, dacă ai tenul gras, poţi folosi fără griji un fond de ten lichid sau chiar pudră. De asemenea, poţi aplica şi pudră de faţă.

Uniformizează aspectul tenului

În cazul în care tonul pielii tale nu este uniform, un concealer poate fi soluţia salvatoare. Aplică puţin concealer, de preferat în tonuri de roz sau piersică, sub ochi şi în colţul ochilor, dar şi în jurul nasului şi gurii. În acest fel, machiajul va avea un aspect uniform.

Nu aplica mereu pudră

Un strat de pudră peste fondul de ten ajută la fixarea machiajului şi împiedică pielea să pară prea strălucitoare. Totuşi, pudra nu este întotdeauna necesară. Mult prea multă pudră sau chiar şi un strat fin poate distruge aspectul natural al machiajului. De asemenea, pudra nu este indicată nici pentru pielea îmbătrânită deoarece scoate în evidenţă ridurile fine.

Nu folosi aceeaşi culoare

Nu ar trebui să foloseşti niciodată aceeaşi culoare pentru ruj, fardul de pleoape sau chiar oja pentru unghii. Acest lucru va face ca machiajul tău să pară mai puţin atrăgător. De exemplu, dacă porţi o rochie roz cu auriu, atunci foloseşte un fard de pleoape maro sau realizează un machiaj smokey eyes. În schimb, rujul poate avea aceeaşi culoare ca rochia.

Foloseşte ocazional mascara waterproof

Mascara rezistent la apă este grozav, însă nu de fiecare dată. Formula rezistentă la apă îţi poate usca genele, ceea ce le face să se rupă cu uşurinţă. În plus, demachierea va fi destul de dificilă dacă nu foloseşti un demachiant potrivit. Aşadar, foloseşte mascara waterproof doar pentru ocazii speciale, nu pentru machiajul de zi cu zi.

Realizarea machiajului este o artă, iar dacă ţii cont de câteva reguli, vei reuşi să obţii de fiecare dată lookul dorit, iar machiajul tău va arăta impecabil.

Sursă foto: ShutterstockRecente pe Ok! Magazine

con30 jpg
ioana5 jpg
patut2 jpg
nemes JPG
simona20 jpg
Jill Biden garderoba cu rochii florale  (1) 4 iulie jpg
erol1 jpg
alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg