Rujuri mate - caracteristici distinctive
Buzele sunt partea cea mai seducătoare a feţei unei femei. Fetele tind să le sublinieze, să le facă mai expresive şi mai sexy.
Experţii în modă recomandă înlocuirea rujului lucios cu un analog mat, care este considerat mai elegant, versatil şi practic. Dar, în primul rând, să ne dăm seama ce trebuie să luăm în considerare înainte de a începe să aplicam pigmentul.
Tipuri de rujuri mate
Pe lângă clasicul stick de ruj, poţi găsi şi alte produse mate pentru buze pe rafturile magazinelor de produse cosmetice https://makeup.ro/categorys/723549/.
1. Ruj lichid. Variaţia lichidului are o textură foarte moale, care nu strânge buzele. Reprezintă o sticlă mică cu perie sau aplicator. Datorită acestora, produsul se aplică cu uşurinţă pe buze. Cosmeticele lichide mate se găsesc în liniile multor mărci populare şi cunoscute precum NYX, L'oreal, Urban Decay.
2. Creion mat. Este uşor de utilizat, potrivit pentru începători. Vârful subţire facilitează crearea unui contur clar şi apoi completarea spaţiului rămas. Datorită texturii destul de uscate (spre deosebire de alte tipuri), producătorii îmbogăţesc astfel de produse cu componente îngrijitoare - vitamine şi uleiuri. 3. Ruj - gel mat. Când se aplică, consistenţa este foarte asemănătoare cu cea a unui gel, dar după întărire devine mată. Astfel, este foarte convenabil să-l aplicaţi, iar rujul arată impresionant. Unul dintre primii care au lansat produse cu gel mat a fost marca Armani.
Compoziţie
Conţinutul ridicat de ceară este responsabil pentru plasticitatea produsului. Rujurile bune hipoalergenice sunt fabricate din ceară naturală. Cu cât este mai bună calitatea acestei componente, cu atât produsul se răspândeşte mai bine pe buze. Pentru a evita pielea uscată după utilizarea unei texturi mate, producătorii îmbogăţesc compoziţia cu emolienţi. În segmentul mai scump, acestea sunt diverse uleiuri (măsline, nucă de cocos, ricin), în cele mai ieftine - vaselină. În plus, vitaminele A şi E sunt adăugate întotdeauna la produsele de calitate pentru îngrijirea suplimentară a buzelor. Pentru a obţine un efect mat, orice produs de acest tip conţine dioxid de siliciu. Această componentă absoarbe umezeala şi sebumul. Pentru a proteja epiderma de uscare, crăpături, se adaugă grăsimi. Saturaţia culorii este menţinută de polimeri şi coloranţi. Componenta care uneşte toate ingredientele într-un singur întreg sunt conservanţii.
Reguli de aplicare
Textura mată subliniază orice descuamare, astfel încât pielea buzelor trebuie pregătită într-un mod special. Este important să ne amintim că machiajul nu începe cu produsele cosmetice decorative, ci cu îngrijirea pielii.
1. Exfoliază-ţi buzele cu un scrub. Cel mai bine este să alegeţi un exfoliant cu o bază de ulei pentru a vă hrăni pielea.
2. Dacă aveţi timp, aplicaţi un plasture hidratant timp de 10-20 de minute. Impregnarea cu gel de aloe şi acid hialuronic va restabili rapid epiderma.
3. Apoi aplică un balsam hidratant.
4. Desenaţi un contur cu un creion care se va potrivi cu rujul, depăşind uşor limitele naturale ale buzelor.
5. Aplicaţi rujul folosind o perie.
Cum se înlătură corect un ruj mat
Stratul superior al rujului trebuie îndepărtat cu un tampon de bumbac sau şters cu un şerveţel. Apoi, trebuie să luaţi un produs în două faze, ulei sau balsam pentru îndepărtarea machiajului, sau apă micelară. Oricare dintre acestea este potrivit pentru îndepărtarea produselor cosmetice de lungă durată. Produsul selectat se aplică pe buze, se masează uşor timp de 1 minut, apoi se spală cu apă caldă. Buzele au nevoie de îngrijire suplimentară după rujul mat. De exemplu, puteţi aplica un scrub, masaţi cu o periuţă de dinţi. Etapa finală a îngrijirii este aplicarea unui balsam hrănitor.
Sursă foto: Pinterest