Şase sfaturi pentru a aplica perfect fondul de ten

8 iunie, 2021
1 ten8 jpg jpeg

Multe femei au o relaţie complicată cu fondul de ten. Ne place să putem crea un aspect impecabil, fără cusur. Dar de cele mai multe ori urâm faptul că se vede că îl purtăm. Din acest motiv, îţi vom explica cum să aplici corect fondul de ten.

Fondul de ten este un produs minunat care ajută să obţii un machiaj impecabil şi ne face pielea să pară hidratată şi netedă. Cu toate acestea, este foarte important să ţii cont de câteva sfaturi pentru a aplica acest produs pe pielea feţei, deoarece un fond de ten slab aplicat se poate transforma într-un coşmar şi ne poate face să arătăm ca şi cum avem o mască.

Prin urmare, vrem să îţi dăm câteva sfaturi practice, astfel încât fondul de ten să fie un aliat necondiţionat atunci când îţi creezi look-ul.

Curăţă!

Primul pas pentru aplicarea corectă a unui fond de ten este să ai pielea în stare optimă. Este important să îţi exfoliezi pielea în mod regulat pentru a-i rafina textura şi a elimina celulele moarte. Acest lucru permite produsului să dureze mai mult şi plasarea acestuia să fie mai uniformă.

Înainte de a aplica fondul de ten, asigură-te că faţa ta este lipsită de impurităţi sau reziduuri de machiaj. Acest lucru va ajuta produsul să se aşeze mai bine şi aşa vei evita înfundarea porilor. Te sfătuim să speli foarte bine zona feţei şi apoi să foloseşti un exfoliant care îţi va permite să scapi de celulele moarte.

În plus, pentru un rezultat mai natural, se recomandă efectuarea de corecţii la cearcăne, imperfecţiuni şi conturare înainte de aplicarea fondului de ten; astfel, ele vor fi mai puţin vizibile.

Hidratează!

După ce ai obţinut o faţă curată, este foarte important să aplici o cremă sau grund hidratant, nu numai pentru a proteja pielea şi a o păstra cu vitalitate, ci pentru ca baza de machiaj să adere mai bine la piele şi să aibă o durabilitate mai mare.

Atenţie la alergii!

Înainte de a cumpăra orice produs cosmetic, trebuie să ţii cont de tipul de piele pe care îl ai şi dacă eşti alergică la orice ingredient. Acest lucru este vital pentru a preveni infecţiile pielii şi pentru a avea pielea netedă. Există tipuri de fond de ten care te ajută să controlezi unele probleme precum ridurile, lipsa de hidratare sau excesul de ulei.

Alege tonul corect!

De multe ori vedem femei cu un ton al pielii pe faţă şi cu altul foarte diferit de la gât în ​​jos. Acest lucru se întâmplă pentru că alegem tonul de fond de ten greşit şi pentru că unele produse au o paletă de culori limitată. Aşadar, pentru a evita acest lucru, îţi recomandăm să foloseşti un fond de ten care are multe nuanţe diferite şi pe care le poţi combina.

Foloseşte instrumente potrivite

Folosirea produselor bune şi a instrumentelor bune este cheia unui management adecvat al machiajului. Dacă vrei să acoperi pielea doar puţin, foloseşte-ţi degetele, dar înainte de a face acest lucru, asigură-te că te speli foarte bine pe mâini. Pentru o acoperire uşoară şi uniformă, îţi recomandăm să foloseşti o pensulă sintetică, dar dacă vrei o acoperire mai bună, cel mai bine este să foloseşti un burete, pe care ar trebui să îl cureţi frecvent pentru a evita acumularea de bacterii şi impurităţi.

Indiferent de instrumentul pe care îl alegi pentru a aplica fondul de ten, important este să o faci uşor cu tamponare pe piele. Evită să freci sau să tasezi produsul cu orice preţ.

Deoarece nu toate zonele feţei tale au nevoie de aceeaşi cantitate de cosmetice, cu o pensulă de calitate vei putea să o distribui în cel mai bun mod, obţinând un finisaj mai natural şi mai durabil.

Din centrul feţei spre afară!

Când aplici produsul, asigură-te că o faci din centrul feţei spre exterior. Acest lucru va garanta că este aplicat uniform şi fără excese în anumite puncte. Este recomandat să începi aplicarea fondului de ten în zona T (frunte şi nas), deoarece este de obicei locul în care se acumulează cele mai mari imperfecţiuni şi, prin urmare, are nevoie de mai multă acoperire. Pentru restul feţei este recomandat să aplici puţin produs pe bărbie şi obraji.

Dacă după amestecarea produsului observi că unele imperfecţiuni sunt vizibile, adaugă un strat uşor în acea zonă şi amestecă-l foarte bine.

Finalizează aplicând o mică cantitate de fond de ten pe gât pentru a unifica tonurile pielii.

Când termini aplicarea de fond de ten, recomandarea noastră este să „sigilezi” totul cu puţină pudră, să adaugi fard, rimel, puţin ruj şi atât! Aplică o cantitate mică de pudră şi, dacă este posibil, numai în zona T. Este recomandat să o retuşezi la fiecare două ore, astfel încât tot machiajul să rămână intact şi să arate mai natural.

Urmând aceste sfaturi, vei arăta perfect pentru orice ocazie. Pentru că atunci când arăţi că ai o piele frumoasă, sănătoasă şi naturală, restul aspectului tău va arăta perfect.Recente pe Ok! Magazine

carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg
Andy Fletcher, co fondatorul Depeche Mode jpg