Sfaturi pentru o demachiere corectă! Iată ce trebuie să faci pentru a avea un ten curăţat în profunzime!

5 noiembrie, 2017
136468868ZK526 69th Annual  jpeg

Dacă machiajul este important la prima oră, înainte să ieşim pe uşă, demachierea dă stingerea la finalul zilei.

image

Trăim într-o continuă viteză şi ne ex­punem zilnic unor factori care duc la transformarea tenului nostru. Somnul insuficient, machiajul excesiv aplicat fără a hidrata tenul, poluarea şi, de multe ori, lipsa unei demachieri adecvate pot face, ca, în funcţie de tipul tenului tău, problemele să apară sau să se accentueze. Odată cu venirea sezonului rece, machiajul devine mult mai dens pentru a rezista. Folosim produse mai cremoase, pudră cu capa­citate mai mare de acoperire, spre deosebire de vară, când aplicăm geluri, seruri şi fonduri de ten light. Pudra bronzantă este înlocuită de blush-uri în nuanţe mai închise sau chiar de produse pe bază de cremă. Toate acestea fac ca tenul să respire mai greu, iar porii, blocaţi adesea peste zi, au nevoie de eliberare peste noapte. Dacă până nu demult „regele“ era laptele demachiant, indi­ferent de ten, studiile din domeniul cosmeticii au dus la lansarea unei întregi game din categoria demachiante: uleiuri, apă micelară, gel, spumă sau balsam.

Nu neglija faptul că machiajul trebuie aplicat pe tenul curat, aşadar curăţarea lui se face şi dimineaţa. Specialiştii spun că cele mai bune for­mule pentru prima parte a zilei sunt cele cu bază cremoasă şi gelurile, care îndepărtează crema de noapte şi pregătesc tenul pentru baza de machiaj sau pentru crema de zi. Seara, deoarece stratul de machiaj este gros, iar curăţarea trebuie făcu­tă în profunzime, sunt recomandate spumele de curăţare, balsamul şi loţiunile pe bază de ulei.

Loţiunea micelară este recomandată în ori­ce perioadă a zilei, fie că porţi sau nu machiaj. Aceasta, datorită micelelor, asigură o curăţare completă a feţei. Este hidratantă şi foarte deli­cată cu orice tip de ten, iar această „apă“ magică nu are nevoie decât de un pad demachiant care să eficientizeze procesul de îndepărtare a ma­chiajului.

Nu te gândi că e ciudat să foloseşti un ulei ca să te demachiezi, chiar dacă ai ten cu tendinţe de îngrăşare. Uleiul demachiant este o opţiune excelentă pentru îndepărtarea formulelor re­zistente de machiaj, chiar şi a celui waterproof. Există două variante de aplicare: fie pui câte­va picături de ulei demachiant pe pomeţi, nas, frunte şi bărbie, masezi uşori şi îndepărtezi cu apă, fie aplici pe dischete demachiante şi masezi uşor până la curăţarea completă. Dacă nu îţi pla­ce senzaţia de gras lăsată pe piele, poţi folosi şi loţiune micelară ulterior.

„Fratele mai mic“ al uleiului demachiant este balsamul demachiant, care poate fi folosit în acelaşi mod, dar care are o consistenţă mai fină şi un efect mai fresh.

Spuma demachiantă este eficientă, mai ales dacă alegi demachierea sub duş sau cu apă din abundenţă. Spuma îndepărtează foarte bine machiajul şi hidratează, deoarece conţine 70% apă. Este ideală pentru orice tip de ten.



Recente pe Ok! Magazine

Catalin Botezatu foto PR jpg
Vrei sa fii cea mai bine îmbracata din birou jpg
Bani, Pexels jpg
femeie bucatarie gatit 1432465706 jpg
parcare aeroport otopeni jpg
horoscop 4 august jpg
WhatsApp Image 2024 11 15 at 11 56 42 AM jpeg
KV WSCM jpeg
Planete, Pixabay (2) jpg
man 1846050 1280 jpg
Foodi OP300UK TenderCrisp Ribs Grill CMYK jpg
pexels adnan pervaiz 724231353 18341593 jpg
okmagazine ro png
Cum să îmbunătățești productivitatea în spațiile publice Iată cum te poți concentra mai bine jpg
Tradare jpg
Pisica jpg
OKMagazine (2) (3) (1) jpg
Therme