Soluţii la îndemână pentru problemele dermatologice specifice toamnei

13 octombrie, 2021
1 femeie in baie cu crema si scrub jpg jpeg

Fie că încă mai suspini după zilele frumoase de vară, fie că te bucuri din plin de zilele de toamnă cu diversitatea lor de culori şi cu seri relaxante, petrecute în confortul casei, trebuie să ştii că organismul tău se poate confrunta cu mici probleme, în acest anotimp de tranziţie.

Scăderea vitalităţii este un aspect pe care îl observă cei mai mulţi oameni, însă doamnele se confruntă şi cu mici neplăceri legate de căderea părului sau uscarea excesivă a pielii. Totuşi, nu trebuie să-ţi faci prea multe griji: pentru majoritatea problemelor există soluţii, iar noi ţi le vom prezenta pe cele mai bune.

Păr şi unghii mai puternice

Dacă părul tău a devenit foarte fragil, iar unghiile, casante, în primul rând, ar trebui să-ţi faci un control general şi un set de analize. Este adevărat că, la finalul verii, părul poate fi ceva mai uscat decât de obicei, din cauza soarelui, apei de la piscină sau apei din mare, dar este, de asemenea, posibil să îţi lipsească din organism anumiţi nutrienţi. Nu uita că sănătatea este baza frumuseţii!

În al doilea rând, acordă atenţie dietei. Toamna este bogată în fructe şi legume care sunt benefice pentru starea ta de bine, dar şi pentru sănătatea părului şi a unghiilor. În ultimul rând, dar nu în cele din urmă, investeşte în produse de calitate. Un şampon şi o mască potrivită scalpului şi tipului tău de păr pot face minuni. De asemenea, nu uita să aplici o bază, înainte să te dai cu lac de unghii. Aceste mici gesturi contează foarte mult.

Mai multă hidratare

Temperaturile capricioase, umiditatea şi diferitele surse de căldură de la interior îţi pot afecta pielea. De exemplu, multe persoane care suferă de dermatită atopică au mai multe episoade în timpul toamnei decât vara, de exemplu. Dacă acesta este şi cazul tău, foloseşte produse specifice pielii atopice, hidratează-te corespunzător şi îmbracă haine din materiale naturale, cu o textură moale, care lasă pielea să respire, şi nu exagera cu duşurile fierbinţi. Cazurile de keratosis pilaris se pot agrava şi ele toamna, situaţie în care ar fi recomandat să optezi pentru o cremă cu acid salicilic şi ceramide, care să calmeze pielea şi să o hidrateze.

Totodată, este posibil ca, pe parcursul toamnei, să constaţi că pielea ta este mult mai uscată. Pentru a rezolva această problemă, este bine să treci la o rutină de îngrijire specifică sezonului rece, care să includă seruri hidratante şi creme ceva mai grase decât cele pe care le-ai folosit în timpul verii. În ceea ce priveşte loţiunea sau crema de corp, poţi adăuga în ea câteva picături de ulei de migdale sau de cocos, pentru a-i spori gradul de hidratare.

Exfoliere delicată

După cum spuneam anterior, pielea poate deveni ceva mai uscată şi chiar mai sensibilă, în timpul sezonului rece. Cu toate acestea, exfolierea este un pas important în rutina de îngrijire. Este recomandat să optezi pentru o exfoliere mai blândă, când vremea începe să se răcească. Poţi alege un produs de gomaj, care să fie, în acelaşi timp, hidratant, sau poţi să-ţi prepari chiar tu un exfoliant, folosind zahăr brun şi ulei de măsline sau de cocos.

Este important de reţinut că exfolierea trebuie să te scape de celulele moarte, dar nu este indicat să-ţi afecteze bariera lipidică a pielii, adică acel sebum care o şi protejează de iritanţi externi, deci nu exagera cu acest procedeu.

Schimbarea anotimpurilor poate atrage după sine o serie de modificări în organism, care se resimt inclusiv la nivelul pielii. De aceea, este important să ţii cont de necesităţile specifice pielii tale şi să faci paşii potriviţi pentru a-i asigura nutrienţii necesari.

Sursă foto: Pexels.comRecente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg